Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: jarek
#1 Wysłany: 21 Grudzień 2013, 18:44 tylko kontakty konwojów na mapie
Witam. Bardzo chciałbym, by na mapie pojawiały się tylko kontakty konwojów. Jak wiecie to pojawiają się też kontakty pojedynczych statków. Co zrobić, by to zmienić. Piszcie jakie macie pomysły! Próbowałem przez plik " contacs", ale udało mi się tylko pozbawić mapy jakichkolwiek kontaktów, nie umiem zrobić tego wybiórczo. Pomóżcie proszę, bo chciałbym mieć jak największy realizm.
Imię: "Niewierny"
Ulubiona Gra: seria SILENT HUNTER, seria TOTAL WAR Pomógł: 5 razy Wiek: 48 Dołączył: 18 Lis 2008 Posty: 949 Skąd: Zagłębie Sosnowiec
#2 Wysłany: 21 Grudzień 2013, 20:01
Cytat:
Jak wiecie to pojawiają się też kontakty pojedynczych statków.
to jest właśnie największy realizm
_________________ "Chciałbym się pożegnać, nigdy już nie wrócę. Jeśli się weźmie pod uwagę przewagę Brytyjczyków, nie jest prawdopodobne, abyśmy to przeżyli...". - Admirał Günther Lütjens
"Krew, pot i żelazo" - motto marynarzy pancernika "Bismarck"
Imię: jarek
#3 Wysłany: 21 Grudzień 2013, 20:54
Masz racje,jest tylko jeden szkopuł. Kiedy jeden z ubootów, będąc na linii dozoru dostrzegł konwój to wysyłał meldunek do BdU, a następnie całe stado dołączało do niego i następował atak. Jeśli ja nie mam żadnego kontaktu na mapie tzn, że nie jestem elementem żadnego wilczego stada. Dlatego zmierzam w tym kierunku.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum