Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Zaopatrzenie Anglii
3 II 1941
VIIC 1941 Zawodowcy
Czas 2h
Odprawa:
Z Ameryki płynie konwój zaopatrzeniowy. Szczęśliwie jesteście w pobliżu.
Nasz wywiad donosi o paru smakowitych celach.
Jest również liniowiec pasażerski wiozący jeńców i okręt szpitalny. NIE atakować ich
pod żadnym pozorem.
Pomyślnych łowów.
PL_Kanaron
W patrolu udział wzięli:
PL_CMDR Blue R - SURV • Fiji Class "HMS Fiji" - 9 400 • 1/2 Revenge Class "HMS Revenge" - 14 000 • Chemical Freighter "Broń chemiczna" - 1 868
---------------------------------------------------
Razem: 25 268 BRT
Uszkodził transportowiec C3 oraz niszczyciel
PL_Hunter_Silent - SURV • Large Cargo "Zaopatrzenie" - 8 802 • Tanker T3 "Paliwo do rządowych samochodów" - 11 604 • Tanker Empire Celt "HMS Transport" - 8 593 • Destroyer Tribal "HMS Tribal" - 1 850
Razem: 30 849 BRT
PL_Kanaron - KIA • Medium Cargo "Mustang" - 5 782
Razem: 5 782 BRT
PL_Cmd_Jacek - SURV • 1/2 Revenge Class "HMS Revenge" - 14 000 • Old Passenger Liner "HMS Paliwo" - 14 680 • Tanker T2 "HMS Kabum" - 10 534 • Arrow Tanker "HMS Tankowiec" - 8 458
Razem: 47 672 BRT Zatopił: Ocean Liner "Jeńcy wojenni (neutralny)" - Neutralny (- 24732)
Uszkodził C3
-------------------------
Kapitan wypiwszy dwie butelki Lambrusco udał się na spoczynek. „drugi” przejął dowodzenie. Nagle wachta zauważyła dymy z prawej burty, więc „drugi’ Zaatakował.
Już miał wydać komendę odpalenia torpedy, gdy okazało się ,że to tylko proste kutry rybackie.
- Jestem dobry - pomyślał i popłynął dalej. Była to to dobra decyzja, gdyż przed peryskop wyłonił się krążownik klasy Fiji, a za nim…. HMS Warspite ????
- Atak !!!!! Nie budzić kapitana sam to zrobię.
Wystrzelił salwę 4 torped, ale pancernik prawdopodobnie zauważył ślad i tylko jedna torpeda wybuchła uszkadzając okręt. Po chwili jednak inny uboot – dowodzony prze komandora Finka zakończył żywot kolosa.
Dowódca się w końcu obudził. Wszedł na mostek, opieprzył drugiego za brak wiary w zwycięstwo i przejął dowodzenie. Wbił się agresywnie w konwój i zatopił linowca - śmierć zdrajcom !!! ,
transportowiec wojsk
i dwa tankowce.
- tak się to robi drugi – powiedział do kulącego się kącie oficera
Na końcu storpedował transportowiec typu C3 i oddalił się by odebrać kolejne odznaczenie
------------------
Dzięki za patrol.
BTW. Ten transportowiec - neutralny - nie był w żaden sposób do zidentyfikowania. Tym bardziej, że obok płynął Ocean Pasanger Liner, który był oświetlony i dokładnie kojarzył się z tym który był w opisie. Ale nic to. Po prostu autor misji musi ją bardziej przemyśleć. Ale grało się wyśmienicie
SH3Img@15-2-2014_20.32.7_512.png
Plik ściągnięto 7 raz(y) 815.64 KB
SH3Img@15-2-2014_21.27.18_834.png
Plik ściągnięto 7 raz(y) 239 KB
SH3Img@15-2-2014_21.31.1_500.png
Plik ściągnięto 8 raz(y) 319.59 KB
SH3Img@15-2-2014_21.46.26_924.png
Plik ściągnięto 12 raz(y) 223.52 KB
SH3Img@15-2-2014_22.21.33_282.png
Plik ściągnięto 7 raz(y) 190.82 KB
SH3Img@15-2-2014_22.21.37_506.png
Plik ściągnięto 14 raz(y) 330.62 KB
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Ostatnio zmieniony przez PL_Cmd_Jacek 15 Luty 2014, 22:58, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Mati
Ulubiona Gra: Attack the Warship, SH, FSX, IL-2 Pomógł: 4 razy Wiek: 28 Dołączył: 03 Maj 2013 Posty: 4620 Skąd: Katowice
#2 Wysłany: 16 Luty 2014, 10:23
Cóż, nie wiem co było trudnego w zidentyfikowaniu neutrala, w konwoju w środkowym rzędzie płynęli: Tanker Empire Celt, Ocean liner (neutralny spory liniowiec), Old Passanger Liner (można zatopić), szpitalny (neutralny), Arrow tanker. I taki układ założyłem, przemyślałem i specjalnie dałem. Przecież Old Passanger liner nie jest tak podobny do Ocean linera.
No a teraz o mnie: początek misji i pierwsza myśl: czy ja taką pogodę dałem?? Ehh widać się pomyliłem, założenie było takie aby powystrzelać kutry z działa. No ale płynę dalej. Na horyzoncie widzę grupę uderzeniową. Chciałem zatopić pancernik, ale stwierdziłem, że lepiej nie ujawniać się przedwcześnie i mu odpuściłem, po kilku minutach wyleciał w powietrze.
Widzę konwój, po cichu wpływam do niego i zaczynam atak.
Posłałem dwie rybki do Medium Cargo, trafiła jedna i wyleciał w powietrze Szykuję następne dwie na Tanker Empire Celt, zbieram dane, rybki poszły i około 3 sekundy po wystrzeleniu torped ktoś mi go zatopił. 2 rybki w plecy.
Przeładowała się kolejna, dane o Tanker T2 zebrane, torpeda poszła i się odbiła 3 rybka w plecy.
20 sekund przed przeładowaniem kolejnej widzę Large cargo 600 metrów przede mną, dane zebrałem, otwieram pokrywy wyrzutni i 2 sekundy przed wystrzeleniem torpedy ktoś mi go sprzątnął :<
No nic, zbieram dane o Tankerze T3, posyłam torpedę, zanim trafiła znowu ktoś mi go sprzed nosa sprzątnął ;< 4 rybka w plecy.
Przeładowała się kolejna, widzę przed sobą 2 C3 (końcówka konwoju), celuję do tego bliżej, posłałem rybkę i przeszła obok, za to prawdopodobnie trafiłem tego dalej w śruby i unieruchomiłem, usłyszałem wybuch i komunikat "torpeda minęła cel" ale jak trafi w śruby to tak mówi. ale to bez znaczenia, bo i tak nie zatonął, tak więc 5 rybka w plecy ;<
No to rezygnuję z ataku, bo zanim dziobowa by się przeładowała konwój byłby bardzo daleko, ale widzę na rufie jednego niszczyciela. Zbieram szybko dane, posyłam torpedę i trafiłbym na pewno gdyby nie przedwybuch No i 6 rybka w plecy. Wycofuję się, ale wiem, że będzie to bardzo trudne (ktoś sprosił 9 niszczycieli na koniec konwoju i chyba uciekał w moją stronę, bo te niszczyciele jakoś tak coraz bliżej były). No to zanurzenie na 25 metrów i powoli uciekamy, nagle bardzo szybkie pingi, uciekam na 100 metrów, ponad cała naprzód, ale wiem, że z tego nic nie będzie, bo jak uciec przed 9 niszczycielami (z czego kilku elitarnych). Już po pierwszym zrzucie bomb oberwałem w:
1. Przedni kadłub, ale żyję.
2. następna bomba uszkodziła dość poważnie kiosk.
3. trzecia wybuchła tak blisko, że miałem poważny przeciek w przedziałach od centrali do kabin dziobowych, ale sytuację bym uratował, gdyby nie:
4. która trafiła w samą rufę
To już drugi patrol gdzie moje torpedy są traktowane po królewsku i każda przeszkoda na ich drodze jest usuwana. I trzeci patrol gdzie ktoś mi nad głowę niszczyciele sprowadza.
Imię: Adam
Ulubiona Gra: Aktualnie brak Pomógł: 5 razy Wiek: 30 Dołączył: 26 Lut 2010 Posty: 658 Skąd: oni mają tyle tonażu?
#3 Wysłany: 16 Luty 2014, 10:30
Patrol udany, nawet bardzo, tylko 2 nie trafione torpedy i jeden przed wybuch
Reszta wchodziła idealnie w cele, a więc całkiem nieźle
Najpierw zauważyłem pancernik, chciałem się zbliżyć jednak został on dość szybko zatopiony a jakby tego było mało jakiś geniusz ściągnął w jedno miejsce 6 dd, trzeba było się szybko oddalić, zaraz pojawił się konwój. Ustawiłem okręt przy lewej flance konwoju.
Pierwszy szedł dd tribal, z odległości 1300m oddałem strzał, idealnie trafienie, jednego mniej.
Następnie w środku konwoju szedł empire celt, odległość 2500m, prędkość 4w, pal magnetyk!!!
Ale dosłownie torpeda po pokonaniu 300m wybuchła, na stare namiary od razu odpaliłem następną, tym razem kontaktową na 4m, trafienie w śródokręcie i potężna eksplozja.
Potem w rzędzie szły Medium cargo, large cargo i w drugiej linii T3
Gdy zbierałem namiary kanaron sprzątnął mi medium sprzed nosa, trudno, namierzyłem T3 i skutecznie zaatakowałem go, torpeda magnetyczna ustawiona na 13m podzieliła go na pół
Large cargo też zszedł po jednej torpedzie, zatopione już 4 statki, widziałem jeszcze C3 i T2 ale river razem z innym dd zainteresowały się zniszczeniem całej lewej flanki przez nasze 2 u-booty ( Ja i kanaron jeszcze mediuma zatopił)
Postanowiłem że nie będę zbyt chciwy i 30tys tonażu mi starczy.
Zanurzyłem się na 60m i na 2w oddalałem się od konwoju.
To było najlepsze co mogłem zrobić bo kanaron chciał atakować dalej i zaliczył KIA
Zaraz patrol się skończył i szczerze powiem że gdyby potrwał on 1-2 minuty dłużej to kto wie, Finek i ty byś chyba KIA zaliczył bo 30 sekund po twoim wyjściu na obserwatora dd przepłynął nad twoim okrętem i zrzucił bardzo celnie swoje bombki
1.JPG DD in the end
Plik ściągnięto 11 raz(y) 41.08 KB
2.JPG 4 z 6 które ktoś ściągnął
Plik ściągnięto 4 raz(y) 37.42 KB
3.JPG BUM
Plik ściągnięto 10 raz(y) 40.98 KB
4.JPG Titanic na pół :p
Plik ściągnięto 10 raz(y) 57.22 KB
5.JPG Finek było blisko :)
Plik ściągnięto 8 raz(y) 29.34 KB
_________________ Ford Mondeo Mk III ST220
Wysoko obrotowy silnik DURAtec ST 3.0 V6
226 koni. 7 sekund do setki, ponad 240 km/h maksymalnej prędkości.
Mój ulubieniec ze względu na osiągi i wyposażenie w stosunku do ceny
Ulubiona Gra: Attack the Warship, SH, FSX, IL-2 Pomógł: 4 razy Wiek: 28 Dołączył: 03 Maj 2013 Posty: 4620 Skąd: Katowice
#4 Wysłany: 16 Luty 2014, 10:52
No to widzę, że miałem farta, że w ogóle coś zatopiłem i że zaraz na początku nie wyleciałem w powietrze: ja byłem jakieś 200-300 metrów od tego dd-eka co go na początku zniszczyłeś i to tak ustawiony, że go zasłaniałem przed tobą.
Ulubiona Gra: Aktualnie brak Pomógł: 5 razy Wiek: 30 Dołączył: 26 Lut 2010 Posty: 658 Skąd: oni mają tyle tonażu?
#5 Wysłany: 16 Luty 2014, 11:24
właśnie przeczytałem twój opis i widzę że idealnie wybieraliśmy te same cele
A co do tego dd, ja widziałem tam czyiś peryskop ale poczekałem aż ominie mój cel, więc nie martw się, nie zatopił bym Cię
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#7 Wysłany: 16 Luty 2014, 12:25
PL_kanaron napisał/a:
Cóż, nie wiem co było trudnego w zidentyfikowaniu neutrala, w konwoju w środkowym rzędzie płynęli: Tanker Empire Celt, Ocean liner (neutralny spory liniowiec), Old Passanger Liner (można zatopić), szpitalny (neutralny), Arrow tanker. I taki układ założyłem, przemyślałem i specjalnie dałem. Przecież Old Passanger liner nie jest tak podobny do Ocean linera.
Ten "neutral" miał brytyjską flagę to raz. Po drugie w opisie misji podałeś "liniowiec pasażerski" - czyli dla mnie "passanger liner" a nie "transatlantyk" .
Generalnie pomysł na misję ciekawy. Ale ja bym dał temu liniowcowi inną flagę. Zobacz - nawet w opisie jednostki gra traktuje ją jako "wrogą".
Imię: Marcin Pomógł: 13 razy Wiek: 43 Dołączył: 15 Lip 2007 Posty: 1878 Skąd: Gdańsk/Coventry
#8 Wysłany: 16 Luty 2014, 13:55
Hahaha, Jacku chyba zapomniales ze BdU tez czasem sie myli. W tej sytuacji najlepszym rozwiazaniem jest zwykle nie zaliczenie zatopienia (tj. Bez odejmowania tonazu) I najlepiej jak ktos szybko wprowadzi poprawke. Np. Flaga amerykanska I oznaczenie neutralny w opisie.
#9 Wysłany: 16 Luty 2014, 14:25
Co do neutrala to Finka się o to pytałem, bo jak zatopiłem szpitala przy testowaniu też mi zaliczył jako wrogi, polecił mi po prostu napisać w opisie, że taki okręt płynie i w nazwie jednostki dopisać (neutralny), tak też zrobiłem. Ogólnie to mi chodziło, aby on MIAŁ brytyjską flagę, chciałem, żeby to był brytyjski liniowiec.
Tak więc żadnych poprawek w jednostkach nie trzeba wprowadzać. Miałem taki pomysł: Brytyjski liniowiec wypłynął do Ameryki, tam postanowili przetransportować jeńców do Anglii, wywiad się dowiedział, że jakiś spory pasażerski liniowiec ma transportować jeńców i przekazał informację do BdU, a BdU do was.
Ostatnio zmieniony przez PL_kanaron 16 Luty 2014, 14:29, w całości zmieniany 1 raz
#10 Wysłany: 16 Luty 2014, 14:57
Yyyy ja tam też nie widzę błędów misji, ja od razu zrozumiałem odprawę i wiedziałem że nie wolno go atakować, a miałem sposobność bo płynął w linii za empire celt tanker i również mogłem go posłać na dno, w ogóle dziwię się że ktoś mógł nie zrozumieć odprawy, nawet napisałem na czacie gry po jego zatopieniu "co za geniusz zła zatopił ten liniowiec?"
Bez urazy, ale popieram kanarona
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#11 Wysłany: 16 Luty 2014, 15:21
PL_tes napisał/a:
Hahaha, Jacku chyba zapomniales ze BdU tez czasem sie myli. W tej sytuacji najlepszym rozwiazaniem jest zwykle nie zaliczenie zatopienia (tj. Bez odejmowania tonazu) I najlepiej jak ktos szybko wprowadzi poprawke. Np. Flaga amerykanska I oznaczenie neutralny w opisie.
Co tam Tesu, akurat to że za neutrala odejmujemy punkty - to ja się zgadzam. Zatopiłem liniowca i tyle, nie ma co narzekać.
Miałem wątpliwości co do jednostki atakowanej, gdyż kolejną jednostką był oświetlony Passanger Liner i tego skojarzyłem z opisywanym w odprawie.
Myślę, że sąd polowy po powrocie do bazy wziąłby to pod uwagę .
PL_Kanaron napisał/a:
Co do neutrala to Finka się o to pytałem, bo jak zatopiłem szpitala przy testowaniu też mi zaliczył jako wrogi, polecił mi po prostu napisać w opisie, że taki okręt płynie i w nazwie jednostki dopisać (neutralny), tak też zrobiłem. Ogólnie to mi chodziło, aby on MIAŁ brytyjską flagę, chciałem, żeby to był brytyjski liniowiec.
Tak więc żadnych poprawek w jednostkach nie trzeba wprowadzać. Miałem taki pomysł: Brytyjski liniowiec wypłynął do Ameryki, tam postanowili przetransportować jeńców do Anglii, wywiad się dowiedział, że jakiś spory pasażerski liniowiec ma transportować jeńców i przekazał informację do BdU, a BdU do was.
Jeśli tak uważasz to ja nie mam nic do tego. Jesteś autorem misji i poprosiłeś o uwagi, więc Ci je podałem. Przyjmij lub nie "your choice". Nie twierdzę, że misja ma błędy - absolutnie nie. Uważam tylko, że należałoby lepiej sprecyzować odprawę lub usunąć/podmienić oświetlony pasażer (który nie ma na kominie znaku Czerwonego Krzyża).
PL_Hunter_Silent13 napisał/a:
Yyyy ja tam też nie widzę błędów misji, ja od razu zrozumiałem odprawę i wiedziałem że nie wolno go atakować, a miałem sposobność bo płynął w linii za empire celt tanker i również mogłem go posłać na dno, w ogóle dziwię się że ktoś mógł nie zrozumieć odprawy, nawet napisałem na czacie gry po jego zatopieniu "co za geniusz zła zatopił ten liniowiec?"Bez urazy, ale popieram kanarona
Tak jak pisałem poprzednio - nie uważam że misja ma błędy - tylko można by było parę rzeczy podszlifować. Poza tym gratuluję inteligencji i czytania ze zrozumieniem
SH3Img@15-2-2014_21.38.34_710.png
Plik ściągnięto 17 raz(y) 310.43 KB
Ostatnio zmieniony przez PL_Cmd_Jacek 16 Luty 2014, 15:22, w całości zmieniany 1 raz
Zaraz patrol się skończył i szczerze powiem że gdyby potrwał on 1-2 minuty dłużej to kto wie, Finek i ty byś chyba KIA zaliczył bo 30 sekund po twoim wyjściu na obserwatora dd przepłynął nad twoim okrętem i zrzucił bardzo celnie swoje bombki
Celne? Ja po Końcu (co powiedziałem) do czasu napisania KONIEC (45-50s później) byłem na pokładzie i tylko trochę po tych bombkach potrzęsło. Nie zatopił mnie wtedy. 92% integralki i zanurzałem się do dna. Gdy już po eksplozjach było wyszedłem na obserwatora dopiero. Chyba, że po tym był jeszcze jakiś atak, gdy ja już C3 oglądałem.
Co do linera, to ja tego 24000 się spodziewałem (a nie widziałem, bo mnie pod wodę zagonili), bo to liniowiec właśnie. Właśnie ta jednostka. Moim zdaniem opis był poprawny.
Wskazywanie na flagę oraz uznanie przez grę stoi w sprzeczności z opisem, który podaje, że płynie taka jednostka....
To jak na Pacyfiku. Japończycy oficjalnie przewozili Jeńców (a przy okazji przemycali amunicję) statkiem pod Japońską banderą. I były rozkazy, że taka jednostka Japońska nie ma być pod żadnym pozorem zatopiona. I nie wywieszali żadnej neutralnej bandery.
A co do uznawania przez grę. Jak jest neutral, ale jest w konwoju, to gra podaje jako neutralny, ale uznajemy jako wrogi. Dlaczego uznawać inaczej?
Cytat:
I najlepiej jak ktos szybko wprowadzi poprawke. Np. Flaga amerykanska I oznaczenie neutralny w opisie.
Oznaczenie neutralny jest w opisie. Bo jak jest inaczej, to "neutralne" statki trzeba też wyrzucać z konwojów.
Moim zdaniem tu było poprawnie.
Tylko 1 rzecz, ale to fabularna nie daje mi spokoju.....
.......
Skąd oni wiozą tych jeńców?
A odprawa mówi o szpitalu oraz liniowcu (2 jednostki). Ten szpitalnik, to ten z twojego zdjęcia Jacuś.
Zgodzę się tylko, że można było LEPIEJ opisać. Ale moim zdaniem wystarczająco skutecznie.
Ja grzecznie i kulturalnie wchodzę do konwoju zaraz po skoku Stocha (1.jpg) i biorę na cel Fiji. 1 torpeda, 3 na pancernik. Nagle ktoś daje się wykryć (U-55) i cały atak idzie w pizdu. Cele zygzakują i torpeda pudłuje. Widzę, że ktoś trafia Revenge, to posyłam kolejną do Fiji. Zaczyna się zanurzać, ale nie wiem, czy zatonie. A że widzę, że Revenge nikt nie dobija, to posłałem 1 torpedę. I po niej zatonął (Jacuś bardzo poważnie go uszkodził). Na wszelki wypadek posłałem kolejną do FIJI, ale zanim ta doszła, on zatonął. (2.jpg)
DD krążą wokoło, to powoli wycofuję się. I nagle 1 mnie wykrył. Nie ma czasu na unik. Koniec cichego biegu, cała naprzód i widziałem, jak boczna leci prosto na mnie. Rozwalił mi silniki i całe akumulatory. Zapominając o zmierzonej głębokości walczyłem o wytrymowanie okrętu, aż nagle na 156m walnąłem w dno wcześniej latając 140->90->130->60->156.
No to tu zostałem na pewien czas i słuchałem tylko jak inni walczą. (3 i 4.jpg)
Nie wytrzymałem i widząc, że okręt sam lekko się unosi, nakazałem wyjście na peryskopową. I wtedy zobaczyłem C3 przede mną. Posłałem mu 2 rybki, a rufową do Chemikaliowca. Po zobaczeniu, że prawie zatrzymałem C3, a chemikaliowiec zatonie, posłałem mu kolejne 2 torpedy, z których 1 przejął DD. I tym sposobem uratował frachtowiec. (5-6.jpg)
Zszedłem znów na głębinę i przeładowałem 3 ostatnie torpedy i postanowiłem dobić C3. Na 20m nagle PING... DD nadszedł, uderzył mnie, ale bomby były niecelne. Na chwiejącym się okręcie, co wyskoczył na powierzchnię wystrzeliłem na oko w stronę C3 wszystkie torpedy, ale źle wziąłem poprawkę na skręt i przeszły obok celu. Zanurzyłem się na głębinę i po zakończeniu gry jeszcze raz mnie obrzucili bombami, a ja schodziłem na głębinę. Ciekawi mnie, czy jeszcze bym się wynurzył i ktoś mnie potem doholował do domu, czy zostałbym już na dnie do końca świata... (braki sprężonego powietrza).
No właśnie się zastanawiałem gdzie widziałeś oświetlonego passangera, nawet na szybko przerobiłem misję na testową, by być bliżej konwoju i szukałem go. To był Szpitalny. Widzę, że nie widziałeś czerwonego krzyża, ale gwarantuję na cały mój tonaż ze wszystkich patroli, że to jest Hospital ship, nie jakiś passanger, możesz otworzyć edytorem misję i zobaczyć, że ta jednostka to hospital. I on ma czerwony krzyż ale z drugiej strony komina, pech chciał, że widziałeś go ze strony gdzie tego krzyża nie ma. To jest pewnie błąd w teksturze, o którym informowałem w poprzednim sezonie, ale nie został naprawiony i Hospital nadal ma krzyż tylko po jednej stronie komina.
A i Finek, jak coś to w moich misjach niestety brak historyczności (ale na przyszły sezona postaram się zwrócić na to większą uwagę), gdy pisałem tą misję też się zastanawiałem skąd oni mogli tych jeńców wziąć, w końcu coś wymyśliłem: przed wojną Niemcy odwiedzili Amerykę, rozpoczęła się wojna i działali jako wywiad, tam zostali schwytani i wysłanie do Anglii
A i uprzedzam każdego kto jest za historycznością, że w drugiej mojej misji (marzec 44) ożywiłem Hood'a co dopiero teraz zauważyłem
Ostatnio zmieniony przez PL_kanaron 16 Luty 2014, 17:32, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum