Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Szymon
Ulubiona Gra: Silent Hunter III i V, Seria Mass Effect, Seria Assassin's Creed
#1 Wysłany: 29 Marzec 2010, 22:45 Patrol nr 73 - "Nie tylko werble grają"
Patrol nr 73 - "Nie tylko werble grają"
Godzina losowania: 20:10
Start serwera: poniedziałek 29.03.2010, godz: 20:15
Cytat:
"Nie tylko werble grają"
U-Booty: VIIB/VIIC/IXB/IXC (1941)
Czas misji 1,5 - 2 h
3 I 1942 g. 15:00 Pogoda: Lekka mgła.
--- TŁO HISTORYCZNE ---
Z początkiem 1942 roku rozpoczęła się operacja Paukenschlag u wschodnich wybrzeży USA. Ataki na konwoje prawie ustały. Czy na pewno ?
--- ODPRAWA ---
Początek roku do kolejna nasza ofensywa. Konwój zauważono 10 godzin temu, płynie wolno kursem na wschód. Zaatakować i zniszczyć.
POWODZENIA!
PL_Cmd_Jacek
v.1 (30/12/2009)
W patrolu udział wzięli:
Davlol - KIA • Tanker T2 "TK KING STEPHEN" - 10 829
---------------------------------------------------
Razem: 10 829 BRT
PL_Szylol - KIA • Tanker T3 "TK DELIUS" - 11 815 • Troop Transport "MV RAMON DE LARRINAGA" - 8 034 • Medium Cargo "SS BARON MINTO" - 5 753
Razem: 25 602 BRT
U-129_von_Harpe - SURV • A&B Classes Destroyers "HMS Abbegale" - 1 350 • Frigate Black Swan Class "HMS Cauvery" - 1 250 • Frigate Black Swan Class "HMS Wild Goose" - 1 250 • Destroyer Hunt I "HMS Airedale" - 1 000
Razem: 4 850 BRT
PL_w_wilk - KIA • Flower Class "HMS Fresia" - 950 • Destroyer Hunt I "HMS Wilton" - 1 000
Razem: 1 950 BRT
PL_Arek71 - KIA
PL_Cobra - SURV
<<"Generator raportów SH3 v. 1.0" PL_Mirko>>
Zaczęliśmy na powierzchni. Płyniemy na konwój, zanurzamy się i zaczynamy polowanie. Pierwsze na cel nawija mi się Medium Cargo, do którego strzelam i nie trafiam. Później z tyłu zauważam Tankera T3, strzelam 2 rybki, trafiają, T3 idzie się kochać. Później troop transport, nie wiem jaki ma kąt kursowy 80 czy 90 i strzelam 1 torpedę na 80, a drugą na 90 i o dziwem obydwie trafiają, później medium cargo z 1,8km trafiony, a ja zapędzony pod wodę. Było to około 1,15 h do końca gry i tak pływałem do końca z zamiarem przeżycia. Harpe i Cobra jeszcze strzelali do eskorty. Harpe jak widać potopił trochę i zaczął narzekać z Cobrą na przedwcześnie wybuchające torpedy i wtedy padło zdanie Hapre: This torpedos is made in china! to było the best. Walnąłem KIA 10 min przed końcem .
u-boot.jpg Czyiś u-boot na początku gry
Plik ściągnięto 78 raz(y) 18.06 KB
Troop transport.jpg Troop transport w ogniu
Plik ściągnięto 79 raz(y) 31.39 KB
Tabela 1.jpg
Plik ściągnięto 86 raz(y) 58.01 KB
Tabela 2.jpg
Plik ściągnięto 89 raz(y) 79.18 KB
_________________ http://www.youtube.com/user/jajcarzek
"Dobry trening w walce z konwojem, jest dla mnie więcej wart, niż najlepszy urlop" Gunther Prien, dowódca U-47
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum