Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
"Dzien M"
U-BOOTY: VIIB (1941) - Zawodowcy
CZAS MISJI: 2 godz.
22/06/1941 - Godzina 12:00
Rosjanie zgromadzili potezne sily w rejonie Leningradu. Zdaniem doradcow szykuja sie do wojny.
Potega wojsk sowieckich wyglada na nie do zatrzymania.
Jedyna nadzieja to atak wyprzedzajacy.
Oficerowie, marynarze. III Rzesza patrzy na was.
Flota baltycka musi przestac istniec. To wasze zadanie.
Przygotujcie sie do ataku.
PL_Andrev
W patrolu udział wzięli:
UnnAmmEdd - KIA
PL_CMDR Blue R - SURV • Armed Trawler "Marusia" - 1 100
---------------------------------------------------
Razem: 1 100 BRT
Uszkodził Old Passenger Liner
Patrol spokojny, ustaliliśmy kurs na północ. Głębokość pod kilem 43 metry. Czyli nie można zostać wykrytym. Mimo to płynąłem na powierzchni. Po pewnym czasie wachta zauważyła okręt wojenny. Natychmiast się zanurzyliśmy. Niszczyciel płynął prosto na nas, wyraźnie kogoś szukając. Nie było pingów. Już myślałem, że się udało, gdy dedek nagle skręcił i staranował mnie, natychmiastowo oczywiście wykrywając.
Mimo kolejnych ataków udało się odejść. Jak się później okazało pomocną dłoń wyciągnął UnAmmEdd, który przyciągnął niszczyciela, a ja mogłem zaatakować frachtowce, do których drogę oświetlał choinkowy C2. Ustawiłem się i zaatakowałem rudowca.
Torpeda nie zrobiła na nim wrażenia. Druga zaś nie trafiła. Zaatakowałem więc kolejnego. Tym razem skutecznie.
Minąłem uszkodzonego pasażera i zaatakowałem kolejnego unieruchamiając go. Kolejna rybka tylko odbiła się, za to trzecia przypieczętowała los transportowca.
Uważając na kręcące się w pobliżu eskortowce i motorówki odszedłem na bezpieczną pozycję i zakończyłem patrol.
SH3Img@14-1-2015_21.42.41_722.jpg
Plik ściągnięto 9 raz(y) 45.45 KB
SH3Img@14-1-2015_21.42.45_578.jpg
Plik ściągnięto 5 raz(y) 65.6 KB
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Aaa, to ciebie ścigał ten drugi ddek 1km ode mnie. Akurat udało mi się na początku patrolu po manewrowaniu w celu uniknięcia bomb głębinowych dostać jedną bezpośrednio mnie zatapiając. Płynąłem na powierzchni i prawdopodobnie ten właśnie miał radar. Zrobiłem pare zdjęć.
Źle wyszedłem, a jeszcze turę Szarych Wilków robiłem i DDk mnie zauważył. Zwiałem mu, ale przez to nie udało mi się wejść do konwoju i tylko z daleka wystrzeliłem 4 torpedy. Na jedną z nich nadział się mały, uzbrojony kuter, a druga "coś trafiła". Po zakończeniu patrolu i wnikliwej analizie, był to prawdopodobnie jeden ze starych liniowców.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum