Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
"Rejs przez Arktykę"
U-BOOTY: VIIC/41 (1943) - Zawodowcy
CZAS MISJI: 2 godz.
31/12/1942 - Godzina 14:00
Tło historyczne:
Konwoje do północnej Rosji, podobnie jak ich odpowiedniki na Maltę, były w praktyce całymi operacjami morskimi. W obu przypadkach nie istniała możliwość dużych zmian trasy, oba obszary sąsiadowały z terytoriami kontrolowanymi przez wroga. Oba też spowodowały zacięte walki.
Duże jednostki nawodne Kriegsmarine, ze względu na ich niewielką liczbę, zostały skierowane do Norwegii. Ich wypady były rzadkie i nieco wymuszone. Jednak ostatniego dnia roku konwój JW-51B został przez nie zaatakowany.
Odprawa:
W stronę brytyjskiego konwoju zbliżają się Lutzow i Admiral Hipper. Jednak zwiad lotniczy wykrył w konwoju ciężkie jednostki brytyjskie. Zajmijcie się nimi, a nasze jednostki nawodne zrobią resztę. Przy okazji zatopcie, co tylko się da. Przewidywany czas uderzenia sił nawodnych 15:30. Powodzenia!
PL_CMDR Blue R
WARDC_sOnar - SURV - 17524 BRT
• Tommies - Troop Transport - 8124 BRT
• HMS London - Fiji Class - 9400 BRT
PL_CMDR Blue R - KIA
Oyama - KIA
c0de - DISC KIA NIELICZONY
Długo grzałem do konwoju na peryskopowej. c0de lazł sobie na powierzchni, aż nagle go wywaliło. Jego truchło przyleciało obrzucić pięć 'suszarek'. Strzeliłem do Nelsona. Nie wiem czy spudłowałem, czy przeszła pod nim. Był wykalkulowany podwójnie dla pewniaka. 7,5W. Potem zrobiło się gorąco. Clemson męczył mnie strasznie. Wiejąc odpaliłem ryby. Trafiły w cel, aż Finek zagwizdał . Zwiałem na 150m. Po drodze w dół trochę mnie podrapali ale hull się utrzymał. Tam zostałem cicho zygzakując. Suszarki odpłynęły. Finek ogłosił koniec i zamknął serwer.
Dziękuję wszystkim za patrol! Pozdrawiam!
0 - ranking.jpg
Plik ściągnięto 3 raz(y) 190.57 KB
0 - rezultat bitwy.jpg
Plik ściągnięto 4 raz(y) 215.18 KB
1 - dyskoteka.jpg
Plik ściągnięto 4 raz(y) 205.78 KB
2 - KONIEC.jpg
Plik ściągnięto 11 raz(y) 547.55 KB
Ostatnio zmieniony przez PL_CMDR Blue R 29 Marzec 2013, 23:36, w całości zmieniany 1 raz
Wpadłem na goniące kogoś DD. I wykonałem unik w złą stronę. Zaczęło mnie zalewać i zgniotło mi kadłub.
sOnar jako jedyny starał się zatopić ciężkie jednostki, ale nie udało mu się. Jak nasi zaatakowali, zostali zatopieni, topiąc tylko kilka niszczycieli
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum