Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
"Glasgow-Taniec ze smiercia"
U-BOOTY: IID (1943) - Zawodowcy
CZAS MISJI: 2 godz.
11/09/193 - Godzina 19:00
Nawet najwytrwalsi zwolenicy Hitlera zdaja sobie juz sprawe, ze wojna moze zakonczyc sie tylko w jeden sposob. Wciaz jednak powstaja smiale plany , ktore dadza niemcom chociaz nic nadzieji na odmiane tej beznadziejnej sytuacji.
Kolejnym takim planem bylo wyslanie w rejon portu Glasgow grupy okretow podwodnych , ktorych zadaniem ma byc zatopienie wychodzacego z niego konwoju. Nikt bowiem niespodziewa sie ataku przy samym wyjsciu z portu.
Akwen w okolicach Glasgow jest dosc plytki dlatego tez zostaja skierowane w ten rejon male ubooty typu II , ktorymi dowodza najlepsi z niemieckich dowodcow.
Anglicy przechwytuja jednak wiadomosc o planowanym ataku i do wyplywajacego konwoju dolacza teraz grupa skladajaca sie z trzech fregat. Doświadczonych w tropieniu i walce z okretami podwodnymi.
Rozpoczyna sie wiec taniec polegajacy na przechytrzeniu ruchu przeciwnika.
Znów kaczuszki , Patrol zaliczę do udanych choć 43 rok ale eskorta była ''głupia'' sam widziałem jak przepływały 300m blisko mnie niszczyciele a ja wysunięty peryskop i nic ... Na samym początku wpakowałem 3 torpy w C3 ale on ani nie drgnął.... , potem za cel biorę T2 strzelam a 30 sec później patrze eksplozja... Tesu uszkodził T2 a ja go dobiłem , niechcący bo już torpa była w locie ... Potem Szylol zgłasza KIA . Na sam koniec próbuje dobić stojące C2 ale po kolejnej tropie nie zszedł ...
Dziękuje wszystkim za wspólny patrol
1.jpg
Plik ściągnięto 6 raz(y) 175.83 KB
2.jpg
Plik ściągnięto 6 raz(y) 168.06 KB
_________________ "A we mnie samym wilki dwa
oblicze dobra, oblicze zła
walczą ze sobą nieustannie
wygrywa ten którego karmię"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum