Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Patrolik nawet fajny. Rozpoczynamy grę, wszyscy myślą, że będzie łatwo i przyjemnie. Podchodzę pod konwój na odległość 1,5km i próbuję strzelić w T2, a jako że dawno nie grałem, pomyliłem go ze small tankerem, ale dzięki Bogu przepływał C3, który po trafieniu momentalnie poszedł na dno. Dobra, strzelam do T2-ki w oddali, i pomyliłem prędkość, ale miałem szczęście, ponieważ torpa trafiła innego T2 prosto w tyłek i miał po śrubie, więc się zatrzymał. Resztę torped wywaliłem nie trafiając, później czekałem na przeładowanie. Pierwsza torpa na dobitke do T2 poszła, trafiła, lecz okręt płonąc, dalej trzyma się na wodzie. Oczekiwanie na przeładowanie, małe emocje z DD (spingował mnie ze 2 razy i przepłynął obok mnie, lecz nie zrzucił bomb), wystrzelenie już trzeciej torpy w stronę T2 i w końcu zszedł. Jako, że jeden z DD na mnie szarżuje, alarm i zanurzenie na 200 m. Bomby wybuchają i nie czynią mi żadnej krzywdy (prócz lekko uszkodzonego działka p-lot i działa pokładowego, ale to szczegół) i wtedy Janko i Bałtyk, prawie w jednej chwili zgłaszają KIA. Nade mną już nie ma żadnego DD, ale wole nie ryzykować i doczekałem końca patrolu na 200m.
T2 dobicie 1.jpg
Plik ściągnięto 40 raz(y) 40.08 KB
T2 dobicie 2 i dno.jpg
Plik ściągnięto 38 raz(y) 41 KB
Koniec.jpg
Plik ściągnięto 44 raz(y) 91.8 KB
Tabela 1.jpg
Plik ściągnięto 36 raz(y) 52.13 KB
Tabela 2.jpg
Plik ściągnięto 41 raz(y) 59.11 KB
_________________ http://www.youtube.com/user/jajcarzek
"Dobry trening w walce z konwojem, jest dla mnie więcej wart, niż najlepszy urlop" Gunther Prien, dowódca U-47
Imię: Janek Pomógł: 4 razy Wiek: 50 Dołączył: 15 Sie 2007 Posty: 318 Skąd: Cieszyn
#3 Wysłany: 7 Marzec 2011, 17:27
Ten patrol to katastrofa . Biore urlop żeby się z tego otrząsnąć.
_________________ " Jeśli słyszę bzykanie ,to znaczy ,że ktoś bzyka,a jedyny powód bzykania jaki ja znam to taki ,że jest się pszczołą"
sOnar [Usunięty] Kommodore
#4 Wysłany: 7 Marzec 2011, 17:42
Janko już płynąłeś tę misje i mówiłeś że fajna. Nikt nie upolował lotniskowca choć tym razem był bliżej. Ja podszedłem go na 4 km ale czas się skończył...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum