Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Grzegorz
Ulubiona Gra: seria Wing Commander (wielki fan), Silent Hunter III, seria Hitman, Fallouty Pomógł: 1 raz Wiek: 32 Dołączył: 11 Lis 2012 Posty: 73 Skąd: ze Śląska
Gdy Propaganda Czeka
29 II 1940,
godzina 22:00
Ocean wzburzony, pochmurno
U-Booty: VIIB 1940 zawodowcy
Czas misji: 2h
Tło historyczne: (na podstawie kampanii w grze planszowej Steel Wolves)
Zima 39/40 była ciężka dla U-Bootwaffe. Najpierw w Grudniu za utratę 3 okrętów zatopiono tylko 127 tys. BRT, potem w styczniu za 2 okręty zatopiono tylko 77 tysięcy. Obecnie kończy się luty, a za cenę utraty U-37 zatopiono tylko 100 tysięcy BRT.
Gdy ostatniego lutego U-34 odnajduje konwój OB-25, jest to ostatnia szansa na poprawienie statystyki.
Odprawa:
Panowie, oczy całych Niemiec zwrócone są na was. Oto przed wami szansa, na którą czekaliście całą zimę. Zbierzcie się pod konwojem i zaatakujcie w nocy.
Rozszarpcie ten konwój na strzępy!
_________________ Zwał się John C. Butler a był naprawdę podłym draniem
Ilekroć próbowałem poczęstować go cygarem
On stanowczo odmawiał
Fundując mi soczystego jeża prosto w twarz
Udany patrol to taki w którym c0de zatapia 4 DD-eki
Why? Toż to jeden z normalnych Crazy Finków. W KOTA/UTW to oświetlony mały tankowiec, w misjach na SH3 1.4 to C2 z rozkładającymi się konterami. Takie sa Crazy Finki.
Zbliżam się do konwoju. Co to za światełko? Toż to Crazy Finek! Nie mogłem oprzeć się pokusie ataku z powierzchni. 2 torpedy. 1 przedwczesna, 2 w celu i 4,3k na koncie. (1.jpg).
Zdołałem przeładować 1 torpedę, gdy wszedłem w konwój... Na cel wziąłem C3 i Arrowa. Do Arrowa poszły 2 torpedy. Po pierwszej zaczął wybuchać... Trudno, 1 torpeda w plecy. Rufowa spowolniła C3, ale wymagał jeszcze 2 dobitek, aby zakończyć swoje "awaryjne zanurzenie", jakie zaczął po 1 torpedzie. (2 i 3.jpg).
Potem nie mogłem zająć dobrej pozycji. 1 Empire uciekł, drugi mnie staranował. Torpeda do parowca nie doszła.. I za konwojem po 1h ataku byłem bezpieczny. Wtedy jeszcze tylko atakował Luciak.... Niestety, nie zajął dobrej pozycji i musiał spasować. Wystrzelił kilka torped do kownoju (szkoda, że nie salwą, to byłaby szansa większa), ale tylko 1 była blisko celu (4.jpg).
1.jpg Topienie Crazy Finka
Plik ściągnięto 3 raz(y) 89.08 KB
2.jpg Topienie Arrowa
Plik ściągnięto 1 raz(y) 121.44 KB
3.jpg Topienie C3
Plik ściągnięto 6 raz(y) 82.66 KB
4.jpg Jedyna szansa na trafienie, ale poszła za głęboko
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum