Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
1940.05.01 18:00
VIIB 1939 zawodowcy
czas misji 2h
U-88 obserwuje potężny zespół idący w Waszą stronę. Ciężko będzie podejść ponieważ konwój jest mocno chroniony. Dwa zespoły uderzeniowe to mocna obstawa...
PL_CMDR Blue R - SURV • Ore Carrier "Ore Carrier#1" - 8 031 • "Medium Modern Composite Merchant#1" - 4 669
---------------------------------------------------
Razem: 12 700 BRT
Oyama - SURV
Lütjens - KIA
O 18:10 zobaczyłem dymy. Wystrzeliłem 2 torpedy do Ore Cariera, uszkadzając go jedną. Dobiłem go kolejną. Wtedy fregata mnie wykryła. Wystrzeliłem jedną na stary namiar do nowego celu... I uciekam... Trochę trzęsie, a torpeda zatopiła cel... Podczas próby wychodzenia wykryto mnie i znów zagoniono w głębinę. Wyszedłem i patrzę... A tu coś płynie za konwojem (oprócz tego, ze sam jestem). Wystrzeliłem ostatnią salwę do konwoju i popłynąłem do... pancernika..
Doszedłem do niego na 15 minut przed końcem patrolu... Wystrzeliłem salwę, ale przeszła (w/g Luciaka) przed i za celem.. I wtedy mnie wykryto i znów musiałem uciec... Oyama też niecelnie atakował..... I tak wróciliśmy do bazy....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum