Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Witam takie małe pytanie gdy płynę na patrolu przykładowo widzę statek brytyjski mała barka która przewozi węgiel,chcę poszukać ją w książecce ale nie ma .Czy są statki które pływają po morzu a nie ma ich w książeczce ?
Być może żbyt szybko przewertowuje strony a czy może się zdarzyc że dany statek na morzu będzię w książeczce pod inną banderą ?Czy w grze zatapiacie takie małe statki,czy szkoda torpedy?Jesli nie mam działka to czy tego typu statki można zatopic karabinami?
Jest w książeczce pod Handlowcami.
Karabinami zatapiać niezbyt się da. Zwykle z działa się topi. Torpedy lepiej zostawić na większe cele... Toż to małe i trudno trafić.
Imię: Mati
Ulubiona Gra: Attack the Warship, SH, FSX, IL-2 Pomógł: 4 razy Wiek: 28 Dołączył: 03 Maj 2013 Posty: 4620 Skąd: Katowice
#5 Wysłany: 21 Styczeń 2015, 07:26
Sądzę, że jeśli się uprzeć to da się zatopić go z działek. Ma tylko ponad 300 ton i poszedł po trzech celnych strzałach z działa. Więc może po 100 z działka przeciwlotniczego go zatopisz
Ostatnio zmieniony przez PL_kanaron 21 Styczeń 2015, 07:27, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Mati
Ulubiona Gra: Attack the Warship, SH, FSX, IL-2 Pomógł: 4 razy Wiek: 28 Dołączył: 03 Maj 2013 Posty: 4620 Skąd: Katowice
#7 Wysłany: 21 Styczeń 2015, 07:37
Owszem, mała szansa, ale jest. Coś zawsze może eksplodować. Jeśli się uprze to zatopi, ale żeby trafić w coś co może wybuchnąć trzeba być dość blisko. Jeśli coś wybuchnie to może zatopi też U-Boota
Spróbowałem z plot zatopić barke z weglem poszły 3 lub 4 magazynki wegiel na barce się zapalił i poszła na dno tak więc można zatopić .Gram na 82% realizmu spotkałem statek handlowy i niestety mimo moich ustawien wszystkie torpedy popłyneły za statek .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum