Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Dariusz
Ulubiona Gra: Panzer General I, Panzer Corps, SH3 Pomógł: 3 razy Dołączył: 24 Lis 2015 Posty: 276 Skąd: Gdańsk
#1 Wysłany: 31 Sierpień 2019, 18:36 Mod interfejsu MaGui 3.06 by DrJones
Witajcie. Zapewne nie wielu z Was już, gra jeszcze w 5tkę, ale jeśli ktoś jeszcze wraca do tego tytułu, to polecam ten własnie mod. Przebudowuje znacznie interfejs, oraz dodaje np możliwość - narzędzie - do nawigacji przy pomocy gwiazd. Kilka interfejsów testowałem i ten nie ma sobie równych. Jest o tyle przyjazny, bo zbliżony, do tego z 3ciej części. Doskonale działa na stock'owej wersji gry po przepaczowaniu TDW Generic Pach'erem, ze snapshoot'em gps. Link do tematu: https://www.subsim.com/ra...ad.php?t=181370 Link do tematu z modami współpracującymi oraz z linkiem do pliku *.gps https://www.subsim.com/ra...923&postcount=1
Ostatnio zmieniony przez melis 31 Sierpień 2019, 18:37, w całości zmieniany 1 raz
Ulubiona Gra: Panzer General I, Panzer Corps, SH3 Pomógł: 3 razy Dołączył: 24 Lis 2015 Posty: 276 Skąd: Gdańsk
#3 Wysłany: 31 Sierpień 2019, 22:16
PL_CMDR Blue R napisał/a:
Pytanie... A te opcje nie są zawarte w Wolves of Steel?
W żadnym razie. Interfejs Wolves jest zgoła inny. Całkiem możliwe, że ten może działać z modem stalowych wilków - nie sprawdzę, bo nie używam aktualnie - ale różnica jest duża, żeby nie napisać, mega duża. Np taki niuans, jak sterowanie wybranym silnikiem, lewym bądź prawym, lub całkowite wyłączenie przełącznikiem. Oczywiście to nie jest wygodne, ale jest i, działa. Do tego kilka przydatnych narzędzi do mapy, wybieranych z menu. O wyliczaniu pozycji według gwiazd, osobiście mogę zapomnieć - cud że 2+2 daje mi wynik 4 - ale jest cały mechanizm do tego, także wybierany z menu. Niestety nie wszystkie screen'y na subsim oddają to co jest, a mi się nie udaje wykonać. Zamiast screen'a z gry, robi mi się screen z przeglądarki.
Ostatnio zmieniony przez melis 31 Sierpień 2019, 22:25, w całości zmieniany 1 raz
#4 Wysłany: 1 Wrzesień 2019, 19:01
TWoS nie jest kompatybilny z tym modem niestety. Sposobem jest "przepracowanie" opcji UI w OptionFileEditor i według tego co znalazłem na subsim, może działać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum