Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Płynęliśmy sobie teścika nowej misji s0nara, i określę to tak, takiej misji, i takich emocji, dawno nie miałem. Początkowo wszyscy wpłynęli na środek między cieśniną, jak radził s0nar. W końcu sonar wynurzył się, i pognał na grupę uderzeniową, zanurzył się i zatopił 2 eskortowce, po czym został niestety ubity , następnie kapitan Janko pożegnał się ze światem , lecz przed tym uczynił wielką rzecz dla ojczyzny, trafił Iowe 3 torpami, którą następnie, jeszcze przed śmiercią trafił 1 raz sonar, a następnie Ja, w pięknym stylu z 3km zakończyłem jej żywot (strzał mojego życia, ale szczegóły zostawiam s0narowi, który widział wszystko dokładnie). Kolejno dzielny kapitan Mirco posłał na dno Lotniskowiec . Dobra, ja, pogoniony przez eskortę, po zanurzeniu na 160m powoli wychodzę na peryskopową, by ujrzeć wielki, dumnie płynący konwój. Zdesperowany Adiq zatapia 2 okręty, i uszkadza arrow tankera, mirko posyła na dno jeden z handlowców, i prawdopodobnie (nie wiem, kto) uszkadza pasażera. Ja strzelam do Arrow tankera, lecz nie trafiam, i zostaję pogoniony w głębiny. Wszystko było dobrze, dopóki na 200m nie zostaję mocno trafiony przez jednego z eskortowców, próbowałem ratować się ze wszystkich sił, balast, full speed, i stery głębokości ustawione jak najbardziej w górę, lecz nie uratowałem się (prawdopodobnie przez zniszczone silniki). 7 minut później gra zakończyła się, i chcę pogratulować tym, którzy przeżyli (szczególnie Adiqowi, ponieważ był mocno bombardowany na początku), oraz sonarowi, za tak wspaniałą misję.
_________________ http://www.youtube.com/user/jajcarzek
"Dobry trening w walce z konwojem, jest dla mnie więcej wart, niż najlepszy urlop" Gunther Prien, dowódca U-47
Ostatnio zmieniony przez PL_Szylol 22 Wrzesień 2010, 22:47, w całości zmieniany 1 raz
sOnar [Usunięty] Kommodore
#2 Wysłany: 22 Wrzesień 2010, 23:54
Rozpoczęliśmy o 20 z groszami. Na początku skierowaliśmy się do centrum tego piekielnego przesmyku. Potem po osłuchaniu się wynurzyłem się i poszedłem na zbliżenie. Oczywistym było że zaraz złapią mnie na radarach. 'Fleczer' gnał w moją stronę. Sprzątnąłem go. Potem sprzątnąłem następnego. Podszedłem Iowę. Janko zalicza 3 piękne trafienia. Ja dokładam jedno i ginę od serii bomb...
Szylol postanawia atakować na oko. Uszkodzona Iowa dostaje 4 (!) torpedy Szylola wprost w maszynownię. Krótko potem znika pod wodą. Szylol. Jak na strzał z 3 km - niesamowita sprawa! Gratulacje!
Po długiej przerwie tak dla relaksu popłynąłem z chłopakami testową misję sOnara.
Misja sOnara - dla relaksu – dobre …
Chociaż początek to był rzeczywiście pełny relaks – wypadzik na Azory.
Uszkodzona przez Janko i sOnara, Iowa wpłynęła mi idealnie pod wyrzutnie. Czekałem do ostatniej chwili, aby nie zmarnować takiej okazji. Szylol był jednak szybszy
Gratulacje Panowie!!!
Przy Bogue nie byłem już tak cierpliwy. Z 3 torped – 1 przedwybuch, 2 wymanewrowane.
Dopiero czwarta dziobowa, wystrzelona po zwrocie Bogue, dochodzi celu. Coś jednak w końcu zatopiłem.
Z konwoju topię Arrow’a.
Z rufowej przymierzam się do innego statku, gdy nade mną przejeżdża TT. Na szczęście obyło się bez większych uszkodzeń. Odpalona „piątka” przechodzi centralnie pod celem (słowa sOnara z „chmurki”). Niestety źle rozpoznany typ - stały mój problem. Ale lepiej nie będzie - brak czasu na treningi.
Po przeładowaniu torpedy, trafiam w część rufową Ocean Liner’a. Jest dobrze – stopuje. Tylko przeładować i dobić.
Nie dane mi było - zrobiło się gorąco, w pobliżu zbyt dużo eskorty.
Po drugim pingowaniu odpuszczam – daje awaryjne zanurzenie.
Wszak pazerność zabija - czyż nie?
Kończę patrol z SURV. Dla mnie to sukces.
Oczywiście na koniec to na co zawsze czeka sOnar - jak On to lubi
MISJA ŚWIETNA.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum