Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Patrol bardzo ciężki i tylko dla wymiataczy jak pokazują wyniki
Mimo że płynąłem na kontakt jednak nie doszedłem do konwoju w oddali przez mgłę widziałem światła DD-ków i eksplozje cóż tu mogę więcej napisać.... pozostaje mi pogratulować wyniku Cpt.McClane jak on to robi nie wiem ale robi to z klasą Gratulacje.
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#2 Wysłany: 27 Kwiecień 2010, 23:27
Andrev przeprosiłeś się z SH3 ???? I trafiłeś na taki patrol .
Widzę, że McClane zemścił się za wczoraj.
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Ostatnio zmieniony przez PL_Cmd_Jacek 28 Kwiecień 2010, 11:19, w całości zmieniany 1 raz
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#3 Wysłany: 28 Kwiecień 2010, 06:53
PL_Cmd_Jacek napisał/a:
Andrev przeprosiłeś się z SH3 ???? I trafiłeś na taki patrol .
A przeprosiłem, bo zachciało mi się z ludźmi pograć.
A misja nie była powalona. Może trudna, ale na pewno nie powalona.
Miałem świetną pozycję i zadowoliłbym się nędznymi 10tys., lecz w linii którą atakowałem szła sama drobica (LST, Small i zdaje się że jeszcze jeden LST).
Połakomiłem się na coś większego (wszak był 1940) i zostałem wykryty.
Moją winą było to że straciłem głowę tzn. przyjąłem zły sposób rozwiązania nowego problemu. Tak naprawdę to dopiero na samym końcu zorientowałem się z której strony zostałem zaatakowany (od rufy) - ot, wyszedł brak doświadczenia.
Za to 100% trafionych torped skutecznie podniosło moje samopoczucie.
Dla nowicjuszy:
- za każdym razem mierzyłem prędkość celu,
- moja prędkość przy tym nie przekraczała 1kt,
- do celu strzelałem z dystansu 700-900 metrów,
- strzelałem w najbardziej optymalnych warunkach, pod kąt AoB >80°.
Imię: Adam
Ulubiona Gra: Aktualnie brak Pomógł: 5 razy Wiek: 30 Dołączył: 26 Lut 2010 Posty: 658 Skąd: oni mają tyle tonażu?
#4 Wysłany: 28 Kwiecień 2010, 11:15
mnie dd zaszybko namierzyl i kia, myslalem ze na glebokosci 50m i cichej pracy mnie nie dorwie, a jednak dorwal , patrol dla mnie szybko skonczyl , mam nadzieje ze sobie to dzisiaj odrobie
_________________ Ford Mondeo Mk III ST220
Wysoko obrotowy silnik DURAtec ST 3.0 V6
226 koni. 7 sekund do setki, ponad 240 km/h maksymalnej prędkości.
Mój ulubieniec ze względu na osiągi i wyposażenie w stosunku do ceny
Imię: Stasiek
Ulubiona Gra: SH3 Pomógł: 2 razy Wiek: 52 Dołączył: 20 Sty 2009 Posty: 432 Skąd: Polska
#5 Wysłany: 28 Kwiecień 2010, 11:17
Misja jak misja owszem wymagająca jak każda popełniłem jeden błąd który zaważył na cały patrol byłem za ostrożny i zamiast gnać na full płynąłem wolno zbyt wolno co zemściło się tym że jak byłem w pobliżu konwoju dało się już tylko zobaczyć rozbłyski wybuchów i szperacze eskorty.....po prostu zrobiło się całkowicie ciemno dodajmy do tego deszcz i mgłę i mamy wynik zero widoczności.
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#6 Wysłany: 28 Kwiecień 2010, 13:35
Ale co jak co, widoczność była dobrana perfekcyjnie i za to autorowi należy się duża pochwała. W ostatnim blasku dnia zauważyłem eskortę i pierwsze handlowce, a mój drugi cel został zatopiony już w zapadającej ciemności.
Brawo!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum