Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
PL_Cmd_Jacek - KIA (A było nie wychodzić)
• Small Merchant "Części do czołgów" - 2 373
---------------------------------------------------
Razem: 2 373 BRT
O 15:05 zauważam kutry. Zbliżam się do nich na peryskopowej i rozpoznaję flagę RPA. No to ruszam do ataku. I chwilę potem Olek robi to samo. Zmasakrowaliśmy je, a tu gna do nas niszczyciel. To się zanurzam.
Dla żartu rzucam:
-Co czekasz Olek? Z działa go!
Olek nie wynurza się... Mija kilka minut i rzucam:
-Cykor
I w tej chwili, gdy DD jest o 500 metrów ode mnie, Jacka i Olka... Olek się wynurzył Zanurzył się natychmiast po pierwszych ciosach i jeszcze przez pół godziny uciekał (w zasadzie niszczyciele bardziej na mnie i Jacka się rzuciły, ale potem nas zgubiły i do niego się dorwały).
Godzinę później udało mi się wyjść na peryskop za konwojem. Odpaliłem salwę torped i po chwili mnie wykryli. Zwiałem, ale nic nie osiągnąłem.
Zostało 8 minut do końca gry. Jacek nie wytrzymał, że nie będzie miał sukcesu i zaatakował. Za mały statek poświęcił swojego U-Boota.
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#2 Wysłany: 11 Grudzień 2014, 20:24
Niestety fakt, nie chciałem wrócić z pustym kontem i mimo węszących i pingających eskortowców wyszedłem pod koniec patrolu do ataku.
Nie było to mądre. Z ręki odpaliłem salwę torped to tankowca i frachtowca. Z czego ten drugi zatonął. Zaś mnie zaatakowały dedeki. Bomby były zabójczo skuteczne i zniszczyły mój okręt. Niestety jest to bolesna nauczka na przyszłość.
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum