POLISHSEAMEN Strona Główna POLISHSEAMEN
**** Forum Klanowe PolishSeamen ****

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki

Zaproszenie

Ogłoszenie 

ZAPRASZAMY NA SERWER GŁOSOWY DISCORD

Uwaga ! Uwaga ! W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen. Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego. Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika. Adres się nie zmienia. Dalej jest to

www.forum.polishseamen.pl

Zachęcamy wszystkich do ponownego zarejestrowania się u nas i do czynnego udziału w naszej społeczności.

Przepraszamy za problemy. Pozdrawiamy Administracja PolishSeamen.

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Patrol 10 - "Wojna to magia"
Autor Wiadomość
PL_fox6 
Kapitan zur See

Kraj:
poland

Imię: Daniel
Ulubiona Gra: Silent Hunter III

#1  Wysłany: 8 Listopad 2014, 03:33   Patrol 10 - "Wojna to magia"

Godzina losowania: 03:20
Start serwera: Saturday 08.11.2014, godz: 03:20

Cytat:
"Wojna to magia"
U-BOOTY: VIIC (1941) lub IXB (1941) - Weterani
CZAS MISJI: do godziny 13:00 (109 minut)
11/11/1939 - Godzina 11:11

Tlo historyczne:
Wojna, niezaleznie jaka by byla, niszczy psychike ludzka. Wielu doswiadczajac jej okrucienstw zalamuje sie, inni zmieniaja sie nie do poznania. Niektorzy patrza na nia jak na sport i zakladaja sie o glupie rzeczy ryzykujac swoje zycie.
A co zrobic, jezeli dowodztwo pochwala takie zachowania? Wsrod kapitanow U-Bootow walka o tonaz byla niczym sport. Pochlaniala ich i czesto niszczyla...

Sytuacja:
Jest 11 pazdziernika 1941 roku. Na Atlantyku na patrolu uformowalo sie Wilcze Stado Magie, w ktorego sklad weszlo kilku przyjaciol z flotylli.
Zanim wyplyneli zalozyli sie, ze ten, ktory zatopi najwiekszy tonaz, po powrocie do bazy napisze artykul dla propagandy.
Obecnie nikt nic nie zatopil, ale stado znalazlo konwoj....
(a na Polski: Zatopisz najwiecej i przezyjesz, w nagrode piszesz raport na forum)

UWAGA! MISJA ZAWIERA ZATAPIALNE C2!

PL_CMDR Blue R

W patrolu udzia³ wziêli:

PL_Fox6 - SURV
CAM-Ship "Derpy" - 6,924
Fiji Class "HMS Princess Luna" - 9,400
---------------------------------------------------
Razem: 16,324 BRT
uszkodzony Small Tanker "Bon Bon" , uszkodzona korweta Flower (po taranowaniu mnie) , ciezko uszkodzony Old Passanger Liner

PL_U-55 - SURV
Revenge Class "HMS Princess Celestia" - 28,000
---------------------------------------------------
Razem: 28,000 BRT
uszkodzony Small Tanker - "Crazy Finek"

PL_olek0849 - DISC KIA liczony (disc po nawiazaniu kontaktu wzrokowego z eskorta )

Patrol dość ciekawy, obfitował w przygody.

SH3Img@7-11-2014_21.52.16_278.jpg
Plik ściągnięto 6 raz(y) 81.76 KB

SH3Img@7-11-2014_21.52.19_787.jpg
Plik ściągnięto 3 raz(y) 77.22 KB

PL_olek0849 
Kapitan zur See

Kraj:
poland

Imię: Olek
Ulubiona Gra: SH3

#2  Wysłany: 8 Listopad 2014, 10:04   

Szkoda ze mi sie komputer wyłączył.Fox ty nie możesz spać?

PL_fox6 
Kapitan zur See

Kraj:
poland

Imię: Daniel

#3  Wysłany: 8 Listopad 2014, 10:18   

byłem wczoraj o 3 już strasznie zmęczony, dlatego teraz dopisuję raport, mimo iż U-55 powinien to zrobić
Cytat:
"Obecnie nikt nic nie zatopil, ale stado znalazlo konwoj....
(a na Polski: Zatopisz najwiecej i przezyjesz, w nagrode piszesz raport na forum)

----------------------------
Patrolik wyśmienity - Finek bardzo dobrze skonstruował misję - a często zdarza mi się narzekać. Podejście dość długie i czas misji to 109 minut - wystarczyło jednak by zużyć wszystkie torpedy. Mimo IX - udało się minąć eskortę - kilkaset metrów od DDków przepływałem do konwoju i mimo zmieniającej się muzyczki, nie zostaliśmy wykryci. Olka wyrzuciło - przegrzał mu się komputer... i miał po patrolu - KIA liczony. Po wejściu do konwoju zacząłem wybierać cele - patrzę - pancernik. Ale nim go zidentyfikowałem - uderzyły w niego pierwsze torpedy U-55. Odpuściłem. Nie ma potem sensu dzielić. Zamiast tego ustrzeliłem pod bardzo dziwnym kątem - krążownik Fiji i tym samym zatopiliśmy dwie księżniczki :D U-55 się wycofał, ja byłem zachłanny i zamiast po cichu się oddalić - zacząłem strzelać do Old Linera - trafiłem pod kil i unieruchomiłem dziada. Potem zleciała się eskorta... 3 korwety - na początku przykleiłem się do Linera, ale po chwili postanowiłem go dobić, nie zważając na eskortę (i nie marnując na nią torped). Zostałem staranowany... RAZ... potem drugi raz - korweta wyraźnie się przechyliła i chyba ucierpiała bardziej. Bomby okazały się niecelne, a na takiej głębokości pobliskie wybuchy nie czyniły mi wielkich szkód. Ot. Urwało mi P-lotkę. Jedną torpedą spudłowałem w Linera... po kolejnym przeładowaniu (cały czas na peryskopowej - ponad cała naprzód) torpeda prawdopodobnie się odbiła :/ Trzeci raz zostałem staranowany przez tą uszkodzoną korwetę... i wbiłem się w jej teksturę - zobaczyłem co ma w środku - nic ciekawego. Po tym ataku korwetka odpuściła nawet zrzucanie bomb i odpłynęła powoli w kierunku konwoju. 2 minuty przed końce załadowałem ostatnią torpedę - ale znowu się odbiła :/ kąt 90 stopni :( Minutę przed końcem dostałem bombą głębinową - parę przecieków, dwa przedziały na czerwono, parę na żółto. 100% integralki... na szczęście był to już koniec... oby więcej takich.

PL_CMDR Blue R 
Kapitan zur See

Kraj:
poland

Imię: Rafał; Finek

#4  Wysłany: 8 Listopad 2014, 14:07   

Załączam tabelę rankingową.

Gratulacje dla Zbyszka. 100% przeżywalności, a tym patrolem przekroczył 100 000 BRT!

Jesień 2014 - tabela rankingowa 10.gif
Plik ściągnięto 66 raz(y) 55.02 KB

http://pl.youtube.com/profile?user=FinekTSC

Odpowiedz do tematu