Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
"Aruba"
13 IV 1942, g. 0:00
U-Boot: IXC 1942, zawodowcy
Tło historyczne:
Cała machina wojenna jest kolosem na glinianych nogach. Odcięcie jednej z nich powoduje zawalenie całej maszyny. Jedną z tych nóg jest zaopatrzenie.
BdU, mogąc wreszcie operować na Karainach przygotowało potężne uderzenie w linie zaopatrzenia Aliantów w paliwo. I to w samo centrum...
Odprawa:
Udajcie się w okolice Aruby, zachowując całkowitą ciszę i niewidzialność. Nie wolno wam atakować żadnych celów, do czasu wypełnienia pierwszego punktu rozkazów.
Wasze rozkazy to:
1) Ostrzelajcie razem rafinerię w Sabanecie
2) Zatopcie statki na redzie portu
3) Zatopcie jak najwięcej tankowców.
Uważajcie. W pobliżu portu mogą zostać rozmieszczone pola minowe i sieci przeciw okrętom podwodnym.
Powodzenia!
Sytuacja:
U-666 12 kwietnia zaatakował w pobliżu Aruby tankowiec, zdradzając obecność U-Bootów w regionie.
Dowódcy muszą zrezygnować z 1 punktu planu, skupiając się na pozostałych 2 punktach.
PL_CMDR Blue R
W patrolu udział wzięli:
PL_CMDR Blue R - SURV
Poważnie uszkodził T2 i zniszczył siatkę przeciwokrętową.
Patrol bardzo fajny. Najpierw płynę na namiary handlowców, Finek wpływając do portu ściągnął niszczyciele, trzeba było się pilnować. Po chyba godzinie dymy handlowców.
Wpływam do konwoju i bierzemy na cel tłuste kąski Najpierw T3, dwie rybki poszły, trafiły w rufę, minucie poszedł na dno.
Drugi cel to TEC. Jedna rybka pod kil załatwiła sprawę.
Trzeci płynął T2, dwie rybki poszły, brak trafienia...
Potem przyszedł czas na T3, który o mało mnie nie staranował. Niestety był kiepsko ustawiony i obie rybki przeszły.
Reszta patrolu to spokojny rejs na peryskopowej.
001.jpg
Plik ściągnięto 3 raz(y) 37.47 KB
002.jpg
Plik ściągnięto 7 raz(y) 36.12 KB
003.jpg
Plik ściągnięto 4 raz(y) 36.06 KB
004.jpg
Plik ściągnięto 5 raz(y) 37.99 KB
005.jpg
Plik ściągnięto 5 raz(y) 82.18 KB
006.jpg
Plik ściągnięto 4 raz(y) 86.57 KB
Ostatnio zmieniony przez PL_kanaron 21 Kwiecień 2014, 22:41, w całości zmieniany 1 raz
Od razu na mnie zwalanie. Mnie dopiero po ponad godzinie wykryli tak, że ściągnęli posiłki. Owszem. Jeden uzbrojony kuter mnie szukał, ale ten nic nie znalazł.
Po godzinie gry zbliżyłem się do Aruby i strzelałem do stojących na redzie. I wtedy okazało się, że cele są za siatką. Musiałem ją opłynąć i wtedy korweta za mną weszła do basenu portu i ganiała mnie, ściągając posiłki.
6 torped w siatkę, 2 T2 wybuchły na T2 i 2 niewypały na T2 miałem.... Ale przeżyłem wejście do portu!
1.jpg Wydaje się, że cel będzie zatopiony. A tu siatka!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum