Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Czaicie się u wyjścia portu Frith of Forth. Ruch tutaj jest dość spory. Pogoda jest sprzyjająca ponieważ utrudnia Wasze wykrycie. Wam też nie będzie łatwo. BdU zaleca przy tym stanie morza ataki torpedowe przy użyciu zapalników kontaktowych.
PL_U_55 - SURV • Frigate Black Swan Class - 1 250 • Frigate Black Swan Class - 1 250
---------------------------------------------------
Razem: 2 500 BRT
Zgłąsza zatopienie jeszcze jedego niszczyciela i uszkodzenie transportowca wojsk
Patrol ciekawy. 40 rok pozwolił na sprawdzenie skuteczności działania diesli uboota.
Niestety nie dane mi było długo cieszyć się morską bryzą, gdyż z mgły wyłonił się czarny łabędź.
zmuszając do zanurzenia. trzymałem się wytyczonego kursu. Ominąłem eskortowca i zauważyłem jak z mgły wyłania się tankowiec. Wystrzeliłem 2 torpedy, niszcząc go.
Tuż za nim płynął następny statek, więc nie spiesząc się ulokowałem kolejne dwie rybki w jego burcie.
Następnie obróciwszy okręt strzeliłem z piątej wyrzutni do małego frachtowca
Na tym kończy się ciche podejście. Eskorta mnie zauważa i kontratakuje.
Bomby uszkadzają kompresor, kiosk, pokład. Ekipa remontowa pracuje na pełnych obrotach i robiąc uniki powoli wymykam się Brytolom. Ciężko jest bo zaledwie 100 metrów głębokości mam do dyspozycji. Ucieczkę planuję tak by podejść bliżej pod kolejne frachtowce które słychać na hydro. Co jakiś czas próbuję wyjść na peryskopową, ale jestem zaganiany z powrotem pod wodę. W sumie poluje na mnie 5 jednostek. W końcu po godzinie ucieczki udaje się wyjść na 14 metrów i zaatakować ponownie. Tonie tankowiec:
Następnie 3 torpedami niszczę arrow tankera
I z rufowej wyrzutni trafiam jeszcze parowca
By znowu wpaść w łapy eskorcie i już do końca patrolu wymykać się jej
Patrol dla mnie wyjątkowo ciekawy. Dużo trafień (dawno nie miałem skuteczności trafień 100%), emocjonująca ucieczka, ponowny atak - to lubię.
Dzięki za grę !!!
SH3Img@16-11-2014_22.11.38_352.jpg
Plik ściągnięto 6 raz(y) 39.51 KB
SH3Img@16-11-2014_22.11.42_289.jpg
Plik ściągnięto 6 raz(y) 76.57 KB
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Imię: Daniel
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 06 Lut 2009 Posty: 2264 Skąd: Kraków
#2 Wysłany: 16 Listopad 2014, 22:51
a ja narzekałem że nudno i nie ma co topić... już wiadomo kto zgarnął cała pulę
Cóż... nie wykryli mnie przez cały patrol, skuteczność moich ataków to jedynie ok. 40% - więc sam jestem sobie winny. Kąski przeleciały i nic już nie zostało do topienia przez ostatnią godzinę. Cichy bieg i pod wodę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum