Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#1 Wysłany: 1 Kwiecień 2011, 13:44 Zmiany w UTW na kolejny ranking
Hmmm, tak czytając raporty z ostatnich patroli, bardzo często widzę jak ubooty udają krążowniki i topią całe konwoje z działa. Osobiście nie podoba mi się taka możliwość, gdyż bije mocno po realiźmie gry.
Kiedyś już podchodziłem do tego tematu zmiany parametrów pocisków, lecz dałem sobie spokój. Teraz jednka zmusiłem się, by znaleść czas i przygotować taka modyfikację.
Z pierwszych moich testów wynika, że tym razem kapitanowie będą bali się dział ddeków frachtowców a nawet peelek.
Potrzebuję trochę jeszce czasu na kolejne testy i wkrótce upublicznię ten paczyk do dyskusji.
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
sOnar [Usunięty] Kommodore
#2 Wysłany: 1 Kwiecień 2011, 14:07
jestem za
uboot po jednym celnym trafieniu z działa nie był w stanie się zanurzyć bo miał za duże uszkodzenia
Imię: Adam
Ulubiona Gra: Aktualnie brak Pomógł: 5 razy Wiek: 30 Dołączył: 26 Lut 2010 Posty: 658 Skąd: oni mają tyle tonażu?
#6 Wysłany: 1 Kwiecień 2011, 20:06
Ale jak w u-boota walniesz z 5 strzałów to też słabo z zanurzeniem w UTW [tzn zanurzysz się ale sobie dużo nie popływasz]
Jak dla mnie większym problemem jest celność DD.
Zauważyliście że z dosyć niby bliskiej odległości na 10 strzałów tylko 1 trafia!!!
To też jest dużą wadą jeśli chodzi o realizm
_________________ Ford Mondeo Mk III ST220
Wysoko obrotowy silnik DURAtec ST 3.0 V6
226 koni. 7 sekund do setki, ponad 240 km/h maksymalnej prędkości.
Mój ulubieniec ze względu na osiągi i wyposażenie w stosunku do ceny
Imię: Patryk
Ulubiona Gra: Seria SH, Fifa 11, F1 2010, CM03-04 Pomógł: 2 razy Wiek: 28 Dołączył: 04 Maj 2009 Posty: 396 Skąd: Rogów
#7 Wysłany: 2 Kwiecień 2011, 10:30
Może trochę zbaczam z tematu, ale są tu rozmowy o UTW, potrzebuję pliku scene.dat z UTW, który jest umiejscowiony w folderze DATA. Potrzebuję tylko tego 1 pliku. Z góry dziękuje
Z dosyć niby bliskiej ?
A precyzji trochę wartałoby użyć.
Na 10 strzałów 1 trafia-gdy ustawiony jest nowicjusz może lub noob, elita i weteran zatłucze cie na śmierć nawet z 4km - pobaw się - a zobaczysz.
Pozdro.
_________________ Na morzu nic nie dzieje się dwa razy.
Ostatnio zmieniony przez ORP Sęp 2 Kwiecień 2011, 14:22, w całości zmieniany 1 raz
sOnar [Usunięty] Kommodore
#12 Wysłany: 2 Kwiecień 2011, 14:16
Hunter_Silent13 napisał/a:
Ale jak w u-boota walniesz z 5 strzałów to też słabo z zanurzeniem w UTW [tzn zanurzysz się ale sobie dużo nie popływasz]
Jak dla mnie większym problemem jest celność DD.
Zauważyliście że z dosyć niby bliskiej odległości na 10 strzałów tylko 1 trafia!!!
To też jest dużą wadą jeśli chodzi o realizm
No to przytoczę Ci przykład
Jest rok 42. Eskorta elite. ORP_Sęp dostaje 6 trafień po kolei i idzie na dno...
Na 10 strzałów 1 trafia-gdy ustawiony jest nowicjusz może lub noob, elita i weteran zatłucze cie na śmierć nawet z 4km - pobaw się - a zobaczysz.
Pozdro.
Wcale nie, jeśli nie ma radaru to za przeproszeniem "skoczyć mi może" wystarczy trzymać dystans. To jest właśnie poważna wada. DDk nawet elite, będzie zdezorientowany, a jeśli już jakimś trafem pogna w moją stronę to będzie dla niego za późno.
Ostatnio zmieniony przez PL_Marco 2 Kwiecień 2011, 14:29, w całości zmieniany 1 raz
Te moje 4km nie były sztywnym wymiarem. Bez radaru elita w 1940 (tribal, jotka) podejmuje akcję bojową z 3-3.5km i robi to bardzo skutecznie. Z większej odległości można do nich klepać. Może to nie jest realistyczne.
A jak było na wojnie to nie wiem, urodziłem się później.
_________________ Na morzu nic nie dzieje się dwa razy.
Ostatnio zmieniony przez ORP Sęp 2 Kwiecień 2011, 15:12, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Paweł
Ulubiona Gra: SH III/ Moh:AA/ i wiele innych Pomógł: 2 razy Wiek: 38 Dołączył: 13 Paź 2010 Posty: 357 Skąd: Sosnowiec
#17 Wysłany: 3 Kwiecień 2011, 16:58
To i ja dodam coś od siebie troszke poza tematem ale również dotyczy to UTW. Mianowicie jak to jest że po zalaniu jednej sekcji okręt odrazu zostaje zniszczony ?
Jak to się ma do realizmu ?
I czy da się to jakoś zmienić ?
_________________ "Najsłabszym pkt najsilniejszych jest ich niepohamowana pewność siebie..."
Imię: Marcin Pomógł: 13 razy Wiek: 43 Dołączył: 15 Lip 2007 Posty: 1878 Skąd: Gdańsk/Coventry
#20 Wysłany: 3 Kwiecień 2011, 22:38
PL_Reaven napisał/a:
To i ja dodam coś od siebie troszke poza tematem ale również dotyczy to UTW. Mianowicie jak to jest że po zalaniu jednej sekcji okręt odrazu zostaje zniszczony ?
Jak to się ma do realizmu ?
I czy da się to jakoś zmienić ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum