Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
"Dzien M"
U-BOOTY: VIIB (1941) - Zawodowcy
CZAS MISJI: 2 godz.
22/06/1941 - Godzina 12:00
Rosjanie zgromadzili potezne sily w rejonie Leningradu. Zdaniem doradcow szykuja sie do wojny.
Potega wojsk sowieckich wyglada na nie do zatrzymania.
Jedyna nadzieja to atak wyprzedzajacy.
Oficerowie, marynarze. III Rzesza patrzy na was.
Flota baltycka musi przestac istniec. To wasze zadanie.
Przygotujcie sie do ataku.
PL_Andrev
W patrolu udział wzięli:
PL_Kanaron - KIA • Maxim Gorki class "Molotov" - 8 882
---------------------------------------------------
Razem: 8 882 BRT
Tes - KIA
PL_U-55 - SURV
Ehh, szkoda godać.
Płynę na namiar. W pewnym momencie widzę niszczyciela, podpływam bliżej. Zgodnie z realiami GWX (nie mogę się przestawić) podpływam przy 4 w. bo w 1941 nie mają dobrych hydrofonów i Anglicy prawie w ogóle sonaru nie używają, więc ruskie pewnie go nawet nie mają, albo nie używają (praktyki z GWX, rok akurat ten sam).
No i rusek robi zwrot prawie na mnie. Blisko, ale jednak minie i nie powinien wykryć. Cisza na okręcie.
PING! No se chyba żartuje... Dość precyzyjny sonar u rusków w 1941 r...
Na szczęście jakimś cudem mnie minął.
We mgle widzę jakiś spory okręt.
Posyłam dwie rybki w salwie, potem jeszcze trzecią. Salwa dwóch trafia i tonie.
Pojawiają się niszczyciele... Dużo niszczycieli... A pod kilem 30 metrów. No to wolno wstecz.
Dwa niszczyciele mi za rufę popłynęły, sporo jest przede mną. No to koniec.
Ci przede mną topią Tesa, ci za mną płyną pomóc, przepływają nade mną. PING! PING! No nie wierzę.
Pierwszy atak prawie mną nie wstrząsnął, ale to co było na pokładzie zostało poważnie poharatane...
Drugi atak to dwie bomby koło dziobu. Zaboli... I zabolało, a nawet wystarczyło aby zatopić...
A Zbyszek płynie w przeciwnym kierunku i ma SURV'a.
001.jpg
Plik ściągnięto 16 raz(y) 274.18 KB
002.jpg
Plik ściągnięto 21 raz(y) 270.66 KB
003.jpg
Plik ściągnięto 9 raz(y) 266.56 KB
004.jpg
Plik ściągnięto 20 raz(y) 273.42 KB
005.jpg
Plik ściągnięto 8 raz(y) 377.17 KB
006.jpg
Plik ściągnięto 7 raz(y) 364.64 KB
Ostatnio zmieniony przez PL_kanaron 28 Grudzień 2015, 22:11, w całości zmieniany 2 razy
Imię: PrZeMO
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica Pomógł: 21 razy Wiek: 45 Dołączył: 28 Maj 2005 Posty: 2456 Skąd: SOSNOWIEC CITY / Warszawa
#2 Wysłany: 28 Grudzień 2015, 22:37
Dobra..
Pytanie co to za DD chodzi o TYP i prosze do mnie na PW wyslac...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum