Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Cisi Mysliwi
27 VII 1941, g 3:00
U-Booty: VIIC 1941 lub IXB 1941, Zawodowcy
Tlo historyczne:
Wiosna 1941 nie byla sprzyjajaca dla Kriegsmarine. Chociaz zatopiono wiele wrogich jednostek, w marcu w ciagu 10 dni utracono 4 najwiekszych asow U-Bootow, a w maju Bismark zatonal podczas nieudanej proby przebicia sie na Atlantyk, choc udalo mu sie juz przedostac na wody oceanu.
Ale wojna nie skonczyla sie. Na miejsce utraconych jednostek i dowodcow, wysylane sa nowe okrety i nowi kapitanowie. Kazdy z nich marzy, aby stac sie kolejnym asem U-Bootwaffe....
Odprawa:
Uformujcie wilcze stado na podanej pozycji i zaatakujcie wszelkie Brytyjskie konwoje jakie zapuszcza sie w te okolice.
Sytuacja:
Wilcze stado otoczylo konwoj i szykuje sie do ataku.
UWAGA! MISJA ZAWIERA ZATAPIALNE C2!
PL_CMDR Blue R
Opis: TBD (jutro)
W patrolu udzial wzieli:
PL_Tes - SURV • Dido Class "HMS Naiad" - 5,600 • Troop Transport "Senneville" - 8,040
---------------------------------------------------
Razem: 13,640 BRT
Po czasie:
• Small Transport "North Cornwall" - 4,336
Ciezko uszkodzony tankoowiec klasy "Arrow"
Imię: Mati
Ulubiona Gra: Attack the Warship, SH, FSX, IL-2 Pomógł: 4 razy Wiek: 28 Dołączył: 03 Maj 2013 Posty: 4620 Skąd: Katowice
#2 Wysłany: 12 Listopad 2014, 07:27
Opis później, jak na razie zgłaszam bardzo wadliwe magnetyki (na 5 magnetyków 3 wybuchły za wcześnie, pozostałe dwie trafiły, ale może tylko dlatego, że odległość nie była zbyt duża).
Na zdjęciach dwie uszkodzone przeze mnie jednostki.
001.jpg
Plik ściągnięto 6 raz(y) 54.31 KB
002.jpg
Plik ściągnięto 4 raz(y) 51.42 KB
Ostatnio zmieniony przez PL_kanaron 12 Listopad 2014, 07:33, w całości zmieniany 1 raz
Ulubiona Gra: Attack the Warship, SH, FSX, IL-2 Pomógł: 4 razy Wiek: 28 Dołączył: 03 Maj 2013 Posty: 4620 Skąd: Katowice
#4 Wysłany: 12 Listopad 2014, 15:28
Więc tak: równolegle do konwoju płynąłem przez 45 minut, potem 10 minut prostopadle, gdy zaczynałem zwrot na czołówkę z konwojem wachtowi meldowali, że już coś tam widzą. Zanurzenie i płyniemy do konwoju. Niestety manewry trochę czasu zajęły i na sam atak miałem ze 45 minut.
Pamiętałem tą misję i spodziewałem się sporego tonażu. Zatem dwa magnetyki do T2, jeden wybuchł 1km ode mnie. Na poprzedni namiar posyłam kolejną rybkę, pierwszy magnetyk trafił, drugi przeszedł. T2 znacznie zwolnił, ale nie tonie. Zatem dziobowa do transportowca, rufowa do T2, transportowiec dostał, mocno się przechylił, ale nie tonie, rufowa chybiła i trafiła z unieruchomieniem jednostkę dalej, ale też nie tonie. Przeładowałem posłałem rybkę do transportowca, przedwybuch... Druga się przeładowała, zostałem staranowany przez szybko płynący niszczyciel, lekkie uszkodzenie kiosku, nic poza tym, posłałem kontaktową do transportowca i dobiłem go.
Czasu zostało na przeładunek 2 torped, mogłem atakować TEC, Cargo Steamer lub dobić T2. T2 to największy tonaż z tych trzech to postanowiłem go dobić i ewentualnie drugą do TEC posłać. Jedna do T2 myślałem, że trafi w TEC, bo przeciął jej kurs, ale przeszła pod, jednak do T2 nie dopłynęła, wybuchła... Ostatnia moja rybka jaka się przeładować zdążyła. Długo się zastanawiałem czy posłać ją jako kontaktową czy magnetyk. W końcu stwierdziłem, że kontaktowa może go nie zatopić na czas (6 minut), a magnetyk mógłby przetrącić kil. No to ją posłałem i... przedwybuch
#6 Wysłany: 12 Listopad 2014, 16:15
Też fakt, mogłem też zatopić paliwo do maszyn wroga, ale czy czołg lub samolot ruszy bez załogi (o ile wśród tych żołnierzy byli pancerniacy lub lotnicy)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum