Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
12 sierpnia 1942.
Duzy konwoj kieruje się na Malte. To strategiczna pomoc, dzieki ktorej wyspa moze utrzymac sie, walczac przeciwko Osi.
Macie zrobic wszystko, aby zatopic najcenniejsze cele - tankowce. Byc moze w waszych wysilkach wespra was nasi sojusznicy.
Badzice wiec agresywni!
PL_Andrev
W patrolu udział wzięli:
janko175 - SURV • Destroyer Hunt II "HMS Zetland" - 1 050 • Destroyer Hunt II "HMS Bramham" - 1 050
---------------------------------------------------
Razem: 2 100 BRT
Tyle pudeł co dzisiaj to jeszcze nie było i chyba wszyscy dowódcy mieli podobnie.
Może to jakiś sabotaż w kalkulatorach torpedowych ???
Częściowo cele misji zostały zrealizowane - cztery tankowce zatopione (1 po czasie został zaliczony).
Jak przystało na pierwszy raz na ranku PL_Daritto zatonął, ORP Dragonowi szczęśliwe życie odebrał DD Hunt, a Sylwkowi komputer wywinął fikołka.
Pomimo tylu niepowodzeń - misja fajna.
Zostałem lekko poturbowany.
Płonie paliwo.
Ofiara Kwiatka.
_________________ Na morzu nic nie dzieje się dwa razy.
Ostatnio zmieniony przez ORP Sęp 28 Październik 2011, 22:21, w całości zmieniany 6 razy
Jeden okręt dostał i chyba się złamał ale nie zaliczony- do innego torpeda dotarla ale wytrzymal- reszta torped nie dotarla zanim mi komp zdechl.
_________________ Ma Anglia Nelsona i Francja Villeneuve'a,
Medina-Sidonia w Hiszpanii żył,
A kto dziś pamięta Arenda Dickmanna?
To polski admirał, co z Szwedem się bił.
Imię: Janek Pomógł: 4 razy Wiek: 50 Dołączył: 15 Sie 2007 Posty: 318 Skąd: Cieszyn
#4 Wysłany: 29 Październik 2011, 10:00
Dla mnie był to ciekawy patrol . Przez ok 40 min od kontaktu z konwojem musiałem manewrować miedzy stadem DD . Dwa zatopiłem ,trzeciego uszkodziłem , sam oberwałem jedna serią i zostałem z 45% integralności kadłuba . Dwa razy zostałem przypadkowo staranowany , na szczęście DDki się nie połapały na co wpadły .Uff ... kiedy zobaczyłem dno i śruby przepływającego na demmną DD byłem pewny ,że to mój koniec ,ale nie ... udało się .
W między czasie odpaliłem celną torpede do przepływającego T2 .Trafiłem ,ale popłynął dalej .Dalsze próby trafienia z kąta ok160-170 nie powiodły się . Na koniec postanowiliśmy z kpt Sepem dobić go z dział . I skończyło się zmasakrowaniem naszych okrętów . Z ok 2km załoga tankera waliła do nas z celnościa godną snajpera . O szybkostrzelności nie wspomnę . Zdążłem oddać zaledwie jeden mierzony strzał ,a w tym czasie w moją strone poleciało z 10,może 8 pocisków .
P.S Wiem ,że poparłem zmiany odnośnie altylerii i nadal uważam ,że to było potrzebne , ale w tej chwili to przesada . Z jednej skrajności wpadliśy w drugą . Gdybym taki łomot dostał z wszystkich dział z DD to jeszcze rozumiem ,ale zwykli marynarze na pewno nie byli w stanie strzelać tak celnie . Ta zmiana wymaga moim zdaniem dopracowania . Takie jest moje odczucie .
_________________ " Jeśli słyszę bzykanie ,to znaczy ,że ktoś bzyka,a jedyny powód bzykania jaki ja znam to taki ,że jest się pszczołą"
Imię: Adam
Ulubiona Gra: Aktualnie brak Pomógł: 5 razy Wiek: 30 Dołączył: 26 Lut 2010 Posty: 658 Skąd: oni mają tyle tonażu?
#5 Wysłany: 29 Październik 2011, 11:08
Okropna misja dostały 3 tankowce i liberty
wywaliłem około 10 torped na te cele
I tylko jeden zatonął , dostając aż 3 torpedami
Janka pudło
1.JPG
Plik ściągnięto 3 raz(y) 31.96 KB
_________________ Ford Mondeo Mk III ST220
Wysoko obrotowy silnik DURAtec ST 3.0 V6
226 koni. 7 sekund do setki, ponad 240 km/h maksymalnej prędkości.
Mój ulubieniec ze względu na osiągi i wyposażenie w stosunku do ceny
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum