Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Odprawa:
Z Ameryki Północnej płynie konwój zaopatrzeniowy do Anglii,
głównie są to samoloty i czołgi.
Konwój jest silnie broniony.
Nasze wilcze stado przechwyci konwój na północ od Irladnii, wywiad donosi
o obecności pola minowego w tamtym rejonie.
PL_Kanaron
W patrolu udział wzięli:
PL_CMDR Blue R - SURV • Large Cargo "T25 AT" - 8 484 • Tanker T3 "Norse King" - 11 548
---------------------------------------------------
Razem: 20 032 BRT
Olek0849 - KIA • Destroyer Hunt III "HMS Hunt III" - 1 050
---------------------------------------------------
Razem: 1 050 BRT
Pochuano ja się tam pchałem... 1944.... Po co? Ehhh... A taka fajna karierka (najlepsza sezonu) się robi... 14k to najlepszej, 20k do pierwszego miejsca.... Ehhh... Trudno.
20:20 z zegarkiem w ręku start.
15:00 czasu gry łapię 2 namiary. Konwój i grupa uderzeniowa... Idę na grupę, bo jest nad głębiną. I to był błąd.
15:20 zauważam jak Clemson kogoś okłada i z grupy idą 2 Hunty na pomoc. I tak zginął Olek.
15:30 zauważam dym
15:40 dym się oddalił. Ehhh. Wracam do konwoju, grając w Steel Wolves (4 tydzień sierpnia 1941)
16:00 zauważam, że zbliżam się do konwoju z flanki.
16:20 Zginął UnnAmmEdd, Jacek obok umiera, a konwój z tej strony przetrzebiony. Strzelam do C3 2xT1 FAT, ale z tego co mi powiedziano "okrażyły go naokoło"
16:40. Przeładowano torpedy. Pełna salwa do T2, co idzie na końcu konwoju. 2xT1FAT i 2xT3. Przy okazji TIV do eskorty.
I efekt tej salwy przeszedł moje oczekiwania. Znaczy T2 uciekł, za to 2 torpedy (zapewne T3, bo FAT chyba zawróciły) trafiły 2 cele zatapiając je. Akustyk trafił eskortowca, ale ten nie zatonął. No to ja z 20k jestem zadowolony z patrolu. Wskakuję na 1 miejsce i mam najlepszą (i to otwartą) karierę sezonu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum