Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Nie znam podobnej modyfikacji w SHIII.
Kolory na mapie zawsze są wyświetlane w sposób standardowy:
zielony - kontakt sojusznika
czerwony - wrogi okręt
czarny - statek handlowy - tu w zależności od wykorzystywanego moda (np. w GWX 3.0)
_________________ Baretki zwycięzcy:
KIA KIA KIA KIA KIA
sOnar [Usunięty] Kommodore
#3 Wysłany: 14 Maj 2011, 14:56
Nie zmienisz kolorów kontaktów kodem. Trzeba edytować TGA z kanałem ALPHA. Gimp i do roboty. Ćwiczenie czyni mistrza.
Imię: Michał
#4 Wysłany: 15 Maj 2011, 08:18
Ale który konkretnie plik trzeba edytować?
sOnar [Usunięty] Kommodore
#5 Wysłany: 15 Maj 2011, 12:22
Oho - teraz widzę, że to jest białe więc kolor wyznacza kod gry. Jeśli nie odpowiada za to plik SH3.exe możesz poszukać w DATach. Może tam są kolory Units...
Program Files\Ubisoft\SilentHunterIII\Data\Menu\Gui\Units\
Imię: Michał
#8 Wysłany: 16 Maj 2011, 07:53
Wolałbym zmianę koloru wszystkich kontaktów na jeden kolor, ale nie nie znalazłem takiego moda, a sam nie wiem gdzie można to zmienić. Dlatego też, zamiast kolorowych kontaktów na mapie wolę raczej nie mieć żadnych.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum