Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
"Rog Afryki"
U-BOOTY: IXB (1941) CZAS MISJI: 2 godz
24/03/1942 g. 8:00
POGODA: calkowite zachmurzenie, umiarkowany wiatr
To pierwsze wilcze stado zebrane tak daleko od domu. Ale Kriegsmarine ma w tym rejonie pewne plany, a bliskosc kanalu sprawia ze ruch statkow, jest intensywny.
---ODPRAWA---
Ten egzotyczny rejon jest pelen statkow handlowych wroga. Nikt sie tam was nie spodziewa, wiec wykorzystajcie element zaskoczenia.
-------------
Kamil
Dzis ze zmiennym szczesciem. Sporo lupow, ale i sporo kapitanow nie ukonczylo patrolu. Szczegolne gratulacje dla Chudego. To jego pierwsze zatopienia w rankingu. Rowniez slowa uznania dla kwiatka Szkoda, ze "sila wyzsza" zmusila go do szasowania balastow przed czasem.
W patrolu udzial wzieli:
PL_Reaven - KIA
PL_Chudy - KIA • Destroyer Tribal "HMS Somali" - 1850 • Granville Freighter "Omar" - 4749
---------------------------------------------------
Razem: 6599 BRT
PL_Silent_Hunter - DISC KIA liczony • Destroyer Tribal "HMS Eskimo" - 1850 • Norfolk Class "HMS Norfolk" - 10800 • Tanker T3 "White Star" - 11559 • Ore Carrier "Katie" - 1817 • Large Merchant "Virginia" - 14227
Razem: 40253 BRT
PL_tes - SURV • Destroyer Hunt I "HMS Eglinton" - 1000 • Small Transport "Caledonia" - 4488 • Intermediate Tanker "Caroline" - 3546 • Destroyer Tribal "HMS Zulu" - 1850 • Old Passenger Liner "Thames City" - 14147
Razem: 25031 BRT
_________________ Ford Mondeo Mk III ST220
Wysoko obrotowy silnik DURAtec ST 3.0 V6
226 koni. 7 sekund do setki, ponad 240 km/h maksymalnej prędkości.
Mój ulubieniec ze względu na osiągi i wyposażenie w stosunku do ceny
Ostatnio zmieniony przez PL_Hunter_Silent13 20 Kwiecień 2011, 15:19, w całości zmieniany 3 razy
Imię: Paweł
Ulubiona Gra: SH III/ Moh:AA/ i wiele innych Pomógł: 2 razy Wiek: 38 Dołączył: 13 Paź 2010 Posty: 357 Skąd: Sosnowiec
#6 Wysłany: 20 Kwiecień 2011, 17:01
Bardzo fajnie zapowiadający się patrol. I to chyba tyle w temacie z mojej strony hehe.
No dobra do rzeczy, miałem ogromnego pecha w tym patrolu, cpt kwiatek sprowadził na siebie 2 niszczyciele jednego z nich wyeliminował (gratulacje) jednak dla mnie była to marna pociecha gdyż musiałem zmienić kurs który prowadził mnie prosto na konwój. Mimo tego miałem dość łatwy plan wyminiecia DDka który jednak zaskoczył mnie pojawiając się nagle przed moim dziobem i stopując maszyny (jakieś 500-600m odemnie). Szczerze powiedziawszy pierwszy raz znalazłem sie w sytuacji w której nie wiedziałem co mam zrobić... Nie dało sie zejsc zbyt głeboko gdyż pod kilem zaledwie 150m. No i tak narodził się pomysł zatopienia niszczyciela i szybkiego podejścia pod uciekający konwój. Jak pomyślałem tak też zrobiłem... odpaliłem rybke przed dziób DDka mając na uwadze to iż napewno ruszy się gdy usłyszy szum torpedy... no i ruszył się... szkoda tylko że ktoś na pokładzie dokonał sabotażu ! Torpeda nie wybuchła. I tak oto sprowadziłem na siebie śmierć... Co prawda broniłem sie dość długo i nawet zaczołem wierzyć iż uda mi się wyrwać z paszczy lwa, jednak pozornie niegroźne trafienie spowodowało zniszczenie peryskopów, wszyscy wiemy co to oznacza. Bez możliwość zejścia na duzą głębie nie miałem co liczyć na błędy angielskiego kapitana.
Szkoda bo zapowiadało się bardzo ciekawie.
Gratki CHUDY !
PS: UWAGA ! MINISTER EDUKACJI NARODOWEJ OSTRZEGA ! Jeśli jesteś profesorem Miodkiem, nauczycielem języka polskiego lub zwykłym obywatelem którego drażnią błędy ortograficzne, literówki, błędnie postawione znaki interpunkcyjne itp itd STANOWCZO ODRADZAMY CZYTANIE POWYŻSZEGO TEKSTU !
_________________ "Najsłabszym pkt najsilniejszych jest ich niepohamowana pewność siebie..."
Imię: Janek Pomógł: 4 razy Wiek: 50 Dołączył: 15 Sie 2007 Posty: 318 Skąd: Cieszyn
#7 Wysłany: 20 Kwiecień 2011, 18:12
Cytat:
PS: UWAGA ! MINISTER EDUKACJI NARODOWEJ OSTRZEGA ! Jeśli jesteś profesorem Miodkiem, nauczycielem języka polskiego lub zwykłym obywatelem którego drażnią błędy ortograficzne, literówki, błędnie postawione znaki interpunkcyjne itp itd STANOWCZO ODRADZAMY CZYTANIE POWYŻSZEGO TEKSTU !
Za późno ... trzeba było ten tekst zamieścić na poczatku .
Nie przejmuj się . Lepiej przeczytać jakiś treściwy tekst , choćby z drobnymi błędami ,niż tylko pare zdawkowych zdań .
_________________ " Jeśli słyszę bzykanie ,to znaczy ,że ktoś bzyka,a jedyny powód bzykania jaki ja znam to taki ,że jest się pszczołą"
Chudy ! Nie rób kina ! Co to ma być - TONAŻ !???
Oj chłopie, biorę się za Ciebie........!
PS. Rośnij duży - będziesz WIELKI.
jutro wieczorem na bank bede! wiec mozesz sie za mnie zabierac
PL_Reaven napisał/a:
Bardzo fajnie zapowiadający się patrol. I to chyba tyle w temacie z mojej strony hehe.
Gratki CHUDY !
dzieki a ja jakos nie widze bledow ktore by mialy draznic mnie
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#9 Wysłany: 21 Kwiecień 2011, 07:31
CHUDY napisał/a:
A co, jesteś "profesorem Miodkiem, nauczycielem języka polskiego lub zwykłym obywatelem którego drażnią błędy ortograficzne, literówki, błędnie postawione znaki interpunkcyjne"?
"O, przepraszam - rzekł przecinek -
Mógłbym wziąć to za przycinek,
Bez przecinka nie ma zdania..."
"A bez znaku zapytania?..."
A co, jesteś "profesorem Miodkiem, nauczycielem języka polskiego lub zwykłym obywatelem którego drażnią błędy ortograficzne, literówki, błędnie postawione znaki interpunkcyjne"?
"O, przepraszam - rzekł przecinek -
Mógłbym wziąć to za przycinek,
Bez przecinka nie ma zdania..."
"A bez znaku zapytania?..."
Jan Brzechwa
no jestem... ale jakoś nie zauważyłem, aż tak rzucających się błędów
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#11 Wysłany: 21 Kwiecień 2011, 13:16
CHUDY napisał/a:
PL_Andrev napisał/a:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum