Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
#1 Wysłany: 23 Marzec 2010, 13:01 Specjalizacje
Grając karierę, które specjalizacje dla naszych marynarzy są przydatne ? Co niektóre dają ?
W swojej dawałem specjalizacje: radiooperator (podoficer), torpedysta (oficer i podoficer), mechanik (podoficer) oraz działka plot.
Co daje np. sanitariusz ? Mam jednego takiego oficera - juz miał - i (to moje odczucie) - że gdy jest z innymi w przedziale dziobowym/rufowym to szybciej odpoczywają, pewnie też może uratować rannego - jeszcze nie miałem.
Pytam, ponieważ np. przy radioodbiorniku mam zwykłego marynarza i też obsługuje radio itd. więc co daje podoficer o takiej specjalności; itp.
Tuż nad przedziałem masz pasek. Im więcej załogi i lepsza ta załoga, tym pasek bardziej zapełniony. 50% wymagane do działania, 100% daje ci dużą premię do działania.
I wyspecjalizowany marynarz po prostu "mocniej" zapełnia ten pasek.
Czyli działa lepiej, niż zwykły marynarz.
Zrób test.
Odpal sobie misję multi na lanie i weź raz załogę rekrut i raz weteran. I zobacz, jak wpływa jakość załogi na czas przeładunku torpedy po wystrzeleniu. Pełny na 100% pasek i skracają czas o około 1/3.
#3 Wysłany: 23 Marzec 2010, 14:50
z tym paskiem już obczaiłem wcześniej, ale thx. Szczególnie daje u mnie bonus jak do przedziału wejdzie odpowiedni oficer.
No to co dają np. sanitariusze, poza leczeniem ran; czy wachtowy wpływa na ogólne działanie marynarzy, czy też może lepszą obserwację na pomoście ?
Ostatnio zmieniony przez karus73 23 Marzec 2010, 14:51, w całości zmieniany 1 raz
z tym paskiem już obczaiłem wcześniej, ale thx. Szczególnie daje u mnie bonus jak do przedziału wejdzie odpowiedni oficer.
No to co dają np. sanitariusze, poza leczeniem ran; czy wachtowy wpływa na ogólne działanie marynarzy, czy też może lepszą obserwację na pomoście ?
Ale na automatyczne wykrywanie celów ma wpływ.
Z tym, ze on-line nie wciskasz kompresji czasu (a wówczas automat jest bardzo ważny), tylko samemu sprawdzasz i masz to, co zalezy od paska podane na tacy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum