Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Przemek
#1 Wysłany: 14 Listopad 2013, 22:26 Silent Hunter 5 Gra gra się zawiesza brak odpowiedzi
Witam może ktoś napisać w czym tkwi problem bo przy efektownych eksplozjach gra mi się zawiesza przy dużym zbliżeniu na cel a w menedżerze zadań mam sh5.exe brak odpowiedzi... tak samo jest przy przyspieszeniu czasu kiedy statek płonie przy zbliżeniu.
Eksploduje dzieli się na dwie części i gra się zawiesza...
Ostatnio zmieniony przez Przemek115 14 Listopad 2013, 22:30, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Mati
Ulubiona Gra: Attack the Warship, SH, FSX, IL-2 Pomógł: 4 razy Wiek: 28 Dołączył: 03 Maj 2013 Posty: 4620 Skąd: Katowice
#4 Wysłany: 15 Listopad 2013, 17:34
Może to też być rozdzielczość, spróbuj zmniejszyć lub zwiększyć i zobacz co będzie.
A co do RAM'u to zgaduję, że system ci wykrywa mniej niż masz w rzeczywistości? Jeśli tak to wina twojego systemu, Win XP wykrywa średnio max. 3,50 GB i nic na to nie poradzisz, reszta się marnuje.
Ulubiona Gra: Attack the Warship, SH, FSX, IL-2 Pomógł: 4 razy Wiek: 28 Dołączył: 03 Maj 2013 Posty: 4620 Skąd: Katowice
#6 Wysłany: 15 Listopad 2013, 21:31
A program typu Speccy lub podobny co podaje?? Komp to składak czy gotowiec? Jaki zasilacz? Wiek kompa. I podaj płytę główną. Jest możliwe, że RAM ci siada lub z nim coś jest nie richtig. Choć nie wykluczam, że RAM może nic do tego nie mieć.
A tą rozdzielczość sprawdzałeś czy nie?
PS: Jak tak czytam twój pierwszy post to ewidentnie wynika mi, że twój sprzęt nie wydala (a powinien) jednak spróbuj pograć na minimalnych, a potem średnich ustawieniach graficznych. Mi w zasadzie na średnio wysokich chodzi perfekcyjnie (Intel Dual Core E6500 2,93 GHz, Nvidia GF9800 GT 512 MB, 4 GB RAM (no 3,5 GB bo mam Win. XP)), SH5 powinien mi nawet pójść na max. ale moja karta graficzna jest jedną z najbardziej grzejących się kart wyprodukowanych przez Nvidię i chłodzenie nie wyrabiało.
Ostatnio zmieniony przez PL_kanaron 15 Listopad 2013, 21:41, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Przemek
#7 Wysłany: 16 Listopad 2013, 12:16
Komputer składak ram dopiero co kupowałem tak samo karte graficzną kupowałem tego lata próbowałem grać na najniższych detalach jest ten sam efekt gra się zawiesza przy tych eksplozjach i kompresji czasu ale dzieje się to tak tylko wtedy kiedy zatopie niemiecki statek.
Zasilacz Corsair 650 Wat co do wieku kompa to po podzespołach chyba sam możesz stwierdzić , że komputer nie jest stary tyle że ulepszałem go stopniowo.
A co do Ramu to w tym Silent Hunter 5 Detection Tool wykrywa mi 4096 Gb Ram zamiast pokazywać 8 Gb ale w systemie Windows 7 64 bit pokazuje pełne 8 Gb.
Ostatnio zmieniony przez Przemek115 16 Listopad 2013, 12:22, w całości zmieniany 3 razy
#8 Wysłany: 16 Listopad 2013, 13:10
To nie zatapiaj niemieckich okrętów Kompresja mi też trochę ścina ale tylko przy lądach. Zasilacz nie jest z czarnej lis więc dobrze, co do mocy to ile twój sprzęt ciągnie to nie wiem, więc mam nadzieję, że przy rozbudowie patrzyłeś czy wytrzyma.
Co do ich Detection Tool to nie przejmowałbym się, tym co pokazuje, mi przy sterownikach graficznych zamiast wersji 331.65 pokazuje 131.65 (naturalnie sądzi, że jest zbyt stary i mi pisze, że mój komputer nie spełnia minimalnych wymagań, a mimo to lece na średnio wysokich).
Co do twoich lagów to mam coraz mniej pomysłów. A ile rdzeni jest przydzielonych grze?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum