Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
U-Booty: IXB (1942), weterani
Czas misji 90-120 min
17/03/1942 godz. 5:30
Pogoda: pochmurnie, lekki wiatr
--------------
U-booty działały na wodach zachodnioatlantyckich bezkarnie - w ciągu trzech pierwszych miesięcy 1942 roku nie zginął ani jeden z tych okrętów. Obfitość celów była natomiast tak wielka, że dowódcy okrętów podwodnych nie wykonywali ataków na statki puste, wybierając jedynie płynące z ładunkiem.
Pozornie wydawało by sie iż patrol będzie miły i przyjemny wschodnie wybrzeże USA początek świtu pogoda piękna bez mgły i z niewielka ilością chmurek na niebie.
Pozornie, zanim zdązyłem dopłynąć do konwoju (na dogodną pozycje do oddania strzału) supertux podziwiał już głębie z "zewnątrz swojego okretu" Niestety w miejscu zatopienia supertuxa zebrała sie taka ekipa niszczycieli iż strach było robić jakie kolwiek manewry musiałem wiec troche pokąbinować żeby wreszcie zmarnować pare torped (za ładnych kilka tysięcy marek za sztuke). Niezniechęcony niepowodzeniem na umór starałem sie coś zatopić tak bardzo że wkońcu wystrzeliłem wszystko co miałem i zaliczyłem tylko jedno przypadkowe trafienie w malutkiego Cargo który popłynął sobie spokojnie dalej. Wcześniej na dno poszedł pl_gregory11
PS. Supertux czy mógłbyś wkleić tu tabelki bo te co mi przesłałeś są strasznie małe i nieczytelne
_________________ "Najsłabszym pkt najsilniejszych jest ich niepohamowana pewność siebie..."
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#9 Wysłany: 21 Grudzień 2010, 21:16
No Gregory, popędziłeś kota żaglówkom i jako pierwszy zatopiłeś liniowca -
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum