Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Wysłano nas pod Liverpool. Mamy blokować podejście do portu. Misja jest samobójcza ale nie mamy wyboru. Rozkaz to rozkaz. Dookoła nasłuchy. Jedno jest pewne: siedzimy w paszczy lwa.
PL_CMDR Blue R - KIA • Troop Transport "Troop Transport#1" - 8 221 • Arrow Tanker "Tanker 09#3" - 8 507 • 1/2 Tanker T3 "Large Tanker#1" - 5 912 • Tanker T3 "Large Tanker#2" - 11 825
---------------------------------------------------
Razem: 34 465 BRT
Lütjens - KIA • 1/2 Tanker T3 "Large Tanker#1" - 5 912
---------------------------------------------------
Razem: 5 912 BRT
No i stało się - to mój ostatni 12 patrol w tej karierze i KIA.
Pewnie długo tego rekordu nie pobiję
Wcześniej graliśmy na "Piekło pod Cape Race", no ale niestety - martwe urządzenia bywają złośliwe i wszystkich wyrzuciło z gry.
tab1.jpg
Plik ściągnięto 6 raz(y) 166.54 KB
tab1a.jpg
Plik ściągnięto 5 raz(y) 221.27 KB
trupek tonie.jpg
Plik ściągnięto 4 raz(y) 121.56 KB
kolejna ofiara Finka.jpg
Plik ściągnięto 5 raz(y) 151.91 KB
moje uszkodzenia.jpg
Plik ściągnięto 3 raz(y) 235.29 KB
ostatnie zdjęcie i KIA.jpg
Plik ściągnięto 5 raz(y) 237.73 KB
wypad z gry we wcześniejszym patrolu.jpg
Plik ściągnięto 3 raz(y) 222.78 KB
_________________ "Chciałbym się pożegnać, nigdy już nie wrócę. Jeśli się weźmie pod uwagę przewagę Brytyjczyków, nie jest prawdopodobne, abyśmy to przeżyli...". - Admirał Günther Lütjens
"Krew, pot i żelazo" - motto marynarzy pancernika "Bismarck"
Ostatnio zmieniony przez PL_Adm.Lütjens 5 Grudzień 2013, 23:58, w całości zmieniany 1 raz
Pierwszy to umówiony wcześniej patrol, na który umówiliśmy się z osobami, które nie chcą grać z Oyamą i dlatego ww. nie został wpuszczony na patrol.
Pierwszy patrol szedł fajnie. Niechcący wpadłem na USS Iowę, uszkodziłem go 3 torpedami. I 4, co by dobiła... trafiła i zatopiła T3. Potem uszkodziłem drugi i liczyłem, że ktoś dobije Iową (sOnar dopiero dochodził do konwoju), ale wtedy nas rozłączyło.
No to umówiliśmy się na drugi patrol.
Kontakty wokoło mgła... Na szczęście wychwyciłem konwój i udało mi sie zająć dobrą pozycję. Gdy podchodziłem zatopiono U-55. Posyłam rufową do Arrowa i 2 dziobowe do Troopa. Oba zatonęły. (1 i 2.jpg). Zabieram sie za Arrowa i wtedy c0dzik go zatapia.
Strzelam do T3. Wtedy obrywa od Luciaka. Moja torpeda dobiła cel i zatopiła go. Biorę sie za T2, ale c0de szybszy. To zawracam i topię z drugiej strony T3. Następnie uszkadzam Arrowa i Troopa (oba stają). Wtedy mnie wykrywają... Uciekam i gdy uważam, że jestem już bezpieczny, PING, PING, PING... Tak mnie fregata przeorała, że nawet zdjęcia nie wykonałem... A już wydawało mi się, że im uciekłem (3.jpg)
No i zostało mi obserwować epopeję Luciaka. Luciak był jeszcze bardziej szalony ode mnie! (zdjęcia w załączniku widoczne dla zalogowanych, gdzie można podziwiać epopeję Luciaka)
1.jpg Troop tonie
Plik ściągnięto 7 raz(y) 129.15 KB
2.jpg Arrow wylatuje
Plik ściągnięto 4 raz(y) 134.23 KB
3.jpg Dalsze walki Finka
Plik ściągnięto 5 raz(y) 142.07 KB
4.jpg Pierwszy atak na Luciaka. Myślałem, ze po nim zwieje
Plik ściągnięto 5 raz(y) 128.69 KB
5.jpg FF nachodzi na Luciaka
Plik ściągnięto 4 raz(y) 110.74 KB
6.jpg Myślałem, że Luciak chce zginąć, za koszt 1 zatopienia....
Plik ściągnięto 4 raz(y) 131.66 KB
7.jpg Ale torpeda odbija się.. A Luciak cały czas na peryskopowej i żyje!! Mówię, że jest bardziej szalony ode mnie
Plik ściągnięto 4 raz(y) 110.76 KB
8.jpg Ten nie wykrył Luciaka, a mnie dziwi, że on dalej nie ucieka
Plik ściągnięto 3 raz(y) 116.59 KB
9.jpg Ale on przeładował i druga torpeda do Arrowa (i też niewypał)
Plik ściągnięto 3 raz(y) 111.95 KB
10.jpg Szczęście Luciakowi sprzyja. Znów przeżył
Plik ściągnięto 4 raz(y) 119.97 KB
11.jpg W tym ataku Luciaka opuściło szczęście i zatonął.
Plik ściągnięto 2 raz(y) 101.01 KB
12.jpg Unieruchomione i niezatopione statki. Troop i Arrow (ja), T2 (c0de)
Plik ściągnięto 4 raz(y) 130.04 KB
14.jpg Uszkodzenia i zatopienia w pierwszym patrolu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum