Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Tło historyczne:
W związku z coraz wiekszą aktywnością U-Bootów na Morzu Północnym, Brytyjska Admiralicja wprowadza ruch konwojowy między Norwegią, a Wielką Brytanią.
Ponieważ Norwegia pozostaje neutralna, eskorta musi czekać na statki handlowe na pełnym morzu. Dostawszy od B-Dienst informacje o miejscu spotkania, BdU wysyła U-Booty, aby zaatakowały konwój, zanim spotka się z Brytyjską Eskorta
Odprawa:
Udajecie się w pobliże wybrzeża Norwegii i zaatakujcie brytyjski konwój, który się formuje pod Bergen.
Nie atakujcie konwoju, zanim nie opuści go norweska eskorta, nie chcemy prowokować Norwegów do wojny z nami. Jeżeli eskorta norweska opuści konwój, który oddali się 10 mil od brzegów, zaatakujcie.
Jeżeli statki oddalą się na 30 mil od brzegów Norwegii, ale eskorta nie opuści konwoju, zaatakujcie używając tylko torped elektrycznych.
Spodziewane spotkanie z eskortą Brytyjską 50 mil od brzegów Norwegii.
Powodzenia
UWAGA: MISJA ZAWIERA ZATAPIALNE C2
PL_CMDR Blue R
W patrolu udział wzięli:
PL_CMDR Blue R - KIA (Umarł ze wstydu)
• Tanker Empire Celt "Cel (wrogi od 8:50)" - 8 372 - zatopiony PRZED rozkazem o pozwoleniu na atak o 8:50 na neutralnych wodach Norwegii.
• Troop Transport "Cel (wrogi od 8:50)" - 8 031 • Tanker T2 "Cel (wrogi od 8:50)" - 2 997
---------------------------------------
Razem: 2656 BRT
Wstyd jak pieron. We własnej misji, złapałem się na własną zasadzkę o której (co najlepsze) dobrze wiedziałem!!!!!
Na patrolu ruszyłem na powierzchni i spotkałem kilka neutralnych celów. Ponieważ to blisko wód neutralnych, zostawiłem je w spokoju i około 8:40 zauważyłem konwój, wyłaniający się z mgły (jeszcze bez eskorty).
No to wchodzę, ustawiam się i o 8:47 wystrzeliłem salwę torped do tankowca Empire Celt i T2. Do T2 spudłowałem (ktoś nade mną czuwa), a EC ku mojej radości wyleciał w powietrze.
I nagle kilka minut później wiadomość, że konwój właśnie opuścił neutralne wody i MOŻEMY go zaatakować.... KURDE MOL!!
Tyle tonażu w plecy! Ostatnią elektryczną torpedą unieruchomiłem Troopa i dobiłem parówką. Po czym dorwałem jeszcze małego, polskiego węglowca.
Wtedy też do konwoju przybyła eskorta Brytyjska. I zaczęło się. Znaleźli mnie. Uciekałem 10 minut i gdy już byłem pewny, że przeżyłem.... BUM i KIA.
Drugie w tym patrolu. Pierwsze ze wstydu było o 8:50.
Imię: Szymon
Ulubiona Gra: Silent Hunter III i V, Seria Mass Effect, Seria Assassin's Creed
#2 Wysłany: 15 Luty 2014, 21:53
Widzę, że znowu kaczuszki . A toś Finek poszalał z tym Szwedem . Jak widzę, coraz więcej starej ekipy się zbiera, muszę popłynąć znowu, może jutro się zjawie
_________________ http://www.youtube.com/user/jajcarzek
"Dobry trening w walce z konwojem, jest dla mnie więcej wart, niż najlepszy urlop" Gunther Prien, dowódca U-47
Imię: "Niewierny"
Ulubiona Gra: seria SILENT HUNTER, seria TOTAL WAR Pomógł: 5 razy Wiek: 48 Dołączył: 18 Lis 2008 Posty: 949 Skąd: Zagłębie Sosnowiec
#3 Wysłany: 15 Luty 2014, 21:58
No to zapraszamy do patroli
Ja przez najbliższe dwa dni nie zagram, ale we wtorek chętnie.
_________________ "Chciałbym się pożegnać, nigdy już nie wrócę. Jeśli się weźmie pod uwagę przewagę Brytyjczyków, nie jest prawdopodobne, abyśmy to przeżyli...". - Admirał Günther Lütjens
"Krew, pot i żelazo" - motto marynarzy pancernika "Bismarck"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum