POLISHSEAMEN Strona Główna POLISHSEAMEN
**** Forum Klanowe PolishSeamen ****

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki

Zaproszenie

Ogłoszenie 

ZAPRASZAMY NA SERWER GŁOSOWY DISCORD

Uwaga ! Uwaga ! W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen. Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego. Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika. Adres się nie zmienia. Dalej jest to

www.forum.polishseamen.pl

Zachęcamy wszystkich do ponownego zarejestrowania się u nas i do czynnego udziału w naszej społeczności.

Przepraszamy za problemy. Pozdrawiamy Administracja PolishSeamen.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Poprzedni temat :: Następny temat
Ostatnie ciosy - patrol testowy
Autor Wiadomość
sOnar
[Usunięty]
Kommodore

#1  Wysłany: 29 Styczeń 2011, 23:11   Ostatnie ciosy - patrol testowy

Kod:
Ostatnie ciosy

1943.07.01 4:30
IXC z 1943 weterani

ODPRAWA

Ruszamy na samobójczą wyprawę przeciw amerykańskiemu konwojowi. Szanse na sukces są nikłe. Ruszamy przed siebie. Nasze istnienia jakby gasną...

Zadania

Spróbuj zaatakować i przeżyć. Ryzyko jest zbyt wielkie by wdawać się w walkę z eskortą...

W.A.R.D.C_sOnar
www.wardc.dbv.pl

w_wilk - HS 47074t - SURV
janko175 - HS 8033t / WS 2540t - SURV
W.A.R.D.C_sOnar - HS 8034t / WS 1400t - SURV
PL_supertux - HS 8256t / WS 1350t - KIA
PL_Szylol - HS 2339t - SURV
W.A.R.D.C_grabarz87 rozłączony na starcie

Potejście nie należało do prostych ponieważ szczelny kordon eskorty to uniemożliwiał. Janko skasował 2 niszczyciele - ja zaś trzeciego. Po tym fakcie zaczęliśmy zbliżać się ku frachtowcom. Uszkodziłem 2 Ore Carriery i 2 Cargo Steamery ale odpłynęły. Zatopić mi się udało Ore Carriera. W_wilk jak to w_wilk dokonywał rzezi w konwoju a Szylol z Supertuxem zabawiali eskortę. Supertuxa ubili. Wyszedłem na obserwa bo byłem za konwojem jak i Janko. Razem obserwowaliśmy jak Szylol unika bomb i jeży. Mimo centralnego trafienia paczką jeży nie miał uszkodzeń :schock co bardzo dziwne...

Wilk strzelał jeszcze do odległego Victory ale spudłował 2m. Jak na taki dystans - kurde, niezły strzał...

Fajnie było...

PACZKA SCREENÓW
screeny

:papapa:

PL_w_wilk 
Stabsoberbootsmann

Kraj:
poland

Imię: Władysław

#2  Wysłany: 30 Styczeń 2011, 01:29   

Po przeczytaniu odprawy wydawało się, że niewielu dożyje końca misji. :zimniutko: Nie było tak strasznie.
Trudne wejście do konwoju potem już łatwiej.
Eskorta była zajęta więc skupiłem się na tankowcach - ładnie toną.
Ogólnie fajna misja.

Screenshot_496.jpg
Plik ściągnięto 11 raz(y) 99.25 KB

Screenshot_498.jpg
Plik ściągnięto 13 raz(y) 101.92 KB

Screenshot_500.jpg
Plik ściągnięto 13 raz(y) 98.81 KB

Screenshot_501.jpg
Plik ściągnięto 10 raz(y) 95.76 KB

Screenshot_503.jpg
Plik ściągnięto 17 raz(y) 191.43 KB

Ostatnio zmieniony przez PL_w_wilk 30 Styczeń 2011, 01:31, w całości zmieniany 1 raz  

janko175 
Fahnrich zur See

Kraj:
poland

Imię: Janek

#3  Wysłany: 30 Styczeń 2011, 11:12   

To było wejście smoka :szpaner: Próbowałem wejść pomiędzy dwoma DD na lewej flance , ale pierwszy mnie jakoś wyniuchał . A już myśłałem, że się udało , kiedy może 50 m ode mnie zaczła mnie namierzać . Dostałem . Integegralnośc kadłuba spadła do 33 % a mój pierwszy momentalnie osiwiał :lol . Odpaliłem rufową do napastnika i posłałem go w głębiny . Po kilku min widze za rufą kolejnego DD . Myślę sobie ,jak się go pozbyć ,ale na szcześćie ktoś mi zdjął kłopot z głowy .To kpt sOnar :piwko: rozpoczał łowy . Po upływie może 20 min nadpłynął jeszcze jeden DD ,no to powetowałem sobie na nim niepowodzenie po ataku na C3 ( 2 pudła ) . Później uszkodziłem cargo stimera i dobiłem Ore .
W_wilk nie przestanie mnie zadziwiać . Jakimś cudem wszedł w środek konwoju i oczywiśćie zatopił parawie wszystkie tankowce . :piwko:

PL_Szylol 
Leutnant zur See

Kraj:
poland

Imię: Szymon
Ulubiona Gra: Silent Hunter III i V, Seria Mass Effect, Seria Assassin's Creed

#4  Wysłany: 30 Styczeń 2011, 11:47   

Ja początkowo płynąłem na przód, po woli skręcając w bok, jednak było to zbyt powoli, bo potem musiałem nawracać do konwoju. Zauważyłem Large Merchanta i strzeliłem w niego z 4km, lecz nie trafiłem, potem z 3,9 km dokładnie wymierzyłem w Liberciaka dwie torpy, trafiłem, ale skurczybyk płynął dalej. Podpłynąłem do konwoju na jakieś 2,5 km i strzeliłem do small merchanta, dostał i poszedł na dno. Po przeładowaniu kolejnej wystrzeliłem torpę, aby dobić Liberciaka, która trafiła, ale skubany płynął dalej. Gdy chciałem zobaczyć trafienie niestety namierzył mnie DD i musiałem uciekać. Wtedy zaczęło się robić ciekawie. Udawało mi się omijać kolejne bombardowania, jedno po drugim, gdy nagle mocno urwałem z jeży, mocno huśtało okrętem, ale bez uszkodzeń :schock :8) . Jako, że musiałem kończyć, skończyliśmy po 1,5 h gry, ale i tak nie wiem czy byśmy grali dłużej, bo wszyscy już byli na obserwatorze, tylko supertux na dnie. Misja fajna, nie mam zastrzeżeń.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi