Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Patrol zacząłem na peryskopowej, osłuchałem się, złapałem kontakty na hydro i naprzód. Po jakichś 5-ciu minutach wyszedłem na powierzchnię i grzałem ile fabryka dała razem z innymi. Po pewnym czasie OW melduje kontakt (niszczyciel). Swoją drogą mają super wzrok ; 700 metrów przede mną, a ja ślepy jak nietoperz. Zanim zszedłem na peryskopową zdążył mnie chyba jeszcze ostrzelać. Potem cichutko przed siebie. W konwój trafiłem praktycznie od czoła. Zatrzymałem się. Wokół krążyły niszczyciele, ale pogoda sprzyjała i w zasadzie obyło się bez większych problemów. Statki padały raz po raz z każdej strony, eskorta nie wiedziała za co się złapać. Ja sam miałem kłopoty jedynie pod koniec patrolu, no ale w sumie sam się o nie prosiłem. Zachciało mi się jeszcze polować. Uciekł mi Cargo Steamer, a z nim ostatnia rybka z wyrzutni.
Nie umknął nam za to konwój (ten trzeci), któremu dzięki pracy zespołowej zadaliśmy poważne straty.
Jednym słowem patrol bardzo obfity, gratulacje dla wszystkich i do następnego razu. Zdrowie.
A ! No i tym razem mimo Hostowania obyło się bez przygód. Ufff.
Imię: Adam
Ulubiona Gra: Aktualnie brak Pomógł: 5 razy Wiek: 30 Dołączył: 26 Lut 2010 Posty: 658 Skąd: oni mają tyle tonażu?
#3 Wysłany: 20 Listopad 2010, 09:53
Teraz kilka moich obrazków
Najpierw sprawdziłem uzębienie moich marynarzy, szkorbutu nie mieli
Poem bawiłem się z moim OW w chowanego, klikałem go i uciekałem do góry
Potem jako że moi leniwy marynarze nie chcieli iść do działka bo niby jakieś fale są to sam do nie poszedłem i zacząłem celować .
Na koniec posłałem aż 3 torpedy do tego troopa ale nic mu się nie stało, patrząc na tabelkę supertux go dobił [gratki bo mi coś z nim nie wyszło]
_________________ Ford Mondeo Mk III ST220
Wysoko obrotowy silnik DURAtec ST 3.0 V6
226 koni. 7 sekund do setki, ponad 240 km/h maksymalnej prędkości.
Mój ulubieniec ze względu na osiągi i wyposażenie w stosunku do ceny
Imię: Adam
Ulubiona Gra: Aktualnie brak Pomógł: 5 razy Wiek: 30 Dołączył: 26 Lut 2010 Posty: 658 Skąd: oni mają tyle tonażu?
#7 Wysłany: 20 Listopad 2010, 13:14
Torpedy były ustawione na okolo 2,5-3 m kontaktowe
_________________ Ford Mondeo Mk III ST220
Wysoko obrotowy silnik DURAtec ST 3.0 V6
226 koni. 7 sekund do setki, ponad 240 km/h maksymalnej prędkości.
Mój ulubieniec ze względu na osiągi i wyposażenie w stosunku do ceny
Imię: Stasiek
Ulubiona Gra: SH3 Pomógł: 2 razy Wiek: 52 Dołączył: 20 Sty 2009 Posty: 432 Skąd: Polska
#8 Wysłany: 20 Listopad 2010, 13:53
Ogólnie patrol fajny i gdyby nie "ślepota" kapitana..... może udało by się uzyskać lepsze wyniki , niestety już na początku gdy wchodziłem do konwoju od czoła zostałem lub ktoś inny wykryty no i mimo uniku oberwałem integralność spadła do 11 % mimo to walczyłem i posłałem DD na dno.
Dalsze poczynania przemilczę bo i nie ma o czym mówić jedno trafienie pasażera i same pudła lub niewypały.... koszmar takie kąski mi pouciekały.Konwój popłynął w siną dal a ja klnąc pod nosem na 25 metrach odpływałem nie mając szans na atak,zważywszy na stan okrętu nie było sensu ryzykować i gonić konwój więc tylko nasłuchiwałem kolejnych wybuchów i odgłosów tonących statków .
Gratulacje Supertux i Tes piękne wyniki.
P.S.
Musimy zrobić równoległy ranking bo z takimi wyjadaczami nie da się konkurować za wysoka liga
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum