Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
"Kierunek Włochy
U-BOOTY: VIIC (1943) lub VIIC/41 (1943) lub IXC (1943) - Zawodowcy
CZAS MISJI: 2 godz.
01/10/1943 - Godzina 15:00
Tło historyczne:
Utrata Włoskiego sojusznika to poważny cios dla OSI. Co prawda włosi nie przedstawiali zbyt wielkiej wartości bojowej, jednak utrata Włoch, wiązała się z poważnym zagrożeniem dla Rzeszy.
Odprawa:
Zlokalizowaliśmy konwój ze wsparciem dla alianckich wojsk walczących we Włoszech. Zatopienie każdej z tych jednostek odciąży naszych chłopców na froncie, więc strzelajcie celnie.
PL_CMDR Blue R
Płynę spokojnie 4 w. aż do kontaktu wzrokowego, zwalniam do 2w. i szykuję się do ataku na transportowiec, tuż przed wystrzeleniem torped został trafiony. Biorę na cel kolejny transportowiec, posłałem 3 rybki, wszystkie weszły, ale jedna by starczyła. Posyłam rybkę do LST, zanurzenie odpowiednie, rybka szła idealnie na cel, eksplozji nie ma, płynie dalej.
Postanawiam się oddalić, bo w peryskopie zobaczyłem samolot. Za mną cały czas płynął niszczyciel Clemson, ale ani nie przyspieszał, kursu nie zmieniał. Po prostu płynął przed siebie w moim kierunku. Dziwne. Zbliżył się na mniej niż kilometr, miałem 2 rybki rufowe, pomyślałem, że może trafię skoro nic nie robi, tylko płynie. Na wszelki wypadek obie posłałem z wyprzedzeniem, jakby przyspieszył. Niestety ku mojemu zdziwieniu, nie przyspieszył, nie zmienił kursu, tylko jak płynął tak płynął, no i rybki przeszły. Nie zorientował się, że do niego strzelano, nie rozpoczął poszukiwań. Po dłuższym czasie zawrócił i dalej spokojnie 10 w. wracał do konwoju.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum