Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
"Operation Pedestal" - Angielska potega
U-Booty: VIIC (1942)
Czas misji: 1.5h
Zaloga: zawodowcy (regular)
14 VIII 1942 g 05:30
--- TŁO HISTORYCZNE ---
Force Z stanowil glowna oslone lotnicza i morska konwoju Pedestal. Mysliwce startujace z pokladow lotniskowcow skutecznie utrudnialy wszelkie proby atakow lotniczych za dnia, natomiast sama obecnosc tak poteznych sil blokowala ewentualne ofensywne poczynania Regia Marina.
--- ODPRAWA ---
Nieprzyjacielski zespol zbilza sie w Waszym kierunku. Przechwycic i zadac maksymalne straty. Reggia Marina pomoze Wam w wykonaniu zadania.
UWAGA! Prosze unikac wynurzenia ze wzgldu na ryzyko crash'u gry !
Patrol niezbyt fajny, mimo iż od wielu tygodni pierwszy raz nareszcie przeżyłem. Płyniemy do konwoju, a tu nagle zjawiają się makaroniarze, którzy walczą z eskortą. Zniszczyli 1 linię, ale 2 już ich rozwaliła, po prostu była normalnie czarna zasłona dymna. Dobra dopływamy, Davlol zgłasza KIA, ja i Cobra płyniemy dalej. Nagle Cobrze wyłączyli prąd, i zostałem sam. Wchodzę do Grupy uderzeniowej, biorę na cel Nelsona, strzelam salwę, ale torpedy mimo iż magnetyczne, nie wybuchają . Załamałem się. Wypłynąłem z Grupy, eskorta dała se spokój, tylko jeden dd-ek został przy mnie. Bombardował mnie, ale nie miał cela. Dobra widzę główny "konwoik" złożony z trzech statków, z 2,7 km trafiłem small tankera, który zatonął. Chciałem jeszcze resztę ubić, Amunicyjny był jakieś 1,8km ode mnie, ale zygzakował. Ten drugi malutki tanker trafiłem, ale nie zatonął.
Tabela 1.jpg
Plik ściągnięto 138 raz(y) 52.48 KB
Tabela 2.jpg
Plik ściągnięto 144 raz(y) 48.04 KB
awe.jpg koniec patrolu
Plik ściągnięto 148 raz(y) 91.47 KB
wewq.jpg "zasłona dymna"
Plik ściągnięto 141 raz(y) 33.83 KB
_________________ http://www.youtube.com/user/jajcarzek
"Dobry trening w walce z konwojem, jest dla mnie więcej wart, niż najlepszy urlop" Gunther Prien, dowódca U-47
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum