Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
"Pierwsze patrole"
U-BOOTY: VIIB (1940) CZAS MISJI: 2 godz
02/05/1940 g. 7:00
POGODA: zachmurzenie umiarkowane,wiatr slaby
Jest rok 1940. Wojna tak naprawde dopiero teraz zaczyna wchodzic w swa decydujaca faze.
Zegluga kursujaca miedzy Norwegia , a Anglia powoli juz zanika. Tworza sie pierwsze konwoje.
Dla wielu dowodcow to pierwsze bojowe patrole tej wojny.
Nikt niewie jeszcze jak dlugo trwac bedzie ten swiatowy konfikt zbrojny.
Rozpoczynaja sie pierwsze patrole na Morzu Polnocnym.
Ten nieprzychylny akwen bedzie teraz teatrem dzialan dwoch glownych rywali-Anglii i Niemiec.
To bedzie trudny rok... Rok od ktorego byc moze zalezec bedzie cale nasze dalsze zycie...
---ODPRAWA---
Anglicy nie znaja jeszcze naszej skutecznosci. Lekcewaza nasze wspaniale ubooty. Czas ukarac ich pyche!
Wykorzystajcie mozliwosc komunikacji. Pokazmy wszystkim kto tak naprawde bedzie panem swiata!
Do ataku!
Powodzenia! PL_David i PL_Szczur
Mam problemy z polaczeniem na strone i fotki zalacze pozniej.
W patrolu udzial wzieli:
janko175 - KIA • 1/3 C2 Medium Cargo "BR C2 Cargo#4" - 2,132
---------------------------------------------------
Razem: 2,132 BRT
Jak widać załoga zrezygnował z ratowania statku , ale konstrukcja lub ładunek okazał sie nie zatapialny .
Po kilku minutach konwój ukazał sie na choryzoncie . Wyminąłem eskorte i powejściu w zasięg torped przystąpiłem do ataku . Pierwsze dwie nie trafiły ;< mimo swietnej widoczność miłem problemy z określeniem prędkości , w końcu po kilkunastu pomiarach stanęło na 9W .
Trzecia torpeda trafia w C2 . Statek staje , załoga zrzuca szalupy . Dobra jest ! Mysle sobie jeszcze jedna i po nim . Strzelam następną ,niestety eksploduje przedwcześnie . Czekam na załadowanie , w miedzyczasie ktoś posyła następna torpede w C2 , Na statku wybucha pożar , ale nadal nie tonie . Odpalam kolejną na 3 m , trafiam ,a C2 nadal nie tonie !!! . Kpt petrygo również posyła do niego 2 -3 torpedy ,a C2 połknął wszystkie i nic .
Mam podejrzenie oszustwa. Jacek zbyt idzie na wykresie po linii KBG już wysłane, aby sprawdzić, co się stało
Żarcik oczywiście. Zmieniam lekko kolorystykę wykresu... Moim zdaniem jest czytelniejszy. Proszę o opinie.
Ja mam jedną. Że może Tesiowi zmienić kolorek... Choć w sumie źle go nie widać. Tu proszę o wypowiedzi innych w tej sprawie.
Imię: Marcin Pomógł: 13 razy Wiek: 43 Dołączył: 15 Lip 2007 Posty: 1878 Skąd: Gdańsk/Coventry
#7 Wysłany: 17 Październik 2010, 18:38
PL_CMDR Blue R napisał/a:
Zmieniam lekko kolorystykę wykresu... Moim zdaniem jest czytelniejszy. Proszę o opinie.
Hmm, to tlo jest lekko hmm podobne do
A tak bardziej powaznie, to padla sugestia Pasterza, coby wykres pokazywac na slupkach, gdzie max i min to najlepsza i najgorsza karieria. Pastrz moze wyjasni dokladniej o co mu chodzilo.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum