Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
#1 Wysłany: 17 Czerwiec 2015, 09:30 Samoczynne przełączanie Diesel i Silników elektrycznych
Witam.
Miałem kiedyś taki przypadek ze będąc już niedaleko bazy zaatakował mnie samolot i uszkodził oba Diesle.
Ucieszyłem się bo elektryki lekko uszkodzone ale naprawiłem.
I tu zgryz bo elektryki tylko pod woda i nie ma jak ich inaczej włączyć.
Znacie jakiś inny sposób żeby w takim przypadku moc z nich skorzystać na powierzchni.
niestety nie... Ale przecież bez silników można zanurzyć się. A wtedy włączą się elektryki. A chyba głębokość peryskopowej płytkiej jest w porcie, to można dopłynąć tam i wynurzyć się do dokowania.
Imię: Olek
Ulubiona Gra: SH3 Pomógł: 4 razy Wiek: 26 Dołączył: 20 Lut 2014 Posty: 2413 Skąd: Kraków
#3 Wysłany: 17 Czerwiec 2015, 11:20
Jeśli dobrze pamiętam do wszystkich portów wpłyniesz na zanurzeniu ok 10m więc nie ma problemu.
Tu trzeba przyznać że włączanie diesel/elektryk w sh2 było przydatne.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum