Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
12 sierpnia 1942.
Duzy konwoj kieruje się na Malte. To strategiczna pomoc, dzieki ktorej wyspa moze utrzymac sie, walczac przeciwko Osi.
Macie zrobic wszystko, aby zatopic najcenniejsze cele - tankowce. Byc moze w waszych wysilkach wespra was nasi sojusznicy.
Badzice wiec agresywni!
PL_Andrev
W patrolu udział wzięli:
PL_Tes - KIA • Troop Transport "Clan Ferguson" - 8 250
---------------------------------------------------
Razem: 8 250 BRT
PL_Cmd_Jacek - SURV • Dido Class "HMS Sirius" - 5 600 • Dido Class "HMS Phoebe" - 5 600 • Tanker T3 "Ohio" - 11 569
---------------------------------------------------
Razem: 22 769 BRT
<<"Generator raportów SH3 v. 1.0" PL_Mirko>>
--------------------------------------
Patrol bardzo spokojny, gdyby nie ... ale o tym za chwilę.
Udało się wejść w konwój mijając eskortę zajętą walką z okrętami włoskiej floty.
Zaatakowałem ostrzeliwujące się Dido i zatopiłem dwiema torpedami.
Następnie dwiema torpedami trafiłem tankowca, najpierw dziób:
a następnie dobicie i eksplozja:
Potem kolej przyszła na kolejny krążownik.
Powolutku wypływałem z konwoju, gdy nagle ... kapitan Tes wynurzył swój okręt chcąc sprawdzić wytrzymałość kadłuba.
Załoga była tak przestraszona, że aż zapomniała jak się zanurza okręt, który w końcu jednak zanurzył się samoistnie, więcej nie wypływając. Ja zaś dając całą naprzód musiałem się natychmiastowo ewakuować, bo eskorta już się zbliżała.
Na koniec obserwowałem, jak tonie dobijany z trudem tankowiec, gdy nagle z mgły wyłonił się:
właśnie gruby zwierz, a torped ni ma
Dzięki za patrol, do następnego razu.
SH3Img@20-11-2011_22.23.27_69.jpg
Plik ściągnięto 13 raz(y) 45.32 KB
SH3Img@20-11-2011_22.23.43_68.jpg
Plik ściągnięto 12 raz(y) 76.48 KB
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Patrol dla mnie wyjątkowo udany.
W miarę szybko znalazłem się w konwoju i w efekcie wystrzelałem się z wszystkich torped, co mi się rzadko zdarza.
Empire’y zeszły po dwóch torpach każdy, dobiłem ciężko uszkodzony TT – który płynął pół godziny nieatakowany - do spółki z Lutjensem. A na koniec strzelanka do tankerów…
Dwa Empire'y:
TT fifty/fifty
Pancerny T2, a nawet dwa
Dzięki za wspólny patrol.
Dla mnie udany relaks po tygodniu "harówy".
Ten drugi T2 też jest do podziału, tylko nie wiem z kim. Ktoś strzelał do aleji tankowców. To był chyba trzeci w kolejności.
_________________ "Jest tylko jedna zasada taktyki, która nie podlega zmianom: użyć tego, co pod ręką, by zadać jak najwięcej ran, śmierci i zniszczenia wrogowi w jak najkrótszym czasie."
G. Patton
Imię: "Niewierny"
Ulubiona Gra: seria SILENT HUNTER, seria TOTAL WAR Pomógł: 5 razy Wiek: 48 Dołączył: 18 Lis 2008 Posty: 949 Skąd: Zagłębie Sosnowiec
#4 Wysłany: 21 Listopad 2011, 19:59
Ja trafiłem jedną torpedą w tankowiec Miałem tylko 3 celne torpedy
_________________ "Chciałbym się pożegnać, nigdy już nie wrócę. Jeśli się weźmie pod uwagę przewagę Brytyjczyków, nie jest prawdopodobne, abyśmy to przeżyli...". - Admirał Günther Lütjens
"Krew, pot i żelazo" - motto marynarzy pancernika "Bismarck"
Tak Lutjens tylko tam trafionych było 3 lub 4 T2. Z tego co się dowiedziałem to Tes czesał te T2. do podziału z Tesem.
_________________ "Jest tylko jedna zasada taktyki, która nie podlega zmianom: użyć tego, co pod ręką, by zadać jak najwięcej ran, śmierci i zniszczenia wrogowi w jak najkrótszym czasie."
G. Patton
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum