Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Patrol był zdecydowanie dla doświadczonych graczy.
Miejsce na zasadzkę wg. mnie idealne. Wąskie gardło, wody aż nadto.
Bardzo cenne były wskazówki w meldunkach gdzie należy się kierować.
No i nie rzucano słów na wiatr. Eskorta okazała się rzeczywiście bardzo silna o czym przekonał się dość szybko gregory_11.
Ja sam zatrzymałem się i z daleka obserwowałem atakujące niszczyciele.
W pewnym momencie dostrzegłem mój cel. Wydawało mi się, że ktoś próbował się do niego dobrać bo miałem wrażenie że zygzakował.
Postanowiłem spróbować swojej szansy.
Posłałem 3 torpedy, ale prawdopodobnie odbiły się lub nie trafiły.
Nie mogłem czekać na efekt końcowy, do zanurzenia zmusił mnie jeden z niszczycieli.
Zszedłem na 100 metrów i po odczekaniu jakichś 20-stu minut rozpocząłem przeładowanie torped.
W zamieszaniu umknęło mi co się stało z Iroks1.
Jakieś 20 minut przed końcem zacząłem się wynurzać, już i tak szczęśliwy, że udało mi się przetrwać tak długo.
Liczyłem po cichu, że uda mi się jeszcze coś trafić.
Na powierzchni było gęsto i od statków i od okrętów eskorty.
Wystawiłem peryskop, a tu niespodzianka.
Mój nietrafiony cel z początku patrolu, wg. moich obliczeń nieruchomy.
Przymierzyłem, odpaliłem salwę 4 torped, patrol i tak zbliżał się ku końcowi.
Chwilę później Iroks1 krzyknął coś, że jestem ale ja nie słuchałem. Tryb alarmowy zejście na 70 metrów, potem troszkę zwolniłem. Zatrzymałem się dopiero na 120 i włączyłem cichą prędkość.
Iroks mówił jeszcze coś o kącie rozpiętości i czym mam wpis w dzienniku. Miałem.
Spojrzałem na tonaż i szczęśliwy jak jeszcze nigdy w życiu 15 minut później zakończyłem patrol.
P.S.
Nie jestem pewien co do statusu Iroks1, ale ponieważ dużo pisał na czacie wnioskuję że został zatopiony. Jeżeli było inaczej to przepraszam i proszę o stosowną korektę.
To mój pierwszy raport. Dlatego proszę o wyrozumiałość ale i o wskazówki.
Przy tworzeniu sugerowałem się raportami kolegów:
PL_w_wilka, PL_Marca i sOnara.
W tym całym piekle jedynie tabelki udało mi się utrwalić.
SH3Img@18-10-2010_22.14.56_750.jpg
Plik ściągnięto 14 raz(y) 2.25 MB
SH3Img@18-10-2010_22.14.53_203.jpg
Plik ściągnięto 12 raz(y) 2.25 MB
Ostatnio zmieniony przez PL_Cmd_Jacek 19 Październik 2010, 14:00, w całości zmieniany 2 razy
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#3 Wysłany: 19 Październik 2010, 07:30
No i kolejny mit obalony USS Iowa jest do zatopienia.
Brawo Supertux i Iroks !!!!
Co do podziału, zawsze decyduje o tym osoba mająca statek / okręt w tabelce. Tak więc porozmawiajcie sobie o tym na PW. Status Iroksa poprawiony.
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Ostatnio zmieniony przez PL_Cmd_Jacek 19 Październik 2010, 07:34, w całości zmieniany 2 razy
Imię: Marcin
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 3 razy Dołączył: 29 Wrz 2010 Posty: 141 Skąd: Szczecin
#4 Wysłany: 19 Październik 2010, 11:27
PL_Iroks przepraszam za pomyłkę, w tym zamieszaniu kompletnie mi umknąłeś.
Jeżeli chodzi o USS Iowa myślę, że nie ma co o tym rozmawiać na PW; po prostu dzielimy łup na pół i po sprawie.
Proszę o uwzględnienie tego przy tworzeniu tabelki rankingowej.
Dziekuję PL_Cmd_Jacku za poprawienie statusu PL_Iroksa.
P.S.
Przy okazji rozwiązała się tajemnica dlaczego USS Iowa stał w miejscu.
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#5 Wysłany: 19 Październik 2010, 14:01
Iowa została podzielona. Jeszcze raz gratulacje.
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum