Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Stasiek
Ulubiona Gra: SH3 Pomógł: 2 razy Wiek: 52 Dołączył: 20 Sty 2009 Posty: 432 Skąd: Polska
#1 Wysłany: 19 Wrzesień 2010, 16:48 Wings Of Prey
Ostatnio przeglądałem sobie różne takie filmiki i wpadłem na to http://www.youtube.com/wa...feature=related
Moim skromnym zdaniem bardzo ciekawy symulator tym bardziej że klimat II wojny no i oczywiście sam fakt latania takimi maszynami po prostu cud miód i te widoki oraz walki powietrzne .....
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#3 Wysłany: 19 Wrzesień 2010, 18:12
Wygląda ciekawie...
Swego czasu spędzałem godziny nad Chuck Yeager Air Combat, w którym była dokładnie taka sama mechanika - i świetnie się człowiek bawił, szczególnie że zakres obejmował czasy IIWW, wojnę koreańską i wietnamską.
Tutaj wygląda to podobnie - przyjemna, prosta strzelanka na bazie sterowania samolotem w odróżnieniu od "rasowego" hardcorowego symulatora z tysiącem klawiszy do obsługi.
Z recenzji:
Konfiguracja joystika (...), słaba instrkcja (...). Jednak te dwie uwagi (plus wspomniana już krótka kampania) wyczerpują listę wad “Wings of Prey” - kapitalnej, szybkiej, pięknej graficznie i dobrze zoptymalizowanej gry lotniczej, łączącej w sobie cechy programu arcade i rasowego symulatora.
Wings of Prey to nic innego jak gra na jedno piwko i godzinę latania i strzelania we wszystko, co na niebie się pojawia. Poza grafiką zero polotu. Dla mnie miodność tej gry spada proporcjonalnie do czasu grania. Zrezygnowałem z tej pozycji po niecałej godzinie...
Nie wiem na jakiej zasadzie Gra wykorzystuje w tytule nazwę IŁ-2. Przyznaję, że osobiście wolę cięższe w opanowaniu symulatory, dlatego też od lata już jestem zwolennikiem Sturmovika w każdym wydaniu. Tu niestety pełne rozczarowanie. Jak ktoś ma wydać ponad 100 zeta na taką strzelankę to lepiej zainwestować w takie tytuły jak chociażby Blazing Angels bądź Aces Over Europe. To też strzelanki, ale z fabułą i minimalnym realizmem.
W Wings Of Prey programiści nie postarali się nawet o dynamiczne mechanizmy zniszczeń a to w obecnym czasie nie jest ani trudne do wykonania ani nie powoduje zwiększenia ceny gry oraz jej wymagań.
Moja ocena tej gry to maks 3/10.
_________________ Baretki zwycięzcy:
KIA KIA KIA KIA KIA
Imię: Łukasz Pomógł: 2 razy Wiek: 36 Dołączył: 27 Mar 2010 Posty: 129 Skąd: Uraz, blisko Wrocławia
#6 Wysłany: 20 Wrzesień 2010, 12:24
Po pierwsze Wings of Prey tworzył inny wydawca( poprzednie wersje tworzył zespół Madoxa). Grałem we wszystkie części Sturmowika i powiem wam, że najbardziej realistyczna była 1 częsć (no jeszcze Forgotten battles mogło się z nią równać). Następne części szły bardziej w stronę zręcznościową, a wings of prey to już tylko produkt stworzony po to, aby wyciągnąc kasę.
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#8 Wysłany: 21 Wrzesień 2010, 15:49
PL_wolfx napisał/a:
Niestety dużo w tym prawdy wydawcy gier nie liczą się zbytnio z potrzebami graczy liczy się w większości kasa......
Nie do końca się zgodzę. Często bywa tak, że po prostu są zbyt napięte harmonogramy, a z różnych względów pewnych rzeczy nie da się zrobić (bo np. jakaś "palant" z tzw. góry nie chce / nie umie / nie ma czasu na podjęcie wiążącej decyzji). Stąd się biorą potem wprowadzane na szybko zmiany.
Drugą kwestią jest beta-testing. Ilość testerów (którym trzeba zapłacić) jest mała, a w większości przypadków pracują nad wersją niekompletną, no i nie są w stanie przewidzieć wszystkich zachowań graczy.
A czas to jak wiadomo pieniądz.
Trzecią, nie mniej istotną jest kompletne niezrozumienie potrzeb graczy, jak to miało miejsce w przypadku serii UFO. Spójrzmy na przypadek ostatniej Cywilizacji czy Starcrafta. Koszt zakupu, dodatki, a mimo to produkty wyjątkowo dobre i przyjęte ciepło przez graczy. W obu tych przypadkach postawili na jakość. I jak widać się opłaciło.
Imię: Daniel
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 06 Lut 2009 Posty: 2264 Skąd: Kraków
#9 Wysłany: 21 Wrzesień 2010, 16:10
Jeżeli chodzi ci o Civ 4, to się nie zgodzę, bo ta gra zdecydowanie mogła by być lepsza.
Ale przejdźmy do gier lotniczych - WoP (grałem) - to jak mówicie zręcznościówka, w dodatku niezbyt udana. Zdecydowanie lepsze są Blazing Angels (ciekawe misja), a całkowitym mistrzostwem jest Air Conflicts (z losowymi krajobrazami i generatorem misji) . Żadną z tych gier nie nazwał bym symulatorem, tylko prostym fun makerem.
Osobiście nigdy nie grałem w IŁ, ale za to miałem okazję zagrać w dzieło bardzo zbliżone - Pacific Fighters. Gra wydawała się super, ale nigdy jej nie opanowałem, więc wolę zręcznościówki
Generalnie to zgodzę się z Darittem i postawię tą samą ocenę - brak realizmu i nuda
Imię: Adam
Ulubiona Gra: Saints Row The Third, TES V Skyrim. Pomógł: 9 razy Wiek: 31 Dołączył: 27 Maj 2008 Posty: 781 Skąd: Gdańsk i W.A.R.D.C
#10 Wysłany: 21 Wrzesień 2010, 16:33
W zasadzie Pacific Fighters to IŁ-2 tyle że z USA i Japońcami... Gra wchodzi w skład Ił-2 1946 czyli Ił-2 Forgotten Battles + Ace Expansion Pack + Pacific Fighters oczywiście produkcji Maddox Games, 7 lat pracy a cieszy
Imię: Stasiek
Ulubiona Gra: SH3 Pomógł: 2 razy Wiek: 52 Dołączył: 20 Sty 2009 Posty: 432 Skąd: Polska
#14 Wysłany: 24 Wrzesień 2010, 07:53
sOnar napisał/a:
Wolfx chciał dobrze a zjechaliście go do poziomu podłogi panowie
Hehe fakt..... cóż niestety wszyscy mają rację co prawda na pierwszy rzut oka gra wydaje się być interesująca lecz niestety wystarczy trochę polatać by przekonać się że w istocie nie przedstawia nic poza -
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum