Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Stasiek
Ulubiona Gra: SH3 Pomógł: 2 razy Wiek: 52 Dołączył: 20 Sty 2009 Posty: 432 Skąd: Polska
#1 Wysłany: 1 Grudzień 2010, 22:46 Patrol nr 62 - "Smierc na rzece" - Server 1
Patrol nr 62 - "Smierc na rzece"
Godzina losowania: 20:00
Start serwera: , godz: 20:10
Cytat:
"Śmierć na Rzece"
U-Booty: IXC (1943) zawodowiec, Czas misji 1,5 - 2h
24 VI 1943 g 03:30 Pogoda: Średnie zachmurzenie. Spodziewane opady.
--- TŁO HISTORYCZNE ---
Rzeka św. Wawrzyńca, zaplecze Kanady, stanowiło miejsce, gdzie gromadziły się statki zanim wyruszyły w drogę do Wielkiej Brytanii. Pierwszym okrętem, który zaatakował w tym rejonie był U-553, który zatopił brytyjski frachtowiec Nicoyaat.
--- ODPRAWA ---
Wpłyńcie w górę rzeki św. Wawrzyńca i zaatakujcie gromadzące się tam statki. Wykorzystajcie element zaskoczenia i zadajcie, jak największe straty.
POWODZENIA!
PL_Cmd_Jacek
Na starcie kontakt z latarnikiem,odważnie zaatakował go z działa Kpt Hunter_Silent13 po chwili wyłonił się pędzący w kierunku tonącego latarnika niszczyciel.Nie znalazł sprawcy jednak krążył w poszukiwaniu ofiary i sam padł ofiarą torpedy , nadpłynęły kolejne eskortowce nasze wilki dzielnie stawiały czoła i mimo że kolejny DD poszedł na dno,to i tak straciliśmy Kpt Markowa ;<
Jak to często bywa tak i tym razem źle podszedłem do konwoju byłem daleko więc nie pozostało mi nic jak korygowanie kursu i strzelanie z dużej odległości na szczęście eskorta była zajęta poszukiwaniem innych wilków więc nie miałem kłopotów po za jednym DD któremu posłałem torpedę jednak albo chybiłem albo się odbiła nie wiem.Odpaliłem dwie torpedy do ogromnej sylwetki dużego Tankowca już po trafieniu pierwszej wybuchł i zatonął,następnie strzelałem do medium pudło.... small dostał i zszedł po jednej torpedzie cargo dostał jednak tylko zapalił się i zygzakując wściekle odpłynął.Uszkodzony prze ze mnie Cam Ship przechylił się tylko i również odpłynął ,na pociechę zaginiona torpeda którą posłałem trafiła inny frachtowiec posyłając jednostkę na dno.Konwój odpłynął szybko i nie mając szans na pogoń a i torpedy się skończyły odpłynąłem w głębiny pingowany z lekka przez małe A-Tug które jednak szybko odpłynęły w przeciwnym do mojego kursu kierunku.Patrol udany jedyny mankament to złe podejście i pudła gratulacje dla pozostałych kolegów.
P.S.
Co do statusu PL_ Hunter_Silent13 vel Kwiatek13 wpisałem tak jak stoi w regulaminie,w/w
wyszedł z gry dodałem screena z uchwyconym czasem, niech sam napisze żeby nie było niedomówień.
SH3Img@1-12-2010_21.57.35_390.jpg
Plik ściągnięto 9 raz(y) 90.19 KB
SH3Img@1-12-2010_21.57.48_906.jpg
Plik ściągnięto 8 raz(y) 120.94 KB
SH3Img@1-12-2010_21.30.52_46.jpg Kwiatek opuszcza grę
Plik ściągnięto 17 raz(y) 94.45 KB
Ostatnio zmieniony przez PL_CMDR Blue R 2 Grudzień 2010, 15:54, w całości zmieniany 2 razy
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#3 Wysłany: 2 Grudzień 2010, 08:46
PL_tes napisał/a:
Gratulacje, ale zmien szybko numer patrolu
Numer patrolu poprawiony. Gratulacje Wolfx !!!
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Brawo wolfx
Brawo osobie robiącej tą misje, dla mnie jedna z najlepszych o ile nie najlepsza , te niszczyciele nadpływające na nasze plecy to genialny motyw
A o patrolu nie ma co dużo mówić, po 20 minucie gry do końca miałem wyłączone silniki, bo pełno niszczycieli było dookoła, i waliłem do ,,dymów'' jeden cargo dostał 6-7 torped, i trzymał się na powierzchni jak gdyby nigdy nic, ale wole takie misje niż misje typu 1-1 (jedna torpeda jeden cel), i kosmicznie tonaże
Ostatnio zmieniony przez tunio100 2 Grudzień 2010, 14:39, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Adam
Ulubiona Gra: Aktualnie brak Pomógł: 5 razy Wiek: 30 Dołączył: 26 Lut 2010 Posty: 658 Skąd: oni mają tyle tonażu?
#5 Wysłany: 2 Grudzień 2010, 14:27
Tak ja disc KIA
Dajcie 1/2 tonażu -Medium Cargo "Fylingdale" - 5 785
tuniowi bo razem go na dno posłaliśmy
_________________ Ford Mondeo Mk III ST220
Wysoko obrotowy silnik DURAtec ST 3.0 V6
226 koni. 7 sekund do setki, ponad 240 km/h maksymalnej prędkości.
Mój ulubieniec ze względu na osiągi i wyposażenie w stosunku do ceny
Imię: Stasiek
Ulubiona Gra: SH3 Pomógł: 2 razy Wiek: 52 Dołączył: 20 Sty 2009 Posty: 432 Skąd: Polska
#7 Wysłany: 2 Grudzień 2010, 14:47
Dzięki,ale czy jest powód do gratulacji.... po prostu odbyliśmy wspólnie udany patrol i to się liczy ważny jest zespół a nie jeden gracz więc dziękuję Wam za patrol i również gratuluję
Imię: Adam
Ulubiona Gra: Aktualnie brak Pomógł: 5 razy Wiek: 30 Dołączył: 26 Lut 2010 Posty: 658 Skąd: oni mają tyle tonażu?
#8 Wysłany: 2 Grudzień 2010, 15:16
tunio100 napisał/a:
Nie pamiętam, ale skoro tak mówisz to dzięki
I za tego niszczyciela )
Ostatnio bawię się w Von_Harpe wale w eskortę i zdjąłem ci DD -ka z karku
_________________ Ford Mondeo Mk III ST220
Wysoko obrotowy silnik DURAtec ST 3.0 V6
226 koni. 7 sekund do setki, ponad 240 km/h maksymalnej prędkości.
Mój ulubieniec ze względu na osiągi i wyposażenie w stosunku do ceny
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum