Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Jest 4 luty 1943 roku . Atlantyk wciaz przemierza niezliczona ilosc konwoji . Kazdy z transportowcow , ktoremu udaje sie doplynac do portu przeznaczenia , przyczynia sie do alianckiej peawagi na afrykanskich frontach .
Niemcy poznali juz jedna z tras , konwoji zmierzajacych ku Afryce i Europie .
Jednym z punktu w ktorym duze konwoje sie rozdzielaja sa Wyspy Kanaryjskie . Niewielkie , na predce sformowane , "Wilcze stado", przyjmuje juz pozycje w okol wysp.
Reszta nalezec bedzie do dowodzcow i...Neptuna , bo przeciez to wciaz jego krolestwo.
--- ODPRAWA ---
Panowie ! Czeka nas trudne zadanie . Mamy zaatakowac konwoj , ktory rozdzieli sie na dwa kontynenty . Eskorta bedzie skladala sie z doskonalych dowodcow. Pokazcie im , ze to my jestesmy tu najlepsi !
Powodzenia! PL_Szczur, PL_David
Siedmiu graczy... Trzeba było zrobić alternatywnie alternatywnie losowanie.
No to zbliżam się do konwoju.... Płynie lekko przechylony lotniskowiec, za nim ECTL dostale torpedę. Obok kogoś obrzucają. Zatopiłem oba cele (do ECTL jeszcze Kanaron posłał jedną)... I zwrot i czterema torpedami zatopiłem duży frachtowiec. Wtedy mnie wykryli. No to szybko nura. Na 120 metrach trochę potrzęsło, ale ich zgubiłem i bez większych strat (tylko lekkie uszkodzenie plotki) odpłynałem)
Imię: Mati
Ulubiona Gra: Attack the Warship, SH, FSX, IL-2 Pomógł: 4 razy Wiek: 28 Dołączył: 03 Maj 2013 Posty: 4620 Skąd: Katowice
#2 Wysłany: 2 Styczeń 2015, 22:18
Kiepsko poszło: wpływam cicho, mijam pierwszą eskortę, w oddali TEC. Dwie rybki z 4 km. posłałem. jedna trafiła, PING. Zanurzenie alarmowe, po pierwszych bombach uszkodzone działo i działka. 100% integralności, schodzimy na 200 metrów.
Znowu PING. Bomby daleko. Następny zrzut trafił lekko uszkadzając rufowe wyrzutnie, ale na 200 metrach minimalne naruszenie kadłuba mnie zmiażdżyło. Dlatego wolę VII, są krótsze, nie oberwałbym w rufę.
Wchodząc do konwoju musiałem zwolnić, w okół mnie tak z 4-5 Ddeków pływało. Chciałem strzelać do C2, ale coś pomiary mi się nie zgadzały, miałem przeczucie, że nie trafię. Trudno, płynę dalej. Spotkałem dwa płonące tankowce, uszkodzone przez Zbyszka. Strzeliłem do każdego po 2 kontaktowe torpedy (po jednej dalej nie tonęły). Posłałem jeszcze dwu torpedową salwę do innego C2, ale w pomiarach wyszło mi, że ucieka z prędkością 14w. Oczywiście nie trafiłem. Miałem okazję, by ubić inny mały tankowiec, ale Zbyszek mnie ubiegł.
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#4 Wysłany: 2 Styczeń 2015, 23:18
A ja nie doceniłem eskorty. Szedłem w wynurzeniu, co jakiś czas się zanurzając, gdyż konwój ledwo co było słychać. W końcu sprowokowałem Dedeki. Atakowały, atakowały, a ja na 220 metrach próbowałem zwiać. Niestety celna salwa zniszczyła mnie i zakończyłem ten patrol na 1000 metrach.
PS. miło było patrzeć na pełny serwer - 7 graczy - dawno tak nie było.
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Imię: Olek
Ulubiona Gra: SH3 Pomógł: 4 razy Wiek: 26 Dołączył: 20 Lut 2014 Posty: 2413 Skąd: Kraków
#5 Wysłany: 3 Styczeń 2015, 01:04
No ja nie miałem szczęścia bo zminimalizowałem grę. :C
Widzę Jacek że tym razem to ty się wynurzyłeś witam w gronie pływających po powierzchni wariatów tj. ja i ty może jeszcze ktoś jeszcze dojdzie.
Poza tym dziś pierwszy raz widziałem 7 osób to nas tak dużo pływa/tonie (nie potrzebne skreślić).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum