Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Timo Hallmann Pomógł: 4 razy Wiek: 106 Dołączył: 03 Lut 2007 Posty: 458 Skąd: Berlin
#1 Wysłany: 25 Marzec 2010, 23:21 o co kaman?
no właśnie o co kaman moja wachta w ogolę nie informuje mnie o kontakcie dzisiaj zderzyłem się z brytyjskim niszczycielem odcinając mu dziób i idąc na dno razem z nim! wy tez tak macie? i gdzie mam zmienić na niemieckie glosy? pozdro
_________________ Nie Unterbrechen Sie den Feind, als Fehler zu begehen
Imię: Paweł
Ulubiona Gra: SH3 + GWX 2.1 Pomógł: 13 razy Wiek: 37 Dołączył: 12 Mar 2009 Posty: 684 Skąd: Tarnów
#2 Wysłany: 26 Marzec 2010, 00:14 Re: o co kaman?
kołcz napisał/a:
no właśnie o co kaman moja wachta w ogolę nie informuje mnie o kontakcie dzisiaj zderzyłem się z brytyjskim niszczycielem odcinając mu dziób i idąc na dno razem z nim! wy tez tak macie? i gdzie mam zmienić na niemieckie glosy? pozdro
Niemieckie głosy to się przy instalacji wybierało, a o resztę to mnie nie pytaj, nie ja tą grę do ładu doprowadzam.
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#3 Wysłany: 26 Marzec 2010, 08:17 Re: o co kaman?
kołcz napisał/a:
1. Nie wiem o co kaman...
2. To rzeczywiście dziwne że wachta nie poinformowała Cię o kontakcie... bo zwykle jak jesteś pod obstrzałem to informuje Cię o ataku... A wachta w ogóle była na mostku? Co z hydrofonem?
3. Co do taranowania to chyba dobry objaw. Źródła historyczne twierdzą że taranowanie było bardzo niebezpieczne zarówno dla taranowanego jak i dla taranującego.
4. Co: my też tak mamy. Pytasz o który objaw?
5. Wersję językową (głosy), jak już wspomniał PL_Storm87, wybiera się przy instalacji gry. W twoim przypadku pozostaje tylko albo reinstalacja albo zorientowanie się czy jest jakiś mod zawierający te pliki, bo z tego co się orientuję to na płycie instalacyjnej dostępu do tych plików bezpośrednio nie ma.
Imię: Timo Hallmann Pomógł: 4 razy Wiek: 106 Dołączył: 03 Lut 2007 Posty: 458 Skąd: Berlin
#4 Wysłany: 26 Marzec 2010, 13:10 Re: o co kaman?
PL_Andrev napisał/a:
1. Nie wiem o co kaman...
2. To rzeczywiście dziwne że wachta nie poinformowała Cię o kontakcie... bo zwykle jak jesteś pod obstrzałem to informuje Cię o ataku... A wachta w ogóle była na mostku? Co z hydrofonem?
3. Co do taranowania to chyba dobry objaw. Źródła historyczne twierdzą że taranowanie było bardzo niebezpieczne zarówno dla taranowanego jak i dla taranującego.
4. Co: my też tak mamy. Pytasz o który objaw?
5. Wersję językową (głosy), jak już wspomniał PL_Storm87, wybiera się przy instalacji gry. W twoim przypadku pozostaje tylko albo reinstalacja albo zorientowanie się czy jest jakiś mod zawierający te pliki, bo z tego co się orientuję to na płycie instalacyjnej dostępu do tych plików bezpośrednio nie ma.
ad.1 ja w dalszym ciągu tez nie wiem lo co aman
ad.2 wachta na mostku była, hydro nic nie meldował, wachta nawet nie raczyła poinformować ze jestem atakowany.
ad.3 bardziej to wyglądało jak przypadkowe zderzenie, tak jak byśmy byli na kursie kolizyjnym i razem się nie widzieli.
ad.4 chodzi mi o te wszystkie objawy które napisałem
ad.5 robię reinstalacje bo nie mogę słuchać angolów
_________________ Nie Unterbrechen Sie den Feind, als Fehler zu begehen
Imię: seba
Ulubiona Gra: SH5+ Wolves of Stell
#5 Wysłany: 9 Kwiecień 2010, 11:38 Re: o co kaman?
Przed spaczowaniem gry do 1.1.5 rowniez nie mialem zadnych info od mich dzielnych marynarzy. Ale nawet po spaczowaniu gry zdarzaja sie takie wypadki ze wszyscy jakos dziwnie milcza. Wystarczy przeladowac save i wszystko wraca do normy. Tylko czasami jest wesolo Plyna za konwojem we mgle wahta nic nie widzi. Robie load i wahta informuje mnie o zauwazeniu grupy okretow wojennych. No ale ze pogoda juz byla bardzo ladna to sam zauwazylem dwa niszczyciele 400 m ode mnie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum