Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Spodziewamy się tutaj konwoju. U86 śledził go w ciężkim sztormie. Narzekali, że alianci ścigali ich na powierzchni jak 'po sznurku'. Nagle jego radiostacja zamilkła. Biorąc pod uwagę doświadczenie załogi tego U-boota - coś tu śmierdzi. Czyżby alianci stosowali jakieś nowe urządzenie?
#ZADANIA
Zaatakuj konwój i przetrwaj. Uważaj, bo alianci mają coś nowego co pomaga im namierzyć U-boota na powierzchni. Nie wiemy co to jest... niestety...
Co tu powiedzieć po 1 godzinie i 15 minutach grania, komputer mi się zawiesił i tzw. dupa
Za co wszystkich graczy przepraszam.
A miało być tak pięknie. Wszedłem w konwój jak w masło, minąłem niezatapialną cedwójkę i zacząłem topić tankowce:
jeden - T3 - po jednej torpedzie
drugi - T2 - po trzech:
trzeci - także T2 - i także po trzech
i na końcu po jednej T3, ślicznie się przełamał:
powoli wychodzę z konwoju, posyłam niecelną torpedę w rudowca i ... ekran gaśnie i nic już nie można zrobić, tylko restart. 40 tysięcy BRT poszło się je....ć
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Ostatnio zmieniony przez PL_Cmd_Jacek 13 Październik 2010, 21:50, w całości zmieniany 1 raz
Zostałem daleko z tyłu. Tym razem postanowiłem być "silent", i nie wabić eskorty. Do czasu ....
Gdy w oddali, we mgle zobaczyłem palące się statki konwoju, a ja nawet nie widziałem eskorty, spróbowałem "podciągnąć" jeszcze na powierzchni. Wkrótce miałem towarzystwo A&B i pingi ... Strzelam na wyprzedzenie. Marnuje 3 torpy: 1-sza przedwybuch, 2-ga celna, nadal pingowanie, DD powoli robi zwrot. Dopiero 3-cia go ucisza..
Wkrótce zjawił się konwój, a właściwie to co z niego zostało: C2 i Empire w pierwszej linii. Zatopienie C2 jest zawsze wyzwaniem, więc ....... wybieram C2. Po 2-giej torpedzie stopuje. Przymierzam sie z odpaleniem 3-ciej do nieruchomego celu i ....
SERWER NIECZYNNY
Zdarza się - wiadomo 13-tego, mimo, że nie piątek
Jacek nie załamuj się!!!
Gramy przede wszystkim dla relaksu i przyjemności
DD.jpg
Plik ściągnięto 8 raz(y) 24.99 KB
C2.jpg
Plik ściągnięto 11 raz(y) 49.71 KB
Ostatnio zmieniony przez PL_Mirko 13 Październik 2010, 23:26, w całości zmieniany 1 raz
sOnar [Usunięty] Kommodore
#6 Wysłany: 14 Październik 2010, 02:43
PL_Mirko napisał/a:
Jacek nie załamuj się!!!
Gramy przede wszystkim dla relaksu i przyjemności
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum