Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Krzysztof
#1 Wysłany: 1 Maj 2010, 21:17 SH3 Kampania dla wielu graczy?
Witam
Posiadam SH3 v1.4 z kolekcji klasyki, pytanie moje takie:
Czy istnieje jakiś dodatek/MOD pozwalający rozegrać kampanie, a nie tylko pojedyncza misje w multi? Dodam, ze nie posiadam obecnie żadnych MOD-ów, a multi gram wyłącznie LAN z kolegą po kablu. Tylko 4 misje do pogrania to zdecydowanie za mało, a fajnie by było móc rozegrać cała kampanie, z awansowaniem i ulepszaniem U-BOTów za zdobytą reputacje tak jak to ma miejsce w SP.
Nie ma takiego dodatku, ale jest możliwe to do zrobienia.
Już raz nawet coś takiego zrobiliśmy:
Link do działu Kampania Multiplayer SH3
Bo gra jest tak skonstuowana, że załogę i wnętrze okrętu można dowolnie ustawić... Więc nawet da się zrobić, aby 2x atakować ten sam konwój... I wystrzelone torpedy będą wystrzelone.
I jest to wykonywalne, tylko potrzeba trochę pracy... I ostatnio prawie ranking to rozwaliło...
Choc w sumie teraz jest dobry host... I może po wakacjach znów ruszymy z kampanią.
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#3 Wysłany: 2 Maj 2010, 09:16
PL_CMDR Blue R napisał/a:
I może po wakacjach znów ruszymy z kampanią.
Oooo, super!
Finek, a tak nawiasem mówiąc, coby nie rozwalić kampanię "alternatywnym" rankiem, to może po prostu zrobić taki "standardowy" ranking z "zamrożonymi" mapami?
No i obowiązkowo (przy wykorzystaniu bieżących map) mnożnik tonażu - tym większy im późniejsza data... coby graczom chciało się grać w roku 1943+...
Aha, no i zero atramentowo-czarnych nocy bo to tylko zniechęca graczy.
A może by założyć jakiś wątek dot pomysłów i idei? Coby jeszcze przed wakacjami nakreślić ramy gry i wykonać kilka testów...
Ostatnio zmieniony przez PL_Andrev 2 Maj 2010, 09:17, w całości zmieniany 1 raz
#5 Wysłany: 2 Maj 2010, 12:06
PL_CMDR Blue R napisał/a:
A to zabroni Andrev?
Nic nie zabronię - ja, jako gracz, mogę tylko SUGEROWAĆ.
Ale to chyba by było bez sensu, gdyby niektórzy gracze:
- pytali w jakich warunkach jest patrol i uzależniali od tego swój udział,
- wychodzili z gry z powodu "niegrywalności" - w ich opinii - patrolu,
- w przypadku stwierdzenia warunków uniemożliwiających sensowną zabawę przeczekiwali by cały patrol na 220m,
SH3 ma jednak swoje ograniczenia (jak np. brak możliwości nocnego ataku na powierzchni), a gracze i tak i tak zawsze się zanurzają, więc trzymanie się za wszelką cenę zgodności historycznej nie ma większego sensu...
Oczywiście to tylko moja prywatna opinia, która nie musi mieć wpływu na dalsze plany dot. multikampanii.
SH3 ma jednak swoje ograniczenia (jak np. brak możliwości nocnego ataku na powierzchni),
Chcesz zdjęcia z ataków na powierzchni w nocy zanim brytole w 1941 dostają radar?
Choć potem zbyt szybko lampy włączają... Ale da się zaatakowac na powierzchni
Jaki dystans cię satysfakcjonuje? Bo muszę zainstalować Sh3, aby zrobić fotkę, bo nie mam zdjęć z testów i mam tylko na 1200 metrów, ale to za daleko, aby się chwalić.
#9 Wysłany: 2 Maj 2010, 13:37
Finek, wiem że jesteś w stanie mi udowodnić powierzchniowy atak nawet z 500 metrów, ale sama możliwość takiego ataku nie jest równoznaczna z jej masowością w stosowaniu.
Zdaje się, że w całej poprzedniej multikampani tylko raz gracz zachował się "historycznie" czyli atakując na powierzchni, i zdaje się że nie atakując na pełnej prędkości z flanki tylko dopiero po wynurzeniu się w konwoju...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum