Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Grzegorz
Ulubiona Gra: seria Wing Commander (wielki fan), Silent Hunter III, seria Hitman, Fallouty Pomógł: 1 raz Wiek: 32 Dołączył: 11 Lis 2012 Posty: 73 Skąd: ze Śląska
_________________ Zwał się John C. Butler a był naprawdę podłym draniem
Ilekroć próbowałem poczęstować go cygarem
On stanowczo odmawiał
Fundując mi soczystego jeża prosto w twarz
Udany patrol to taki w którym c0de zatapia 4 DD-eki
Ostatnio zmieniony przez c0de 3 Marzec 2013, 15:14, w całości zmieniany 1 raz
Wchodziłem do konwoju. Storpedowałem 1 tankowiec, gdy wykryto mnie. Musiałem zejść na głębinę i uciekać. Gdy wyszedłem, zostały już tylko uszkodzone statki do dobicia. Jeden to możliwe, że był mój, bo coś trafiłem, gdy uciekałem. A "właściciela" drugiego, mimo informacji na czacie i Venciaku, nie znalazłem.
Motyw tonącego księżyca i wstającego po przeciwnej stronie słońca genialny. Najlepszy fragment misji.
Imię: Grzegorz
Ulubiona Gra: seria Wing Commander (wielki fan), Silent Hunter III, seria Hitman, Fallouty Pomógł: 1 raz Wiek: 32 Dołączył: 11 Lis 2012 Posty: 73 Skąd: ze Śląska
#3 Wysłany: 8 Marzec 2013, 18:26
U mnie z kolei było tak:
Nakosiłem nieźle, wszystko ok, aż w końcu wykrył mnie DD-ek w konwoju.
Przeszedł nade mną zrzucając bombki.
Wiedziałem, że zgine za chwile, ale zachowałem zimną krew.
Wrzuciłem 5 bieg
I kazałem załodze zrobić natychmiastowe wynurzenie okrętu.
Bomby opadły na dół nie zatapiając mnie, ale uszkodziły mi stery
Byłem pozbawiony sterów.
Mogłem płynąć tylko do przodu i do tyłu.
Zanurzyłem się na ok. 215 m głębokości i w taki sposób, gdy tylko DD-ek oddalił się troche ode mnie (słuchając na hydrofonie) wrzuciłem 2 bieg i tak uciekłem swojemu oprawcy
P.S. Było ostro myślałem, że bez sterów zgine za chwilę, a jednak przeżyłem
EDIT: Gdybym nie zrobił tego wynurzenia, pewno bym już nie żył
Wniosek: Czasami warto zaryzykować
_________________ Zwał się John C. Butler a był naprawdę podłym draniem
Ilekroć próbowałem poczęstować go cygarem
On stanowczo odmawiał
Fundując mi soczystego jeża prosto w twarz
Udany patrol to taki w którym c0de zatapia 4 DD-eki
Ostatnio zmieniony przez c0de 8 Marzec 2013, 18:28, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum