Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Mati
Ulubiona Gra: Attack the Warship, SH, FSX, IL-2 Pomógł: 4 razy Wiek: 28 Dołączył: 03 Maj 2013 Posty: 4620 Skąd: Katowice
#1 Wysłany: 25 Marzec 2014, 22:41 Patrol nr 36 - "Białe na szarym sunie po niebieskim Cza
Patrol nr 36 - "Białe na szarym sunie po niebieskim Czarnym"
Godzina losowania: 22:28
Start serwera: 25.03.2014, godz: 22:28
Cytat:
"Białe na szarym sunie po niebieskim Czarnym"
12 I 1944, 8:00
U-Booty: IIA 1944, zawodowcy
Tło historyczne:
Głównym przeciwnikiem nieco zapomnianej przez historię 30 Flotylli U-Bootów z Konstancy, były siły ZSRR, a głównie ich Flota Czarnomorska.
Na skutek upadku w 1942 Sewastopola i Noworosyjska Flota Czarnomorska musiała zostać ewakuowana na Kaukaz, gdzie nie posiadała jednak odpowiedniego zaplecza.
Pomimo braku zaplecza prowadziła operacje aż do końca wojny, wspierając min. radzieckie kontrataki.
Odprawa:
Z końcem roku Rosjanie odbili Noworosyjsk i jeżeli wierzyć wywiadowi, przenosza właśnie flotę do odbudowywanych doków w Noworosyjsku, gdzie chcą poddać ją remontowi.
Teraz jest nasza szansa. Większość sił Floty Czarnomorskiej wyszła w morze. Zajmijcie pozycje przed portem w Noworosyjsku i udanych łowów!
PL_CMDR Blue R
I tak biali kapitanowie na szarych okrętach sunęli po niebieskim Morzu Czarnym
Znalazłem konwój, podchodzę cicho, mijam eskortę i atakuję pierwszy lepszy okręt: Cargo Steamer. Podszedł do mnie na 800 metrów, szykuję salwę 2 torped i niestety jedna tylko trafiła w sam dziób, Cargo zrobił zwrot. Widzę, że nie zatonie, posyłam trzecią i przetrąciło mu kręgosłup.
"Szybkie" przeładowanie (10 minut) jednej torpedy i szykuję się na okręt płynący za Cargo Steamerem czyli... Cargo Steamer. Oby jedna torpeda starczyła. Trafiłem za centralę, zatonął po około minucie.
Zatrzymuję okręt, bo niedaleko przepływał niszczyciel. Nagle orientuję się, że jestem na 6 metrach... Nienawidzę kaczek Zostałem ostrzelany, ale nie trafiony, zanurzenie na 150 metrów, ale po bombardowaniu zwalniam, żeby mnie nie słyszeli. W tym czasie zamiast zanurzać się na 120 metrów i głębiej patrzę, że powoli wypływam... Po kilku pingach i niecelnych bombach odpuścili mi i mogłem spokojnie płynąć powoli się wynurzając do końca patrolu.
Imię: "Niewierny"
Ulubiona Gra: seria SILENT HUNTER, seria TOTAL WAR Pomógł: 5 razy Wiek: 48 Dołączył: 18 Lis 2008 Posty: 949 Skąd: Zagłębie Sosnowiec
#2 Wysłany: 25 Marzec 2014, 23:01
kilka zdjęć od Adm. Lütjensa:
01. pierwsze trafienie w Arrowa - obrywa w śruby....jpg
Plik ściągnięto 6 raz(y) 117.31 KB
02. ...drugie trafienie....jpg
Plik ściągnięto 3 raz(y) 121.91 KB
03. ...kolejna eksplozja....jpg
Plik ściągnięto 7 raz(y) 132.25 KB
04. ...trafia moja ostatnia torpeda a arrow nie tonie....jpg
Plik ściągnięto 7 raz(y) 123.1 KB
05. ...po chwili pojawia się jednak komunikat, że idzie na dno!.jpg
Plik ściągnięto 5 raz(y) 129 KB
06. ostatnie ujęcie.jpg
Plik ściągnięto 5 raz(y) 116.25 KB
07. mój wynik.jpg
Plik ściągnięto 7 raz(y) 190.04 KB
08. U-55 trafia w mendę a ta nie tonie!.jpg
Plik ściągnięto 6 raz(y) 116.66 KB
09. KONIEC patrolu - konwoj posiada niezatapialne arrowy.jpg
Plik ściągnięto 3 raz(y) 96.49 KB
_________________ "Chciałbym się pożegnać, nigdy już nie wrócę. Jeśli się weźmie pod uwagę przewagę Brytyjczyków, nie jest prawdopodobne, abyśmy to przeżyli...". - Admirał Günther Lütjens
"Krew, pot i żelazo" - motto marynarzy pancernika "Bismarck"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum