POLISHSEAMEN Strona Główna POLISHSEAMEN
**** Forum Klanowe PolishSeamen ****

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki

Zaproszenie

Ogłoszenie 

ZAPRASZAMY NA SERWER GŁOSOWY DISCORD

Uwaga ! Uwaga ! W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen. Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego. Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika. Adres się nie zmienia. Dalej jest to

www.forum.polishseamen.pl

Zachęcamy wszystkich do ponownego zarejestrowania się u nas i do czynnego udziału w naszej społeczności.

Przepraszamy za problemy. Pozdrawiamy Administracja PolishSeamen.

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
DUUZYYY problem z Silent Hunter III !!!!!!!
Autor Wiadomość
Leszek_M9 

Kraj:
poland

Imię: Leszek

#1  Wysłany: 8 Kwiecień 2009, 13:26   DUUZYYY problem z Silent Hunter III !!!!!!!

Dobrzy ludzie pomóżcie!!!
Specjalnie się tu zalogowałem, bo Wy to już ostatnia deska ratunku.
Kupiłem sobie ponad rok temu wspaniałą grę Silent Hunter III. I chodziła mi na kompie jak złoto! Także z GWX. W styczniu nabyłem laptopa HP i także było miodzio, jak wyżej. Aż kilka dni temu coś mnie podkorciło i kupiłem SH 4. I zaczęła się kaszanka. Podczas instalacji zgodziłem się na domyślny układ, czyli instalkę razem z wmv9. No i bums. nie tylko, ze nie chodzi SH 4, ale ten sam błąd mam pod SH3. A polega to na tym, że filmiki ładnie startują, a w momencie gdy ma pojawić się ładowanie menu i samo menu gry mam czarny ekran, z muzyczką z gry w tle. A na "czarnym ekranie" grać się nie da ;-)
Co zrobiłem do tej pory:
Po pierwsze odinstalowałem wszelkie kodeki typu klite, rmvb i...nic. to samo.
Przeinstalowałem grę parę razy i...to samo, czyli czarna dziura z muzyczką (kak pomierat', tak iz muzykoj ;-) )
Próbowałem skontaktować się z cenegą, ale, konia z rzędem temu, komu oni odbiorą telefon. A na maile odpowiedzi jeszcze nie dostałem. I kto wie czy dostanę?
A teraz parę szczegółów o moim laptopie"
HP Pavilion DV5-1160ew
Proc P7350 Intel core 2 duo 2.0
Pamięć op. 3GB
Dyszczek 320 GB
Karta Graf. Nvidia GeForce mobile 9600M GT
System Op. Vista Premium, zintegrowany ze sterami HP (przeinstalowanie tego to wyprawa na Syberię i z powrotem. I de facto wiem jak, ale... dla jednej gry trzy dni w plecy to...rozumiecie? A poza tym jaką mam pewność, że coś to da?)

Wszystko w laptopie chodzi cacy, a SH3 już nie, (choć śmigał, że ho, ho!).
Oczywiście wszystko z winy instalatora SH4 + WMV9, który także nie chodzi, jak wyżej opisałem. A dam nagrodę temu kto pod vista odinstaluje bezpiecznie stery win i z powrotem je zainstaluje. A WMV9, to część powłoki jądra.
A dla uzupełnienia, SH2, który mam ze starego CD Action, także przestał chodzić. Tylko nieco inaczej. Bo tam filmiki przestały odpalać (muzyczka natomiast chodzi), a menu startuje. Ale tylko menu. Reszta to czarna dziura.
Drodzy doktorzy jaką przepisalibyście na to receptę poza słynnym tekstem, że "ze względu na pamięć o moim ojcu mam słynne pół godziny?" ;-)
Czy da się to naprawić "ręcznie", czy też muszę czekać na service packa 2 do visty i dać na mszę?

PL_U-96 
GROSSADMIRAL

Kraj:
poland

Imię: PrZeMO
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica

#2  Wysłany: 8 Kwiecień 2009, 14:09   

Zainstaluj kodeki ffdshow

Leszek_M9 

Kraj:
poland

#3  Wysłany: 8 Kwiecień 2009, 19:11   

PL_U-96 napisał/a:
Zainstaluj kodeki ffdshow

Niestety nie pomogło. Wgrałem ffdshow zarówno jako jedyne kodeki jak i przy obecności klite.
I za każdym razem ekranik w SH po odtworzeniu filmów był czarny.
I tylko jak załadowało się menu i zniknął kursor windowsa, jak zwykle (od 5 dni) posłuchałem sobie muzyczki. Brzmi ona ładnie nawet na czarnym ekranie. ale grać nie mogę w dalszym ciągu. Tym niemniej dzięki za zainteresowanie.
Najlepiej byłoby aby odezwał się ktoś kto ma taki sam sprzęt i miał ten sam problem, a dziś już go nie ma.
Czy jest tu ktoś taki?

PL_CMDR Blue R 
Kapitan zur See

Kraj:
poland

Imię: Rafał; Finek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III

#4  Wysłany: 8 Kwiecień 2009, 20:12   

Pytanie. Kursor zostaje na ekranie, ciągnąć ślad?
http://pl.youtube.com/profile?user=FinekTSC

Leszek_M9 

Kraj:
poland

#5  Wysłany: 8 Kwiecień 2009, 21:02   

PL_CMDR Blue R napisał/a:
Pytanie. Kursor zostaje na ekranie, ciągnąć ślad?

Nie. Kursor jest taki jak pod windows, calutki i milutki (u mnie jest akurat złoty). A jak gra się załaduje i zaczyna być słyszalna muzyka, to kursorek znika. I żadnych przesunięć pixelków nie ma. Jest po prostu czysty czarny ekranik zza którego słychać muzykę graną przy wyświetlanym menu. Tyle, że ja tego menu nie widzę. Problem leży moim zdaniem w tym, jak zneutralizować wgrane wmv9 przez instalator SH4?
Bo wszystkie moje problemy z SH3 zaczęły się po tym idiotycznym, pozornym wgraniu SH4. Najprościej byłoby odinstalować te kodeki wmc9, ale niestety nie wiem jak to zrobić spod visty. Chyba, że jest jakiś inny sposób naprawy tego problemu?

[ Dodano: 9 Kwiecień 2009, 19:34 ]
Zaczynam podejrzewać, że nie pogram już w SH i to w żadną wersję. Bo wgrałem do Visty Service Pack 2 RC (Release Candidate). I nic to nie zmieniło. Gra jak poprzednio, pozornie się uruchamia, ale po jej załadowaniu (czego nie widzę), mam w dalszym ciągu czarny ekran. Z całej gry widzę tylko dwa startowe filmiki. A skoro SP2 nie pomógł, to czarno to widzę, patrząc na ten czarny ekran, zamiast na ekran menu.
Mój problem może dotyczyć sporej grupy posiadaczy visty na notebookach. I to jest jakaś nadzieja, że ktoś dojdzie jak zastąpić czarny ekran, normalną pracą gry. Ale to chyba nie nastąpi ani dziś ani jutro. Ale czekam. Ten post jest czytany. Może w końcu trafi pod właściwy adres, czyli do mocnego informatyka.
Pozdrowienia dla wszystkich pracujących nad moim i myślę, że nie tylko moim problemem.

PL_tes 
Kapitan zur See

Kraj:
poland

Imię: Marcin

#6  Wysłany: 10 Kwiecień 2009, 11:04   

Nie mam Visty, ale sprobuje pomoc.
Sprawdz ten topic:
http://www.subsim.com/rad...ad.php?t=148803

W szczgolnosci koncowke.
Kod:

No you have not! Just out of ideas for you. Except me OK, I run SH4 on the Vista 64 OS. First, where did you load the game on the hard drive? X86 program files? If so, uninstall it from there and keep your games out of these program files (some games will not let you, such as COD WaW). Go to My Documents and remove the SH4 folder there. Clean up the registry if you have a cleaner. If not, should not matter. I'm just anal about that Now, create a root folder for all your games you want to install. I named mine GAMES2 (there is already a GAMES folder MS created so I named mine GAMES2). Insert your SH4 disc to install. When prompted to where to load the game click Browse and find your newly created GAMES2 fold. Select, click OK and let it install to this new folder. The reason you do this because loading the game into X86 creates issues when loading mods there to activate with JSGME. It make for a bunch of errors. Once installation is complete you are just about ready. Now, go to your video card program and reset you video card to all default straight out of the box values. Should be a one button operation to do this. Make notes on your preferred settings so you can change them back later. Fire up SH4. It should load right up. Close out the game and go back to your vid card program and set it up the way you like. Go play the game. It should not crash. After following the steps I outlined and it still crashes, then we look elsewhere for the cause of the crashing. First, do what worked for me and then we go from there.

Sprawdz inne podobne watki na tym forum. Jak nie znasz angielskiego, to smialo mow, zawsze sie znajdzie ktos kto przetlumaczy.

PS. Ale masakra z ta Vista. To sie nazywa ulatwianie zycia:P

Powodzenia
/tes
Ostatnio zmieniony przez PL_tes 10 Kwiecień 2009, 11:06, w całości zmieniany 2 razy  

Leszek_M9 

Kraj:
poland

#7  Wysłany: 11 Kwiecień 2009, 18:39   

tes napisał/a:
Nie mam Visty, ale sprobuje pomoc.
Sprawdz ten topic:
http://www.subsim.com/rad...ad.php?t=148803

W szczgolnosci koncowke.
Kod:

No you have not! Just out of ideas for you. Except me OK, I run SH4 on the Vista 64 OS. First, where did you load the game on the hard drive? X86 program files? If so, uninstall it from there and keep your games out of these program files (some games will not let you, such as COD WaW). Go to My Documents and remove the SH4 folder there. Clean up the registry if you have a cleaner. If not, should not matter. I'm just anal about that Now, create a root folder for all your games you want to install. I named mine GAMES2 (there is already a GAMES folder MS created so I named mine GAMES2). Insert your SH4 disc to install. When prompted to where to load the game click Browse and find your newly created GAMES2 fold. Select, click OK and let it install to this new folder. The reason you do this because loading the game into X86 creates issues when loading mods there to activate with JSGME. It make for a bunch of errors. Once installation is complete you are just about ready. Now, go to your video card program and reset you video card to all default straight out of the box values. Should be a one button operation to do this. Make notes on your preferred settings so you can change them back later. Fire up SH4. It should load right up. Close out the game and go back to your vid card program and set it up the way you like. Go play the game. It should not crash. After following the steps I outlined and it still crashes, then we look elsewhere for the cause of the crashing. First, do what worked for me and then we go from there.

Sprawdz inne podobne watki na tym forum. Jak nie znasz angielskiego, to smialo mow, zawsze sie znajdzie ktos kto przetlumaczy.

PS. Ale masakra z ta Vista. To sie nazywa ulatwianie zycia:P

Powodzenia
/tes

Dzieki za duże zainteresowanie moim, a myślę, że nie tylko moim problemem. Jeszcze nie próbowałem tych małych "oszustw" wobec visty (jak np. ten nowy folder poza program files). Ale spróbuję tak zrobić, choć osobiście wątpię, czy to jest właściwa droga. Na tamtym forum także nie ma potwierdzenia, że to coś dało. Jest tylko mowa o podjęciu próby. No i ten ktosio miał inny sprzęt i inną vistę. Ja mam 32 bitową, a tam mowa o viście 64 bit. Niby to vista i to vista, ale nie do końca. Za to zgodzę się bez słowa sprzeciwu, że vista, to masakra. Powiem więcej, Gates, to oszust i złodziej. Bo nie znam nikogo innego, kto sprzedawałby taki szajs, jako produkt, rzekomo o pełnej wartości. To tak jakbym sprzedał samochód z silnikiem bez zaworów i nie zamontował kół oraz hamulców, a wziął kasę jak za nowy. A potem podsyłałbym po jednym kole, jakimś łożysku, czasem dosłałbym jakiś przewód, a potem nawet i tarcze hamulcowe. A w końcu przekonywał, że nowy bubel jest lepszy od tego poprzedniego. Uzupełniając na stacjonarnym kompie mojego syna obie gry chodzą jak złoto, ale... tam jest xp. Tu, przy viście, moim zdaniem pomógłby patche, który przypisałby właściwe kodeki win do gry i wmontował w grę specjalny podprogram pilnujący prawidłowego korzystania z kodeków (może ktoś go napisze?). Coś takiego integralnie ma seria Call of Duty. Dzięki temu tam nie ma żadnych problemów i gra ZAWSZE znajduje właściwe dla siebie kodeki. Ale CoD to EAGames. A silent huntery, to Ubisoft, który dał ciała na całej linii. Ale, jak mawiał Wołodyjowski, nic to. Będę próbował dalej, bo jak zapewniał Szajba w Złocie dla Zuchwałych, przy tak wielu pozytywnych wibracjach (jeszcze raz wielkie dzięki za ogromne zainteresowanie i podpowiedzi), nie może nam się nie udać :-)
Czyli dzięki za dotychczas i proszę o jeszcze :-) A ja idę walczyć dalej. Po świętach dam zanć co mi wyszło. A kończąc WSZYSTKIM dobrym Ludziom z tego forum, życzę Zdrowych Pogodnych i rodzinnych Świat Wielkanocnych :-)

[ Dodano: 11 Kwiecień 2009, 20:22 ]
Postanowiłem nie czekać i od razu zastosowałem porady z forum Subsim. I niestety, jest tak jak przypuszczałem. Ani ustawienie karty na domyślną jakość, ani zmiana folderu instalacji, ani dokładne usunięcie gier, nic nie dało. Zainstalowałem na razie sam SH III. I efekt ten sam. gra się instaluje. Filmy odpalają. głos chodzi cacy. a zamiast menu, mam piękny czarny ekran, czyli jak dotąd. I stawiam dolary przeciw orzechom, że to kwestia sterowników wmv9 i ich błędnego ustawienia. A tu przeinstalowanie nie pomoże i te sztuczki jak wyżej. Problem zatem jest. I może po świętach ktoś mający vistę i podobny problem na podobnym notebooku dał sobie radę z podobnym problemem i da mi znać jak to zrobił. Pozdrawiam.

PL_Storm87 
Kapitanleutnant

Kraj:
poland

Imię: Paweł
Ulubiona Gra: SH3 + GWX 2.1

#8  Wysłany: 12 Kwiecień 2009, 12:32   

Upewnijmy się najpierw co do przyczyny problemu. Może jakieś dodatkowe programy przeszkadzają Silent Hunterowi? Spróbuj uruchomić kompa w trybie czystego bootowania. Tu masz instrukcję jak to zrobić:

http://www.gram.pl/pomoc_poradnik.asp?p=3027

Jeśli to pomoże, to sprawdź która z wyłączonych usług sprawiała problemy, włączając je po kolei i restartując kompa za każdym razem. Potem wykombinuj jak wykryty element usunąć/przeinstalować/uaktualnić.

Jak nie pomoże, wejdź na zakładki "usługi" i "narzędzia", na każdej z nich kliknij przycisk "wyłącz wszystkie" daj ok i zrestartuj kompa. Uzyskasz coś w stylu trybu awaryjnego windowsa. Spróbuj teraz odpalić SH. Jeśli się odpali, włączaj na w/w kartach kolejne usługi i narzędzia (nie pojedynczo, ale grupami po 10 bo jest ich masa - oszczedzamy czas :D ), restartując kompa za każdym razem. Przy którejś z prób SH znowu się wykrzaczy - sprawdź dokładnie która z włączonych usług mu to zrobiła. Będziesz znał przyczynę problemu i dużo szybciej ją usuniesz, zamiast działać w ciemno. :)

Aha, jest jeszcze najprostszy sposób - przywracanie systemu. Jeśli istnieje w Windows punkt przywracania sprzed feralnej instalacji SH4 - użyj go. I problem z głowy.

EDIT: Aha, zanim zaczniesz jeszcze mała rada. Jeśli używasz ffdshow, wejdź do ustawień i do listy programów w których ma się nie uruchamiać dodaj SH3.exe i _SH3.exe. Czasami taki ffdshow, choć genialny, potrafi niejedną grę wykrzaczyć przy próbie odpalenia intra. Może pomoże?

Ostatnio zmieniony przez PL_Storm87 12 Kwiecień 2009, 12:37, w całości zmieniany 1 raz  

PL_tnnn 
Oberleutnant zur See

Kraj:
poland

Imię: Tomek

#9  Wysłany: 12 Kwiecień 2009, 12:52   

Storm87 napisał/a:
EDIT: Aha, zanim zaczniesz jeszcze mała rada. Jeśli używasz ffdshow, wejdź do ustawień i do listy programów w których ma się nie uruchamiać dodaj SH3.exe i _SH3.exe. Czasami taki ffdshow, choć genialny, potrafi niejedną grę wykrzaczyć przy próbie odpalenia intra. Może pomoże?

SH3.exe od razu wywal a _SH3.exe zmien na SH3.exe (Jesli masz wersje gry z Kolekcji Klasyki).

Mnie SH3 na viscie 32 (laptop ze slaba grafika ATI) zadnych problemow nie sprawia, aczkolwiek jestem absolutnie pewien ze proba odpalenia SH3 na viscie 64 bylaby niezapomnianym przezyciem ;)
Generalnie jestem zdania, ze instalowanie dodatkowych kodekow do windowsa jest absolutnym nieporozumieniem - ten system po prostu sobie znimi nie radzi (szczegolnie z duzymi paczkami kodekow). Ze swojej strony polecam programy z wlasnymi modulowymi kodekami (takimi jak np mplayer z zestawem biblotek + gui jak smplayer) - odczytuje wlasciwie wszystko co wymyslono, ale nie ingeruje w pomysly programistow z m$.

Proponowalbym abys sprobowal wywalic wszystkie kodeki ktore instalowales, przeinstalowac te wmvki po czym zainstalowac gre na czysto. Problemem moga byc (tak jak mowisz) ustawienia lub wersja kodekow - SH3 ma juz jednak troche latek.

A tak gdybym mial byc calkiem szczery to jak windows zaczyna stroic takie fochy to znaczy, ze czas na format ;)

Ostatnio zmieniony przez PL_tnnn 12 Kwiecień 2009, 12:54, w całości zmieniany 1 raz  

Leszek_M9 

Kraj:
poland

#10  Wysłany: 15 Kwiecień 2009, 22:05   

To jest odpowiedź do wszystkich, którzy mi odpowiedzieli. Próbowałem różnych sztuczek. Łącznie z bootowaniem win vista, próbą z wyłączaniem usług itp. A po zainstalowaniu SP2 mogę cofnąć OP tylko do momentu jego instalacji. A to nic mi nie da. Wszelkie próby skończyły się zatem fiaskiem. I gry SH 3i4 nie chcą prawidłowo pracować. Startują filmy z obrazem i dźwiękiem, a jak ma pojawić się ekran menu, to głos jest. a nie ma obrazu. Jest czarny ekran. A w Windowsie, który ma raptem 4 miesiące WSZYSTKO poza SH3 i SH4 chodzi bez jakiegokolwiek zarzutu. I...dałem sobie na luz. Cóż, wina leży moim zdaniem nie tyle po stronie Win, co po stronie SH. Bo skoro inne gry śmigają jak złoto, nawet Battlefield 1942, to czemu SH4 wywala SH3 i siebie samego w sposób nie dający się naprawić? Nie wiem. Może ktoś z Ubisoft zrobi patcha do tych gier w celu ich porządnej pracy pod vista (a tak na marginesie mam gre z serii Super Seller i nie ma tam co zmieniać w exe). A jak nie, to...są jeszcze inne gry. Bo przecież dla jednego SH3 nie będę siedział 3 dni i ponownie instalował na laptopie win vista i wszystkie stery oraz resztę oprogramowania. Szkoda tych 3 dni na taką "zabawę". A zatem duże dzięki wszystkim i miłej gry. No i uważajcie jak macie SH3 na laptopach z vistą i to tą 32 bit. Bo jak zainstalujecie SH4 to obie gry... adieu. Powodzenia.

PL_tnnn 
Oberleutnant zur See

Kraj:
poland

Imię: Tomek

#11  Wysłany: 15 Kwiecień 2009, 22:23   

A tak z ciekawosci - sprobowales wyrzucic po prostu filmy z menu?

Leszek_M9 

Kraj:
poland

#12  Wysłany: 16 Kwiecień 2009, 06:59   

PL_tnnn napisał/a:
A tak z ciekawosci - sprobowales wyrzucic po prostu filmy z menu?

Tak i nic to nie daje. Także wywalenie całego folderu.
Myślę, że nastąpiło małe nieporozumienie, co do charakteru problemu.
SH3 chodził mi przez 3 miesiące BEZ JAKICHKOLWIEK ZARZUTÓW. I to łacznie z dodatkiem GWX 2.1.
I 04.04 br, zainstalowałem SH4, razem ze wszystkim co było w instalatorze, czyli z DirectX 9c, WMV9 oraz Game Shadow. I od tego momentu SH3 przestał normalnie pracować. Filmy się uruchamiają, a zamiast menu mam czarny ekran z muzyczką w tle. I tak jest i pod SH4 i pod SH3. Moim zdaniem te gry włażą gdzieś w system. I łączą się ze sterami win. I to połączenie SH4 kompletnie zepsuł. A przeinstalowywanie vista, gdy de facto cały system chodzi dobrze nie ma sensu. Może jak wejdą directx 11, to samo się to naprawi. Może. A może kiedyś wejdzie duży update systemu i wówczas to się zmieni. Ale nie chce mi się już myśleć. A na koniec dzięki za próby pomocy. Choć naprawdę wiedziałbyś o co chodzi, gdyby zdarzyło ci się to na podobnym sprzęcie do mojego. Choć rozwiązanie może nie być łatwe. Pozdrowienia.

PL_U-96 
GROSSADMIRAL

Kraj:
poland

Imię: PrZeMO
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica

#13  Wysłany: 17 Kwiecień 2009, 10:14   

Mialem VISTE 32 bit na lapie i obie gry mialem zainstalowane i obydwie dzialaly wiec to napewno nie wina notka

Leszek_M9 

Kraj:
poland

#14  Wysłany: 20 Kwiecień 2009, 19:21   

Ahoj Załoga! misja wykonana. Okręt znowu pracuje na pełnych obrotach. Udało mi się postawić na nogi SH3! Oczywiście łącznie z niezbędnym moim zdaniem dodatkiem GWX 2.1.
I znowu wszystko działa jak najlepszy zegar na U-boot-ku. Ale łatwo nie było. Jakby ktoś miał problem pod vista 32 bit z SH3, to niech napisze na mój e-mail, to pomogę. A i jeszcze jedno - ostrożnie z grą SH4. Ja jej już nigdy nie zainstaluję. Sprzedam ją na Allegro, za pół ceny, bo "sorry Gregory", dla mnie to nieodpracowany shit, niszczący podczas instalki pod vista, i samego siebie (to akurat mała strata) i co gorsza, tak milutką grę jak SH3.
Pozdrawiam wszystkich pomagających. Dzięki za porady. Rozwiązanie jednak okazało się być zupełnie inne niż moglibyście pomyśleć. I nawet chłopaki z Cenegi na to nie wpadli. Ale trzeba do tej mojej "metody naprawy" SH3 pod vista, mieć dwa kompy, w tym jeden z Win Xp, pod którym ta gra działa. I wtedy da się ją "naprawić".

PL_Pasterz 

Kraj:
poland

#15  Wysłany: 20 Kwiecień 2009, 20:11   

Cytat:
A i jeszcze jedno - ostrożnie z grą SH4. Ja jej już nigdy nie zainstaluję. Sprzedam ją na Allegro, za pół ceny, bo "sorry Gregory", dla mnie to nieodpracowany shit, niszczący podczas instalki pod vista

Ciekawe spostrzeżenia, biorąc pod uwagę, że połowa ludzi biorących udział w rankingu SH4 gra pod Windows Vista... Sam gram w SH4 od ponad roku i nie przydarzył mi się ani jeden "crash to desktop" (pomijając to co sam zepsułem w trakcie modowania gry).

Leszek_M9 

Kraj:
poland

#16  Wysłany: 20 Kwiecień 2009, 20:53   

PL_Pasterz napisał/a:
Cytat:
A i jeszcze jedno - ostrożnie z grą SH4. Ja jej już nigdy nie zainstaluję. Sprzedam ją na Allegro, za pół ceny, bo "sorry Gregory", dla mnie to nieodpracowany shit, niszczący podczas instalki pod vista

Ciekawe spostrzeżenia, biorąc pod uwagę, że połowa ludzi biorących udział w rankingu SH4 gra pod Windows Vista... Sam gram w SH4 od ponad roku i nie przydarzył mi się ani jeden "crash to desktop" (pomijając to co sam zepsułem w trakcie modowania gry).

Może i ciekawe, a tym więcej warte, ze wynika z doświadczenia. A co do "modowania", to nie miałem na to szans, bo gierka się rozkraczyła zanim zdążyłem ja uruchomić choć raz. I swoim rozkraczeniem rozsypała mi "przy okazji" sterowniki do SH3. Ale skoro koledze "chodzi", to się ciesz. I żałuj, że już ją kupiłeś, bo u mnie za 50 zł jest SH4 + dodatek z misjami. Miałbyś za pół ceny. Bo ja swoje zdanie w pełni podtrzymuję. Była kiedyś podobna w skutkach instalacji gra. Nazywa się Alien versus Predator. Gra sama w sobie bardzo klimatyczna, ale...raz się dobrze wgrała i chodziła, a raz nie. I...już, tak miała. I SH4, też jak się przekonałem, tak ma.

PL_Storm87 
Kapitanleutnant

Kraj:
poland

Ulubiona Gra: SH3 + GWX 2.1

#17  Wysłany: 20 Kwiecień 2009, 22:39   

Jak się tak nad tym zastanawiam, to dochodzę do wniosku że to może być właśnie wina specyficznej konfiguracji systemu dla Twojego laptoka. Ale to się tyczy każdej gry. Jednemu działa bez zarzutu, a inny zainstaluje jakieś sterowniki, kodeki lub programy co się będą z grą gryzły i kaszana. :/

Leszek_M9 

Kraj:
poland

#18  Wysłany: 21 Kwiecień 2009, 08:14   

Storm87 napisał/a:
Jak się tak nad tym zastanawiam, to dochodzę do wniosku że to może być właśnie wina specyficznej konfiguracji systemu dla Twojego laptoka. Ale to się tyczy każdej gry. Jednemu działa bez zarzutu, a inny zainstaluje jakieś sterowniki, kodeki lub programy co się będą z grą gryzły i kaszana. :/

Może i tak. Ale, jak udało mi się "od tyłu" doprowadzić do ponownego poprawnego działania SH3, to nie zaryzykuję już "w ciemno" instalacji SH4. Przede wszystkim dlatego, że konfiguracja laptopa jest taka a nie inna. I jestem z tej konfiguracji zadowolony, bo w sumie jest nawet lepiej niż ok. I na moim laptopie chodzi na nim wszystko. I SH3 już także.
A SH4, hmmm...nie wszystkie gry muszę mieć. Pływanie jako niemiecki u-boot-owiec jest milutkie i na siłę nie muszę się musztrować do US-marine ;-)

Pozdrowienia :-)

xebek 
Bootsmann

Kraj:
poland

Imię: sebastian
Ulubiona Gra: SH3,Assetto Corsa,Rfactor,Arma 3,ETS 2,SH5

#19  Wysłany: 30 Maj 2013, 22:36   

Witam wszystkich,mam podobny problem co kolega Leszek_M9 ,tylko ze ja posiadam WINDOWS 7 32 bit . POMOCY

PL_CMDR Blue R 
Kapitan zur See

Kraj:
poland

Imię: Rafał; Finek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III

#20  Wysłany: 31 Maj 2013, 14:29   

Znaczy czarny ekran i nic więcej?
I też po załadowaniu menu głównego, tak?
http://pl.youtube.com/profile?user=FinekTSC

Odpowiedz do tematu