Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
"Kierunek Włochy
U-BOOTY: VIIC (1943) lub VIIC/41 (1943) lub IXC (1943) - Zawodowcy
CZAS MISJI: 2 godz.
01/10/1943 - Godzina 15:00
Tło historyczne:
Utrata Włoskiego sojusznika to poważny cios dla OSI. Co prawda włosi nie przedstawiali zbyt wielkiej wartości bojowej, jednak utrata Włoch, wiązała się z poważnym zagrożeniem dla Rzeszy.
Odprawa:
Zlokalizowaliśmy konwój ze wsparciem dla alianckich wojsk walczących we Włoszech. Zatopienie każdej z tych jednostek odciąży naszych chłopców na froncie, więc strzelajcie celnie.
PL_CMDR Blue R
W patrolu udział wzięli:
PL_CMDR Blue R - SURV • Revenge Class "HMS Warspite" - 28 000 • Auxiliary Cruiser "Sztab" - 13 850
---------------------------------------------------
Razem: 41 850 BRT
Oraz uszkodził Troop transport.
Tes - SURV • Troop Transport "Żołnierze" - 7 996 • Flower Class "HMS Flower" - 950
---------------------------------------------------
Razem: 8 946 BRT
Stary patrol przeznaczony na 90 minutowe rankingi oznaczał, że na pewno skończymy szybciej. Wszedłem w konwój, akurat kiedy skręcał i zarówno pierwszy FAT, jak i rufówka przeszły poza celami. Następnie wpakowałem 3 torpedy w pancernik, posyłając go na dno. Po przeładunku torped zaatakowałem krążownik pomocniczy i troopa, trafiając oba, jednak Troop uciekł. W miedzyczasie przeładowałem torpedę, korweta przeszła niedaleko zatrzymując (zapewne przeznaczoną dla mnie) torpedę Tesia i wybuchając, po czym dobiłem krążownik i odpłynąłem. Zbyszek jako jedyny wykorzystywał dłuższy czas, na dobicie unieruchomionego wcześniej LST, który był ostatnim celem zatopionym w tym sezonie.
A jako, że to ostatni patrol sezonu "Plan 20 tygodniowy", pokuszę o kilka zdań podsumowania towarzysze:
Łącznie posłaliśmy na dno 2 mln 242 tys 678 BRT
25% PL_CMDR Blue R 607 291 BRT
21% PL_U-55 499 916 BRT
15% PL_Kanaron 363 726 BRT
12% PL_CMDR Jacek 298 494 BRT
10% Tes 244 050 BRT
I liczba punktów wskazuje podobnie, tylko mniejsze ilości, więc nie będę nimi zajmował miejsca. W każdym razie zatopienia graczy przedkładają się na średni wynik na patrol:
1. PL_CMDR Blue R 18 977 BRT/patrol
2. PL_CMD Jacek 14 924 BRT/patrol
3. Tes 14 356 BRT/patrol
4. PL_U-55 12 193 BRT/patrol
5. PL_Kanaron 10 392 BRT/patrol
Jednak jak wiecie u nas ważne są kariery. Przeciętna kariera (* oznacza jedną otwartą karierę) najlepszych graczy wynosiła:
1. PL_CMDR Blue R* 75 911 BRT/karierę
2. PL_U-55* 62 490 BRT/karierę
3. PL_Kanaron 36 372 BRT/karierę
4. Tes* 34 864 BRT/karierę
5. PL_CMD Jacek* 33 166 BRT/karierę
Oczywiście równie ważna była średnia długość kariery. Przeciętna długość kariery (* oznacza jedną otwartą karierę) najlepszych graczy wynosiła:
1. PL_U-55* 5,125 patrolu/karierę
2. PL_CMDR Blue R* 4 patrole/karierę
3. PL_Kanaron 3,5 patrolu/karierę
4. Tes* 2,43 patrolu/karierę
5. PL_CMD Jacek* 2,22 patrolu/karierę
Oczywiście całość opierała się tylko o najlepsze kariery, wiec teraz ranking karier powyżej 100 000 BRT (*oznacza otwartą karierę)
1. PL_CMDR Blue R* 238 619 BRT
2. PL_CMDR Blue R 202 568 BRT
3. PL_U-55 166 900 BRT
4. PL_U-55 139 733 BRT
5. PL_CMD Jacek 132 855 BRT
6. Tes* 130575 BRT
7. PL_CMDR Blue R 121 200 BRT
8. PL_Kanaron 120 095 BRT
Oczywiście cieszyła nas frekwencja graczy. Najbardziej rozegranymi graczami tego sezonu byli:
Dziękuję wszystkim za udział w rankingu. Mam nadzieję, że zapewnił on wiele godzin dobrej zabawy. Mam również nadzieję, że spotkamy się na kolejnej edycji sezonu SH3 klanu Polishseamen, na którą już dziś serdecznie zapraszam.
Imię: Marcin Pomógł: 13 razy Wiek: 43 Dołączył: 15 Lip 2007 Posty: 1878 Skąd: Gdańsk/Coventry
#3 Wysłany: 8 Marzec 2015, 18:22
Jak by ta torpeda trafila Ciebie to by byly najwieksze jaja roku. Celowalem (jak sie pozniej okazalo) w nie ruchomy OPL/kr. pomocinczy. Odleglosc ponad 3.6km, predkosc 2w. Jak strzelalem to jescze plyna i byla loteria - stanie czy nie. Poniewaz stanal torpeda przeplynela przed dziobem i trafila cel dalej. Nawet nie widzialem co to bylo. Jedyne co zauwazylem to blysk (odleglosc circa 4 km? +). W dzienniku pojawila sie korweta. Jak by ta torpeda poleciala dalej i trafila Ciebie niemal na granicy zasiegu to byly by mega jaja i opowiadalibysmy o tym latami.
Ja ze swoje strony dziekuje Tobie za organizacje kolejego juz rankingu (i zycze organizacji wielu nastepnych ) a graczom za wspaniala zabawe.
Imię: Mati
Ulubiona Gra: Attack the Warship, SH, FSX, IL-2 Pomógł: 4 razy Wiek: 28 Dołączył: 03 Maj 2013 Posty: 4620 Skąd: Katowice
#5 Wysłany: 8 Marzec 2015, 18:49
Tesu, ale w tym sezonie już raz ktoś (olek) kogoś (mnie) trafił torpedą I może o tym będziemy opowiadać latami
To co teraz? Jakieś plany na gry między sezonami? Total War Empire, który miał być minione wakacje? Czy może jakaś lotnicza? Il-2 Sturmovik, który miał być chyba 2 lata temu?
Jak znajdzie się ktoś do nauki Iła inny, niż "poszukaj na internecie, a potem też mnie naucz", to ja mogę spróbować... Ale potrzebuję nauczyciela. A nie, że ja mam być nauczycielem, po tym jak się nauczę
Imię: Mati
Ulubiona Gra: Attack the Warship, SH, FSX, IL-2 Pomógł: 4 razy Wiek: 28 Dołączył: 03 Maj 2013 Posty: 4620 Skąd: Katowice
#7 Wysłany: 8 Marzec 2015, 19:03
Hmm, na pewno ktoś się znajdzie, a jeśli nie to jak tylko skończę naprawę i już chyba 10 modernizację FreeTracka (który nadal nie działa jak należy) to mogę sam coś pokazać (o ile mówimy o manewrach, bo z resztą to chyba nie ma problemu).
A manewrów sam się powoli uczę, a konkretniej uczą mnie gracze z dywizjonu w WT, którzy już sporo przelatali na pełnym realizmie. A WT do Il-2 jest nawet podobne, tylko Il-2 jest trochę bardziej realistyczny.
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#12 Wysłany: 8 Marzec 2015, 19:56
Gratulacje dla zwycięzcy rankingu !!!. Mało miałem czasu szczególnie pod koniec sezonu, ale i tak przyjemnie mi się z Wami pływało .
Co do kolejnego rankingu to marzy mi się super pakiet misji GOLD - większość misji jakie powstały przez ostatnie lata w jednym
A jeśli chodzi o Iłka to ja jestem chętny, zarówno jako skrzydłowy, jak i nauczyciel latania .
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Imię: "Niewierny"
Ulubiona Gra: seria SILENT HUNTER, seria TOTAL WAR Pomógł: 5 razy Wiek: 48 Dołączył: 18 Lis 2008 Posty: 949 Skąd: Zagłębie Sosnowiec
#13 Wysłany: 9 Marzec 2015, 10:59
Gratulacje dla wszystkich za znakomite wyniki
Myślałem, że wygra sezon kolega Zbyszek (U-55), no ale oczywiście kmdr Finek nie dał za wygraną
Osiągnęliście znakomite wyniki - patrząc na statystyki zrobione przez kmdra Finka - dla mnie to raczej niemożliwe.
Co do latania na symulatorach - też pewnie bym spróbował.
Szkoda, że niewielu z Was ma kampanię napoleońską - NTW - ponieważ można by rozegrać taką - turową.
W ETW - niestety nie ma kampanii.
Także jak coś - info na email albo PW.
_________________ "Chciałbym się pożegnać, nigdy już nie wrócę. Jeśli się weźmie pod uwagę przewagę Brytyjczyków, nie jest prawdopodobne, abyśmy to przeżyli...". - Admirał Günther Lütjens
"Krew, pot i żelazo" - motto marynarzy pancernika "Bismarck"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum