Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
PL_CMDR Blue R - SURV • "BR Medium Raked Bow Split Merchant#1" - 5 896 • Tanker T2 "Modern Medium Tanker#1" - 10 713
---------------------------------------------------
Razem: 16 609 BRT
Uszkodzil 2 statki ok. 13 000 BRT
PL_Mirko - SURV • Express "Large Motorvessel#1" - 6 239 • Granville Freighter "Granville Freighter#1" - 4 702 • Old Passenger Liner "Medium Passenger Liner#1" - 14 595
---------------------------------------------------
Razem: 25 536 BRT
Uszkodzil i statek ok. 6000 BRT
Lütjens - KIA
Misja była umiarkowanie spokojna. Pierwsze podejście okazało się być dość prostym, jednak ekstremalna nieskuteczność PL_Fox6, popchnęła go do ataku z powierzchni i głupiej śmierci podczas ataku na statki handlowe wroga. Eskorta, delikatnie pobudzona, bardziej przyłożyła się do swoich zadań i ponad pół godziny później upolowała kapitana Lutjensa. W tym czasie Mirko i Finek czynili niczym nie zmącony chaos wśród konwoju wroga.
Teraz trochę zdjęć:
http://imageshack.us/g/84...2113512127.png/
Ostatnio zmieniony przez PL_CMDR Blue R 15 Listopad 2012, 09:43, w całości zmieniany 2 razy
Generator korzysta z ustawień z Windozy... Mirko lepiej powie, jak to się ustawia.
A ja mam prośbę, bo ja staram się usuwać te przecinki przy kopiowaniu, ale raz był błąd, bo niechcący skopiowałem właśnie te przecinki i 1 kariera się nie zgadzała... I liczenia do poprawy było na 30 minut
[ Dodano: 7 Listopad 2012, 21:44 ]
2:30 - start. Namiar na konwój. Powierzchnia
2:43 - Dymy. Jestem na flance kownoju. Zanurzam się
3:00 - 2xT2 do 5,5k. Mija mnie DD. 1 trafienie. Eksploduje.
3:05 - 1xT1 do amunicyjniaka i KaBLa. Przeładunek. 1 wybucha sama. 1 pudło. (1.jpg)
3:11. Wchodzę w konwój za 3 rzędem
3:13 - T1 do transportowca. Obrywa w rufę (2.jpg)
3:19 - Rufowa do 3000 BRT. Obetrwał. Płonie (3.jpg)
Strzały? ktoś atakuje blisko na powierzchni. Walą tu 2CO. Chyba muszę przerwać atak. (dopisek Fox-KIA)
3:30 - Dobitka do 3000 BRT.... Pudło? Muszę odskoczyć, bo zbliża się ściągnięte CO.
Rufowa do T2. Trafiony
3:40 - Druga do T2. Trafiony. Płonie
3:47 - Trzecia do T2. Łamie się i tonie (6.jpg) Ścigam 3000 BRT
3:53 - Lutjens KIA. Rezygnuję z ataku, bo chyba ściągam Fregatę
3:55 - Ostatnia torpeda do małego tankowca. Wybucha za rufą (7.jpg)
4:00 Brak torped. Przeywam atak. Zatopiono 16,5k uszkodzono ok 13k
Ps. Co do ekstremalnej nieskuteczności, to Foxiu chyba po prostu zardzeniwał. Dziś na Venciaku gadaliśmy i chyba odkryliśmy, gdzie popełnił tycu-tyci błędzik, który kosztował go zmarnowanie torped... Ale to okaże się na najbliższym patrolu
Poprawiłem przecinki, a czy to czasem sam generator raportów ich (przecinków) nie wstawia? Pytam bo już nie pamiętam
Tak, przecinki wstawia generator, korzystając z domyślnego formatowania cyfr w danym systemie Windows. W polskiej wersji wyglądało to ładnie – separator tysięcy w postaci spacji, czynił bardziej przejrzystym wynik tonażu.
Ale w wersji angielskiej Windy, separator w formie przecinka znacznie utrudnił życie Finkowi. Tak było z raportami Tesa, a teraz Foxa.
Dla Tesa napisałem własną funkcję formatującą liczby.
Na dole postu do pobrania poprawiona wersja generatora (sam plik exe, bez przecinków) dla tych, którym zdarza się pisać raporty.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum