Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
"Krwawy Poranek"
U-Booty: VIIB lub VIIC (1942)
Czas misji: 2h
Zaloga: weterani (veteran)
30 VIII 1943 - 04:15
Wloska, leniwa pogoda.
--- TŁO HISTORYCZNE ---
W lipcu polaczone sily Anglo-Amerykanskie wyladowaly na Sycyli i w krotkich, acz gwaltownych walkach zajely cala wyspe. Dla panstw Osi sytuacja w basenie Morza Srodziemnego stala sie bardzo niepokojaca. Kolejny krok Aliantow mogl byc tylko jeden ... Wlochy.
--- ODPRAWA ---
Alarm !!! Obsluga do dzialek plot. !!! Wrogie samolty 1500m, kat 180 ...
Enjoy!
PL_tes
v1.0
29/08/2010
W patrolu udział wzięli:
PL_Wolfx - KIA
PL_gregory_11 - KIA • 1/4 Kent Class "HMS Kent" - 2 700
---------------------------------------------------
Razem: 2 700 BRT
PL_Koval - KIA
PL_Reaven - KIA • 3/4 Kent Class "HMS Kent" - 8 100 • Frigate Black Swan Class "Black Swan" - 1 250
---------------------------------------------------
Razem: 9 350 BRT
Początek patrolu i odrazu informacja od od oficera wachtowego, "zauwazyliśmy samolot namiar 014" Natychmiastowa decyzja "PERYSKOPOWA!" Po przepłynieciu kilku km w "eskorcie" niewielkich statków handlowych docieramy do konwoju. Wilcze stado rozdziela się. Zaczeło sie mysle sobie pierwsze torpedy tradycyjnie nie trafiaja w nic... następne Cały w nerwach wypuszcam rybke w strone HMS KENT'a która trafia w rufe zaraz po mnie drugie uderzenie tak samo w rufe to cpt PL_gregory_11 ... kolejne dwie torpedy trafiaja w sam środek potwora niszcząc go w kilka sekund ... Przez dluzsza chwile ładuje torpedy tylko po to by zatopić węszącego mnie niszczyciela Poszły na niego 2 torpedy z czego jedna trafiła. Zadaliśmy wrogowi spory cios jednak alianci wciąż nieubłagalnie przedzierają się coraz dalej... Niestety, w tej batalii niestety zapłaciliśmy za to najwyższą z cen.
KIA.
CPT. PL_Koval
CPT. PL_gregory_11
CPT. PL_Wolfx
CPT. PL_Reaven
PS. To mój pierwszy raport jest dość późno jestem dość wstawiony wiec proszę o wyrozumiałość.
_________________ "Najsłabszym pkt najsilniejszych jest ich niepohamowana pewność siebie..."
Ostatnio zmieniony przez PL_Cmd_Jacek 8 Grudzień 2010, 09:39, w całości zmieniany 3 razy
Wywiad donosi, ze przyczyna kleski mogla byc zbyt duza zawartosc C2H5OH w organizmach zalog
To fakt. Znany jest przypadek kapitana, który tuż przed patrolem pobiegł do kantyny uzupełnić stan posiadania.
Czuję się zdegustowany, żeby tak rozpijać załogę. U mnie na okręcie pił tylko kapitan. Co też nie pomogło.
Ostrzegałem kapitanów przed rejsem, że ten patrol i nasz stan ducha i świadomości nie idą w parze. Nie dali się przekonać. Każdy okazywał chęć walki do upadłego. No i upadliśmy.
PS. Tesu fajny patrol. Efektowny początek. Co do końca nie będę sie rozgadywał.
Fajnie było Ostatni się wbiłem do konwoju, przedtem płynąłem zakosami bo mnie dwa dedeki tropiły ale dały się wymanewrować, choć jeden krążył koło mnie do końca. Odpaliłem 4 torpedy w dwa merchy, trafiłem w tankowiec ale nie zatonął. Chwilę potem dostałem blisko bombą, integralność spadła do 10% i dostałem latającym nitem w czoło. Więcej nie pamiętam.
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#9 Wysłany: 8 Grudzień 2010, 09:40
PL_gregory_11 napisał/a:
Mała zmiana u mnie powinno być KENT 1/4 - 2700
u Reavena tak jak jest 3/4 - KENT 8100
Po naradzie z Reavenem tak ustaliliśmy. Nie może być 3/4 i 1/3
poprawione
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum