Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
#1 Wysłany: 25 Kwiecień 2014, 01:13 Pytanie odnośnie fal i strzelania z działka pokładowego.
Mam pytania, przy jakiej wielkości falach strzelanie z działka pokładowego staję się nie możliwe, oraz czy da się tą wartość zmienić w plikach gry, ponieważ już zaledwie przy 7m/s nie mogłem ostrzelać celu i wydało mi się to dziwne, bo fale nie były wcale tak wysokie, jedynie co kilkadziesiąt sekund fala leciutko obmywała pokład, jak by dzielni marynarze nie mogli se swoich delikatnych stópek zamoczyć...
Zacznijmy od tego, że tworząc grę zmieniono pomysł na fale, które zmniejszono.
Więc gdy ty masz np. 7m/s, pierwotnie miało być np. 21m/s... Zwróć uwagę, że w grze nigdy nie napotkasz sztormu. 7 w skali Beauforta to najwięcej, co spotkasz....
Więc teraz to zależy. Jak chcesz realizmu, to trzeba założyć, ze fale są większe. A jak chcesz po prostu mieć działo, to w katalogu data/submarine są dane okrętu i tam można to zmieniać.
I jeszcze takie pytanie, da się tą wartość zmieniać osobno dla działka pokładowego i osobno dla działka p-lot?Bo cała sprawa nabiera jeszcze większego absurdu, kiedy przy takich falach nie mogę ostrzelać samolotu, pomimo tego że działko p-lot to ja mam na kiosku....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum